maritbet girişmaritbet
Ömer Faruk Çelik:Emlakta İstanbul yıldızı parlıyor!

Ömer Faruk Çelik:Emlakta İstanbul yıldızı parlıyor!

Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Emlakta Londra, New York ve Dubai'nin yerini İstanbul'un alacağını düşünüyoruz" dedi

Amerika'da bir evin birden fazla satılmasıyla patlak veren küresel kriz, Batılı ülkelerde en fazla emlak sektörünü vurdu. Kriz, Türk inşaat şirketlerine yaradı. Türk şirketleri Londra ve Berlin'de daha önce talip oldukları arsaları yüzde 40 daha ucuza satın aldı. Yapı Kredi Bankası başekonomisti Cevdet Akçay'a göre Avrupa, içine düştüğü krizden en erken 20 yılda çıkacak. Bir diğer yıldız Dubai'de ise 811 metreyle dünyanın en uzun binası Burç el Halife'nin üst katları boş duruyor. Bu şehirde artık kiralar yüzde 40 daha düşük. Dünyanın yıldız şehirleri 'sönmeye' başlarken, İstanbul cazibe merkezi oluyor. Avrupalı 650 gayrimenkul profesyoneli ile görüşerek emlak raporu hazırlayan Amerikan Pricewaterhouse şirketi, 2011 yılı için Avrupa'da yatırım yapılabilecek ve ofis alınabilecek en iyi Avrupa şehri olarak İstanbul'u seçti.

İstanbul'da alışveriş merkezlerinin (AVM) başlattığı 40 gün 40 gece sürecek uluslararası alışveriş festivalinin (İstanbul Shopping Fest) üç ana sponsorundan biri, perakendeyle ilgisi olmayan inşaat firması Sinpaş GYO. Sinpaş İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, yabancıların ofis alma veya kiralama talebinin yükseleceği Avrupa'daki bir numaralı şehrin İstanbul olmasını bekledikleri için festivale sponsor olduklarını söyledi. Çelik, "Krizden sonra emlakta yıldızı sönen Londra, Dubai ve New York'un yerini İstanbul alabilir. Burası dünyanın yıldızı olabilir. İstanbul'a gelen turistin bu şehirdeki nitelikli konut ve ofis projelerinden haberdar olması için festivale sponsor olduk." dedi.

Yabancıların Türkiye'de ofis satın alma veya kiralama taleplerinin artmasını beklediklerini ifade eden Çelik, "Komşu ülkeler problemli, Avrupa krizde. Türkiye büyüyor. Yabancı yatırım buraya akacak. Her şey muhteşem, tozpembe olacak gibi." diye konuştu. Bu yıl Ankara'da 4 yeni konut ve otel, İstanbul Bomonti'de ofis, Samandıra'da ise konut projesine başlayacaklarını açıklayan Çelik, "Yüzde 49'u halka açık Sinpaş GYO bu yıl 1.500 konut üretip 500 milyon liralık satış yapacak ve bilançoda 200 milyon lira kâr olacak. Bu yıl ve gelecek yıl yüzde 20 büyüyeceğiz. Bu yılın ilk üç ayında yüzde 35 büyüdük." dedi. Çelik, inşaat malzemesi fiyatına bağlı olarak bu sene konutun da bir miktar yükselebileceğini söyledi.

İstanbul Sarayları'nda Hisar rezidanslarını satışa sundu

İstanbul Küçükçekmece ilçesinde İstanbul Sarayları projesinin inşasını sürdüren Sinpaş GYO, projedeki Hisar rezidanslarını satışa çıkardı. Genişlikleri 129 ile 170 metrekare arasında değişen dairelerin fiyatları 400 bin ile 560 bin lira arasında değişiyor. Tamamı İstanbul Boğazı'nın canlandırıldığı manzarayı gören rezidansların sayısı 154 adet. İstanbul Sarayları projesindeki toplam konut sayısı ise 1.069 adet ve toplam gelir beklentisi 450 milyon lira. Projede 1+1'den 6+1'e kadar değişen 62 farklı tipte daire var. Hisar rezidanslarında tanıtım dönemi özel fiyatı 1+1'de 198 bin, 3+1'de ise 494 bin lira. Hisar rezidanslarının reklam yüzü bir dizide padişah annesi rolünü oynayan Nebahat Çehre oldu. Çehre, 1997'de Sarıyer'de Sinpaş'tan kardeşiyle birer daire aldığını ve memnun kaldığını söyledi.

İstanbul Sarayları iletişim bilgileri
Web: www.istanbulsaraylari.com
E-posta: [email protected]
Tel: 0 212 444 1 440

  • Etiketler:

Yorum Yaz