maritbet girişmaritbet
İnşaata sonradan girenler kârın azlığını gördüler

İnşaata sonradan girenler kârın azlığını gördüler

Sektöre kalıcı olduğunu ispatlayan FerYapı, beş yaşına basarken 5 projede 500 bin metrekarelik inşaata imza attı.

Faaliyet gösterdikleri inşaat sektöründe kalıcı olduklarını ve geçen yıllık zaman içinde geliştirdikleri 5 proje ile bunu çok iyi ispatladıklarını söyleyen FerYapı Yönetim Kurulu ÜyesiRamazan Kumova, yaptıkları işin zannedildiği gibi karlı bir sektör olmadığını ifade etti.

Sektöre sonradan girenler dengelenecek!

Sektördeki tek sorunun yeni girenler olduğuna dikkat çeken Kumova, sanayici kesimin kendi işlerinden kaçarak konut sektörüne giriş yapmalarını normal bir durum olarak değerlendirdi. Yaşanan durumun normal olmasına rağmen tavsiye edilmeyeceğini söyleyen Kumova, “Şikayetçi olmaya gerek yok. Çünkü herkes konut alır, ofis satar ve dolayısıyla gayrimenkul sektörünü az buçuk herkes bilir. Görüştüğümüz sanayiciler bizim çok kar ettiğimizi zannediyor. Ama durumun böyle olmadığını artık anlamaya başladılar. Bundan sonra sektöre giriş yapanların kalıcı olacağına ve ayak uyduramayanların da çıkışlarına şahit olacağız” diye konuştu.

Konutta balon olur mu?

Konutta balon olduğu iddiasına katılmayan Kumova, bunun ülkedeki para hacmi ile doğrudan ilintili olduğuna dikkat çekti. Kumova fikirlerini şöyle özetledi:

“Türkiye'de konutta balon olmaz. Bunun için paranın bol olması gerek. Ama Türkiye'de o denli bol para yok. Para yoksa balon olmaz. Amerika'da parayı koyacak yer bulamadıkları için balon oldu. Türkiye'de herkes ayağını yorganına göre uzatmaya alışık olduğu için balon olmaz. Ekonomide yanlış girişimler, uygulamalar, hatalı girişler ve para kazanamayanlar hep olur ama balon olmaz” dedi. 

Konuttan başka mal ve fiyatta da balon beklentisini yanlış bulan Kumova, “İnşatta kimsenin olmayacak bir fiyatla satışa çıkma lüksü yok. Çünkü herkes birbirini biliyor ve tanıyor. Kötü örnek hemen duyulur ve diğerleri kendini yeni duruma göre ayarlar. Herkes birbirinin satışlarını, ne kadara ne geliştirdiğini ve satış oranları bilir. Dolayısıyla sektörde kolay kolay balon olmaz. Bunun istisnası hatalı proje üretimidir. Birde sektörü hata olduğunda ve satamadığında firma beklemeye geçer. Kendini kontrol eder. Piyasa açıldığında da gaza basar” diye konuştu.

Hüseyin Belibağlı/Emlaktasondakika.com

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ramadan Kumova Premier Kampüs Ofis'i anlatıyor!
  • 26.04.2013 17:16

Ramadan Kumova Premier Kampüs Ofis'i anlatıyor!

Fer Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ramadan Kumova, Kağıthane'de inşa edilen Premier K ...

Ramadan Kumova: MIPIM 2013 Türkiye'yi olumlu etkiler!
  • 14.03.2013 15:22

Ramadan Kumova: MIPIM 2013 Türkiye'yi olumlu etkiler!

FerYapı Yönetim Kurulu Üyesi Ramdan Kumova, emlaktasondakika.com mikrofonlarına ...

İnşaata sonradan girenler kârın azlığını gördüler
  • 01.05.2015 17:21

İnşaata sonradan girenler kârın azlığını gördüler

Sektöre kalıcı olduğunu ispatlayan FerYapı, beş yaşına basarken 5 projede 500 bi ...

Kentsel dönüşüm örneği Manchester olmalı!
  • 11.06.2012 12:45

Kentsel dönüşüm örneği Manchester olmalı!

Cem Boyner'in gayrimenkul sektöründeki ortağı Ramadan Kumova'dan dönüşüm eleştir ...