maritbet girişmaritbet
İnşaat sektörü seçim sonrası rekorlar kıracak!

İnşaat sektörü seçim sonrası rekorlar kıracak!

Yerel seçimler, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve şimdi de genel seçimler gibi nedenlerle yavaşlama yaşayan inşaat sektörü seçim sonrası rekorlar kıracak.

Ankara'da son yıllarda başarılar gösteren inşaat sektörü, hem yapı kalitesi hem de modern kentleşme sürecine katkıda bulunmalarıyla yurt genelinde izlemeye alındı. Her biri hızla büyüyen firmalar 1,5 yıla sıkışan 3 seçim ile kimi zaman duraksama yaşasa da firmaların önemli bölümü bu zorlu süreçten başarı ile çıkmayı başardı.

Bu zorlu süreçten güçlenerek çıkan firmalar için önümüzdeki yaz aylarının “başarılarla dolu geleceğin” başlangıcı olacağını dile getiren BESA Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, “Kritik dönemlerden en fazla etkilenen gayrimenkul sektörü aslında ciddi bir sınav verdi. Bu sınavdan kurumsallaşmayı başaran, doğru iş yapıp, müşterisine güven veren firmalar güçlenerek çıktı. Bundan sonrası ‘her halükarda' bugünden daha iyi olacak. Bekleyen alımlar kadar her yıl daha da artan yaşanılabilir mekan talepleri var. Önümüzü çok açık görüyorum” dedi.

“İnşaat çok sayıda sektörü besliyor”

Seçim sonrası siyasi gündemin azalmasıyla, iş dünyasında sorunlar ve önerilerin, geleceğe dair hedeflerin daha fazla konuşulacağını ifade eden Elit Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan ise, önümüzdeki 4 yıllık sürecin de bu doğrultuda şekilleneceğini bildirdi.

Ankara'nın yeni gözde yerleşim merkezlerinden Beytepe'deki ikinci projeleri Elit Manzara'ya hazırlandıklarını anımsatan Yıldızhan, siyasilerden beklentilerinin de ekonomiye yön veren ve modern şehirleşmeye uygun üretim yapan inşaat sektörü temsilcilerinin desteklenmesi olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
“İnşaat, çok sayıda sektörü de beslediği için ekonomide önemli bir yerde. İnşaat büyürse ekonomi de büyür. İstikrar ve makroekonomik dengelerin bozulmaması durumunda sektörün büyümesi artarak devam eder. Geçtiğimiz yazdan bu yana konut satışlarında önemli artış var. Seçim sonrası da bu sürecin devam etmesini bekliyoruz. Yaz güneşinin inşaat sektörüne de doğacağını söylemek mümkün.”

"Konuta yönelik talepler her zaman olacak!"

Urankent'teki 6'ncı konut projeleri Queen Park'ı hayata geçiren Uransan AŞ'nin Satış ve Pazarlama Müdürü Gazi Çelik, ekonominin çarklarını döndüren en önemli araçlardan inşaat sektörünün her dönem dinamik yapısını koruduğunu kaydederek, zaman zaman sektörde ‘balon' iddialarının çıkmasına rağmen, kaliteli projelerin her dönem değerlendiğinin altını çizdi.

Son açıklanan verilere göre, 2015'in ilk çeyreğinde 300 bin konut satışı gerçekleştiğini anımsatan Çelik, “Gayrimenkul yalnızca yaşanacak mekan değil, aynı zamanda en çok kâr ettiren yatırım aracıdır. Bu nedenle konuta yönelik talepler her zaman olacaktır. Ancak önemli olan doğru ve kaliteli konuta yönelimi sağlama. Seçim sonrası için beklentimiz de teşvik ve desteklerle sürecin ilerlemesi. Faiz oranlarının düşürülmesi, sektörle ilgisi olmayıp inşaat üretenlerin ayrılması ve sektöre teşviklerin arttırılması da beklentilerimiz arasında…” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Northland Ankara, satış grafiğinde liderliği ele geçirdi
  • 05.01.2018 09:46

Northland Ankara, satış grafiğinde liderliği ele geçirdi

İntegra Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Uslu, Northland Ankara projes ...

Beytepe'nin yıldızı parlamaya devam ediyor
  • 13.06.2016 11:46

Beytepe'nin yıldızı parlamaya devam ediyor

Ankara’nın en hızlı gelişen bölgelerinden olan Beytepe’nin yıldızı, ev sahipliği ...

Ankaralı inşaat firmaları gözünü İran pazarına dikti
  • 23.01.2016 13:52

Ankaralı inşaat firmaları gözünü İran pazarına dikti

İran’a yönelik ambargonun kaldırılması diğer sektörlerde olduğu gibi inşaat sekt ...

İnşaat sektörü seçim sonrası rekorlar kıracak!
  • 03.06.2015 11:41

İnşaat sektörü seçim sonrası rekorlar kıracak!

Yerel seçimler, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve şimdi de genel seçimler gibi nedenler ...