maritbet girişmaritbet
Kuzu Grup, Tarihi Mardin Evleri'ne el attı

Kuzu Grup, Tarihi Mardin Evleri'ne el attı

TOKİ’yle yaptığı projelerle adını duyuran Kuzu Grup, Mardin’de toplu konut inşa edecek. TOKİ’nin Mardin’de hayata geçirmeye hazırlandığı kentsel yenileme projelerinden “Tarihi Mardin Evleri” projesinin ihalesini kazanan Kuzu Grup, yüklenici olarak ilk etapta 1.440 adet toplu konut yapacak




Kaynak: Kezban Gebetaş / Hürriyet Emlak

Son yıllarda TOKİ ortaklı projelerinin yanı sıra taahhüt ve altyapı projeleriyle adını duyuran Kuzu Grup, Mardin'de toplu konut yapacak. TOKİ'nin Mardin'deki en büyük kentsel dönüşüm projelerinden olan “Tarihi Mardin Evleri” için düzenlediği ihaleyi kazan Kuzu Grup, yüklenici olarak, 1.440 adet konut inşa edecek. Hemen belirtelim, Kuzu Grup, son yıllarda TOKİ'den en fazla ihale alan şirket ünvanına sahip. Türkiye'nin birçok yerinde TOKİ ortaklı lüks konut, toplu konut ve altyapı projelerine imza atan şirket, kazandığı bu ihaleyle Mardin'in simgesi olan taş evleri yapacak.


3 bin konutluk proje
Nur Mahallesi'nde SİT alanı olarak üzerinde tescilli yapıların bulunduğu yaklaşık bin 210 dönüme sahip bölgede hayata geçirilecek “Tarihi Mardin Evleri” projesi, tarihi Mardin evlerinin kaçak ve sağlıksız yapılardan kurtarılarak turizme kazandırılması amacıyla gerçekleştiriliyor. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında SİT alanındaki 2 bin 500 beton yapı yıkılarak, ilk etapta bin 440 olmak üzere, toplam 3 bine yakın konut yapılacak. Yapımı tamamlanan konutların 700'üne evleri yıkılan ailelerin yerleştirilmesi öngörülüyor. Projeyi hayata geçirecek olan TOKİ, yüklenici firmayı seçmek amacıyla geçtiğimiz haziran ayında ihale düzenlemişti. Yer tesliminden itibaren 640 günlük süreyi kapsayacak olan işin ihalesi, 1 Haziran günü TOKİ'de açık ihale usulüyle ile yapılmıştı.


Projeye yakında başlanıyor
Öğrendiğimize göre projenin ihalesini Kuzu Grup kazandı. Bunun üzerine Kuzu Grup'u aradık ve bu konuda yetkililere sorular gönderdik.  Şirket çalışanları yüklenici firma olarak Mardin'de toplu konut inşa edeceklerini doğruladılar. Fakat sorularımıza yanıt alamadık. Kolları sıvayan şirket, yakında projeye start vereceğe benziyor. Bir gazetenin hafta sonu yayınlanan insan kaynakları ekinde Mardin'de başlayacağı proje için verdiği eleman ilanına rastladığımız şirket, anlaşılan en kısa sürede işe başlayacak.


Toplu konutta en büyüklerden
1943 yılında Siirt'te inşaat sektörüyle faaliyetine başlayan Kuzu Grup, toplu konut inşaatında Türkiye'nin önde gelen firmaları arasında bulunuyor. Son yıllarda yıldızı parlayan grubun bünyesinde inşaat şirketinin yanı sıra turizm, enerji ve beton şirketleri bulunuyor. Dört erkek kardeşin yönetimde olduğu grupta, başkanlığı Gökçen Kuzu yapıyor. Grubun en ünlü konut projeleri arasında TOKİ'yle birlikte hasılat paylaşımı modeliyle yaptığı Bahçeşehir'deki Spradon Evleri geliyor. Galatasaray'ın Seyrantepe kompleksine de talip olan, Kuyumcukent'in ikinci etabını yapan Kuzu Grubu, kardeş Güven Kuzu'nun 2003'te Siirt'ten milletvekili seçilen Başbakan Erdoğan'a destek için astırdığı pankartlarıyla da kamuoyunun gündemine gelmişti.


Ortadoğu'ya açıldı
Ortadoğu'ya da açılan grup, İran, Cezair, Şam'da birçok konut ve taahhüt projesi gerçekleştiriyor. Şirket, halihazırda Cezayir'in Konstantin kentinde 100 milyon dolarlık bütçeye sahip 2 bin 500 konutluk bir projeyle Şam'da 10 bin konutluk bir projeyi Suriyeli bir ortakla hayata geçiriyor. Şirket en büyük projesini ise İran'da gerçekleştirecek. Kuzu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Gökçen Kuzu İran'la 100 bin konutluk ve dünyanın en büyüğü olarak nitelendirdiği uydu kenti inşa etmek için ön anlaşmayı başlattıkları açıklamıştı.


Kuzu Grubu'nun çatısı altında bulunan Kuzu İnşaat, önümüzdeki 5 yılda 15 bin konut inşa etmeyi hedefliyor. Gökçen Kuzu, enerji ve turizmde de büyüyeceklerini dile getirmişti.
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz