maritbet girişmaritbet
İnsay Yapı Ankara ve İstanbul’da büyüyecek

İnsay Yapı Ankara ve İstanbul’da büyüyecek

İnsay Yapı Genel Müdürü Vekalet Kaba, Ankara ve İstanbul'da büyüyerek GYO olmak üzere hazırlık yaptıklarını açıkladı.

Boya satışı ile ticarete atılan Kolsuzlar Kimya, ana iş koluna ilaveten inşaatta büyümenin hesabını yapıyor. Grubun inşaat işlerinin çatısı altında topladığı İnsay Yapı, Ankara ve İstanbul'u üst edindi. Firma, orta vadede GYO olmak üzere görüşmeler yapıyor. 

Orta ölçekte hedeflerini “ilerleme ve sağlıklı büyüme” üzerine kurduklarının altını çizen Kaba, acelelerinin olmadığı kaydetti. Şu yapılanmaya ağırlık verdiklerini belirten Kaba, “Kapasitemiz finansal olarak güçlü. Vizyonumuz da buna müsait. Markalı inşaatın her türlü alanında yer alacağız öve gayrimenkul geliştireceğiz” dedi.

İşe kendi arsalarından başladılar

Kendi arazileri üzerinde depo, fabrika, plaza ve konut projeleri geliştirmeye dayanan İnsay Yapı, 2011 yılında faaliyetlerini tek çatı altında toplayarak taahhüt işlerinin yanısıra markalı konut üretimine de başladı. 

Arsa stoku Kostal Kimya üzerinde toplanan grubun projelerini ise İnsay Yapı geliştiriyor. Ofis, sanayi ve ticari taahhüt işlerinin yanı sıra markalı projelerde de yer almak isteyen İnsay Yapı, öncelikli olarak kendi arsa stoku üzerinde projeler geliştirerek yatırıma dönüştürüyor. 

Kaba'nın gelişi ile İnsay Yapı atağa geçti

Geçtiğimiz yıl İnsay Yapı'ya genel müdür olarak transfer olan Vekalet Kaba, inşaat sektöründe büyümek istediklerini deklare etti. Şu anda İstanbul Yenisahra'da 2, Kocaeli Gebze'de depo, Sarıyer, Pendik ve Ankara'da birer tane olmak çok kollu bir çalışmanın yol haritasını çizdi.

Vekalet Kaba, İnsay Yapı'nın GYO'yu giden sürecini ve projelerini Hüseyin Belibağlı'ya anlattı. 

Markalı konuta Ankara'dan yola çıktılar

Markalı konut liginde büyümek istediklerini dile getiren Kaba, Ankara'da gerçekleştirdiğimiz 48 dairelik ilk konut projesini bitirip teslim ettik” dedi. Yeni projelerin detaylarını aktaran Kaba, “Pendik'te 3 tane arsa var. İlk 264 konutlu projenin ruhsatını aldık” dedi.

Ankara'da 15 bin metrekarelik arsaları üzerinde proje geliştirdiklerini hatırlatan Kaba, “Sarıyer'de birkaç arsa var. Öncelikle onların yapılması gerekiyor. Ataşehir'de de 2 kentsel dönüşüm projesi ile ilgileniyoruz. Yenisahra'da ve Beykoz'da da kentsel dönüşüm görüşmeleri yapıyoruz. Beykoz Soğuksu'da 2 bin metrekarelik arsamız var. Onlarla birlikte 30 dönüme ulaşarak büyük bir dönüşüm projesi geliştirmek istiyoruz. Kat karşılığı için sözleşmeler imzalandı. Çalışmalar devam ediyor” şeklinde konuştu. 

Türkiye büyük gemidir, bir şey olmaz

Ekonomik gidişattan umutlu olan Kaba, Türkiye'yi koca bir gemiye benzeterek bu tür çalkantılarda batmayacağını söyledi. Ülkeyi sevdiğini söyleyen Kaba, “İyi şeyler olmasını istiyorum. Bin yıldan bu yana bu topraklarda çok kara günler gördük, ne mücadeleler verdik. Bunlarla bize bir şey olmaz” diyerek pozitif enerji yükledi. 

İnşaat çok bilinmeyenlidir

Bu durumdan inşaatın mutlaka etkilendiğini ama birden fazla etkenin devrede olduğuna dikkat çeken Kaba, “Konuyu üst ölçekte değerlendirmek lazım. İnşaat matriks gibidir. Ekonomik gidişata, kurdaki dalgalanmaya veya başka bir şeye bakarak karar verilmez. Bakın bu kadar olumsuz denen şeylere rağmen satışlar yükseldi. Umudu yitirmemek gerek. Türkiye'nin inşaata ve konuta ihtiyacı var ve yapı stoku yenilenmeli. Ayrıca gayrimenkulü severiz ve yatırımı emlağa yaparız. Bu kadar iyi şey varken olumsuz düşünmemek gerekir” diyerek sözlerini noktaladı.

Hüseyin Belibağlı/Emlaktasondakika.com

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"
  • 28.02.2024 16:08

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hızlı tren ağını Karadeniz'e ul ...

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"
  • 02.01.2023 16:10

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adi Karaismailoğlu, Bursa-Emek-YHT-Şehir Hastanesi M ...

Akadia İncek; Ankara'nın En Prestijli ve En Gözde Konut Projesi
  • 18.10.2022 16:20

Akadia İncek; Ankara'nın En Prestijli ve En Gözde Konut Projesi

Ankara'da, İncek Bulvarı'na çok yakın bir konumda hayata geçirilen Akadia İncek, ...

Ankara, Avrupa'da ağustos ayında en ucuz tüketen başkent oldu!
  • 09.09.2022 13:22

Ankara, Avrupa'da ağustos ayında en ucuz tüketen başkent oldu!

Ankara, ağustosta ilk kademe mesken aboneleri için kilovatsaat başına 1,44 lira ...

 Turistik Doğu Ekspresi'ne yoğun ilgi!
  • 03.02.2022 14:23

Turistik Doğu Ekspresi'ne yoğun ilgi!

Kovid-19 salgını nedeniyle ara verilen seferlerine yeniden başlayan Turistik Doğ ...