maritbet girişmaritbet
İKSV İstanbul İstanbul’da La Fura dels Baus sahneye çıkacak!

İKSV İstanbul İstanbul’da La Fura dels Baus sahneye çıkacak!

İKSV’nin 40’ıncı yaşına özel hazırladığı programının içinde bir de ‘İstanbul İstanbul’ projesi var. Dünya çapında gösteri topluluğu ‘La Fura dels Baus’un tersanede gerçekleşecek gösterisi, belli ki hafızalarda uzun süre yer edecek

İKSV'nin 40'ıncı yaşına özel hazırladığı programının içinde bir de ‘İstanbul İstanbul' projesi var.  Dünya çapında gösteri topluluğu ‘La Fura dels Baus'un tersanede gerçekleşecek gösterisi, belli ki hafızalarda  uzun süre yer edecek

Bu akşam ve yarın akşam Haliç Camaltı Tersanesi'nde İKSV'nin 40'ıncı yaşı için yaratılmış müthiş bir gösteri izleyebilirsiniz. Görkemli sokak tiyatrosu etkinlikleri ve dijital tiyatro ve opera yorumlarıyla dünya çapında meşhur topluluk, ‘La Fura dels Baus'...

1992 Barcelona Olimpiyatları'nın açılış seremonisi için hazırladıkları gösteriyle meşhur olmuşlar. Tokyo'dan Atina'ya, Sydney'e; gitmedikleri şehir, kıta kalmamış. Şimdi de iki gece için İstanbul'dalar... Haliç'in köşesindeki tersanede, İstanbul manzarası eşliğinde kaçırılmayacak bu gösteri, hem bu akşam hem de yarın akşam 21.00'de sunulacak.

Bilet bulunur, merak etmeyin!

Organizatörlerin sandığının aksine “Bilet kalmadı” fısıltısı, bizde şevk değil pes etme duygusu yaratıyor! “Nasıl olsa kalmamıştır” deyip arayıştan anında vazgeçebiliyoruz.

9 Temmuz'da Duran Duran gelecekmiş, yine tufaya düşmeyin diye söylüyorum! 80'lerde ergen-genç olanların en bayıldığı gruptur... Çeşme'de yıllar önce izleyenler oldu, ben onlardan biri değilim. Küçükçiftlik Parkı'ndaki konseri bu yüzden merakla bekliyorum. Simon Le Bon, belki şahane karısını, gerçek top modellerden Yasmin Le Bon'u da getirir diye de ümitlenmekteyim. Bir de afili durum söz konusu; konseri ‘Club House' adlı bölümden izleyeceklere, İstanbul'un en meşhur Çin lokantalarından Dragon Restaurant'tan lezzetler, içkiler ikram edilecekmiş. Grup ‘All You Need Is Now' albümünün tanıtım turnesinde ama 80 ve 90'lardan meşhur parçalarını da çalacak. Bu arada biletler de bulunuyormuş!

Enka yaza hızlı girdi!

Eskiden okullar kapandığında şehir de kapanır gibiydi; konserler ve manasız yaz filmleri dışında, şehrin entelektüel seviyesi yerlerde gezerdi. Şimdi özel kurumların çabalarıyla tablo değişiyor, Enka örneğinde olduğu gibi... Düzenledikleri etkinlikler sayesinde sadece deniz-güneş-sıcak ve nemden bahsettiğimiz bir yaza mahkum değiliz. Mesela yarın akşam Afife Tiyatro Ödülleri'nde ödül almış bir oyun sergileyecekler. ‘Sidikli Kasabası Müzikali', Nebi Bergi'ye ‘Yılın En Başarılı Genç Kuşak Sanatçısı' ödülü kazandırmış bir eser. Müzikal, dünyanın ısınan sularının azaldığı bir gelecekte, tuvaletlerin denetiminin özel bir şirketin eline geçmesini ve tuvalet parasını ödeyemeyenlerin gizemli ‘Sidikli Kasabası'na gönderilmesini anlatıyormuş. İlgilenenler, saat 20.00'de Taksim-AKM önünden ücretsiz servise binip 21.15'teki oyuna yetişebilir.

