maritbet girişmaritbet
İstanbul'da konut fiyatları neden yükseliyor?

İstanbul'da konut fiyatları neden yükseliyor?

Kamu yatırımları, kentsel dönüşüm, yabancı ilgisi fiyatı artıran etkenler. Bunun yanı sıra megakentte kira rakamları da hızla yükseliyor.

İstanbul'da konut fiyatları yükselmeye devam ediyor. Özellikle kamu yatırımları fiyatların artmasında önemli bir etken olarak gösteriliyor. Yeni bölgelerin gelişmesiyle birlikte inşa edilen konutlar, yatırımcılar tarafından yoğun ilgi görüyor. Ayrıca kentsel dönüşümle birlikte yenilenen yapı stoğunda rakamlar her geçen gün artıyor.

Peki İstanbul'da fiyatlar daha ne kadar yükselecek, kiralar ne kadar olacak? Emlaktasondakika.com olarak görüştüğümüz Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği Genel Sekreteri Doruk Karşı, İstanbul'da fiyat açısından doyuma ulaştı denebilecek bir bölge olmadığını söyledi. Karşı, yabancı ilgisinin fiyat artışında önemli bir etken olabileceğini dile getirdi.

İstanbul'da fiyat artıracak kamu projeleri var

"İstanbul'un hiçbir bölgesi için doyuma ulaştı diyemeyiz. Çünkü her an her gün İstanbul'un bir ilçesinde bir mega kamu yada ulaşım yatırımı planlanıp faaliyete geçebiliyor. Bu anlamda İstanbul çok hızlı günler geçirmektedir. İstanbul'un neredeyse her bölgesinde ses getirecek ve fiyatları yükseltecek bir proje planlanmakta ve uygulamaya konulmaktadır. Örneğin Kadıköy Bağdat Caddesi aksında her ne kadar fiyatlar şu anda yüksek seyretse de 2016 yılında tamamlanması planlanan Avrasya Tüp Geçit Projesinin Anadolu Yakasında Göztepe'den bağlanacak olması, Kadıköy-Kartal Metrosu'nun faaliyete geçmesinden sonra bölgede konut fiyatlarıyla ilgili beklentiyi daha da yukarı taşımaktadır"

Yabancı ilgisi fiyatı yükseltiyor

"Özellikle İstanbul'da konut fiyatlarının gelecekte nasıl olacağı hakkında kesin bir kanıya varmak çok zor. Her şey yapılan, yapılmakta olan ve planlanan projelerin varlığı ve o bölgede yaşayan insanların sosyo-ekonomik durumu ile ilgili olduğundan fiyatların hangi yönlü seyredeceğini şimdiden bilmek çok güç. Tabi ki yabancı yatırımcıların ilgilerinin devamı da gayrimenkul fiyatını artıran etkilerdendir"

Kira fiyatları uçtu

"Başlanan ve tamamlanan yatırımlar ve projelerle doğru orantılı olarak değerleri hızla yükselen bölgeler tabii var. Örnek olarak İstanbul Anadolu yakasında Kartal-Kadıköy Metrosunun faaliyete geçmesi ile birlikte aks üzerinde konumlu tüm konutlarda ve işyerlerinde kira fiyatları inanılmaz şekilde yükseldi. Özellikle zaten yüksek kira rakamlarına sahip Kadıköy-Göztepe-Sahrayıcedit-Kozyatağı-Maltepe gibi bölgelerde rakamlar en üst noktalara çıkmış vaziyette. İkinci bir örnek olarak ise, İstanbul Avrupa Yakasında Beşiktaş, Şişli ve Sarıyer gibi ilçelerinde ise metro ve metrobüs yatırımları ile kira fiyatları tırmanışa geçmişti"

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul'da konut fiyatları rekora koşuyor!
  • 21.12.2022 12:00

İstanbul'da konut fiyatları rekora koşuyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın açıkladığı Ekim 2022 Konut Fiyat Endeksi v ...

Hızla yükselen ev kiraları tüketiciyi isyan ettirdi!
  • 24.08.2021 15:25

Hızla yükselen ev kiraları tüketiciyi isyan ettirdi!

Kentsel dönüşümle başlayan, yeni tip koronavirüs salgını, üniversitelerin açılma ...

İstanbul'da ev fiyatları yükselmeye devam edecek!
  • 23.08.2016 18:21

İstanbul'da ev fiyatları yükselmeye devam edecek!

Altım Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, İstanbul'da konut rakamlarının yükselmey ...

Pandemi döneminde İstanbul’da konut fiyatları arttı
  • 09.12.2020 09:25

Pandemi döneminde İstanbul’da konut fiyatları arttı

İstanbul Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. (İGD) tarafından yapılan “Gay ...

İstanbul'da ilçe ilçe kira bedelleri
  • 01.08.2018 10:32

İstanbul'da ilçe ilçe kira bedelleri

Kent genelinde metrekare kira değeri 14 liranın üstünde seyrederken, bu değer ün ...