Biz bu memleketi seninle sevdik Lefter!

Reklamcı Ersin Salman, Türk futbol tarihinin efsane olmuş, yaşarken heykeli dikilmiş

ismi Lefter Küçükandonyadis hakkında bir sergi düzenliyor. Pazar günü saat 17.00'de Adalar Müzesi Çınar Sergi Alanı'nda açılacak Lefter Sergisi'yle, efsane futbolcunun yaşamından kesitler; dostlarının, medya mensuplarının ve hayranlarının onun için yazıp söyledikleri; ailesi ve sporcu arkadaşlarıyla, çok sevdiği adasında yaşadıkları ziyaretçilere sunulacakmış.

Hafta sonu Büyükada'ya taşınan futbol tutkunları, Türkiye'de tüm takımların taraftarlarını aynı platforma bir araya getirebilen bu efsane sporcuya adanmış sergiyi keyifle gezer diye tahmin ediyorum. Bilgi için: www.adalarmuzesi.org

Tony Hill İle egzersiz

Fitness eğitmeni Tony Hill,  The Istanbul Edition otelinin SPA'sında derslere başlamış. Kısa sürede vücudunda değişim olsun isteyenlerin bu derslerden keyif ve verim alacağına eminim! Kendisinden ilk elden fayda gördüğüm için, dersleri gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

Yalnız Hill'e bir tavsiyem olacak. Kendisini magazin dergilerinde, anlamsız etkinliklerde, abuk magazin ünlüleriyle görmeye içim razı gelmiyor. Bahsettiğim sığ grubun, insanları/markaları çabuk eskittiğinden haberdar değildir diye söylüyorum.

Ferhan İstanbullu/Milliyet Cadde

Yorum Yaz

Benzer Haberler

5. İstanbul Tasarım Bienali’nin Çocuk Atölyeleri Başlıyor!
  • 09.10.2020 15:05

5. İstanbul Tasarım Bienali’nin Çocuk Atölyeleri Başlıyor!

Pera Müzesi Öğrenme Programları ve İKSV Alt Kat tarafından, 5. İstanbul Tasarım ...

İKSV Şişhane’deki Deniz Palas binasını satışa çıkardı
  • 26.10.2013 12:07

İKSV Şişhane’deki Deniz Palas binasını satışa çıkardı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) Şişhane’deki Deniz Palas binasını satışa çıka ...

İKSV’nin Beyoğlu’ndaki binası 50 milyon dolardan satışa çıktı
  • 24.10.2013 09:21

İKSV’nin Beyoğlu’ndaki binası 50 milyon dolardan satışa çıktı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın Beyoğlu’ndaki binası 50 milyon dolar tahmini bed ...

İstanbul Kültür Sanat Vakfı, Deniz Palas'ı satıyor
  • 22.10.2013 09:42

İstanbul Kültür Sanat Vakfı, Deniz Palas'ı satıyor

2009 yılının sonunda Şişhane'deki Deniz Palas'a taşınan İKSV, binayı borçlar ned ...

İKSV İstanbul İstanbul’da La Fura dels Baus sahneye çıkacak!
  • 21.06.2012 11:05

İKSV İstanbul İstanbul’da La Fura dels Baus sahneye çıkacak!

İKSV’nin 40’ıncı yaşına özel hazırladığı programının içinde bir de ‘İstanbul İst ...

İKSV 40'ıncı yılını Haliç Camiialtı Tersanesi'nde kutluyor!
  • 20.06.2012 16:19

İKSV 40'ıncı yılını Haliç Camiialtı Tersanesi'nde kutluyor!

Devasa vinçler, Süleymaniye Cami'sine selam veren kocaman kadın heykeli, gökyüzü ...