maritbet girişmaritbet
Gökhan Çetinsaya ve Arda Akçalı Tema İstanbul'u anlattı

Gökhan Çetinsaya ve Arda Akçalı Tema İstanbul'u anlattı

Bu yıl 25’incisi düzenlenen MIPIM Gayrimenkul Fuarı’nda Tema İstanbul projesinin esasını oluşturan Tema Park'ın İcra Kurulu Üyeleri Gökhan Çetinsaya ve Arda Akçalı ile Tema Park projesi ile ilgili detayları aktardı

Gökhan Çetinsaya fuarda MIPIM'in sektör için önemine değindi ve proje hakkında açıklamalar yaptı. Parkın 400 bin metrekare bir alanda inşa edildiğini ve park alanında yurtdışında görülen eğlence unsurları ünitelerinin olacağını belirtti. Çetinsaya Tema Park'ı 2016 sonuna kadar açmayı hedeflediklerini ve hızla ilerlediklerini ifade etti. Park alanındaki çalışmalarla ilgili bilgiler veren Çetinsaya "Şuanda park alanı hafriyat aşamasında bulunuyor. Çok yakın zamanda hızlanacak. Birkaç oyuncağın siparişi de verildi. Hollanda'daki mimarlarımızla beraber çalışmalarımızı hızlandırarak devam ediyoruz. Oyuncaklar genelde Amerika ve Hollanda'dan geliyor. 17-18 ay gibi imalat süresi var. Bu oyuncakların bir kısmı ilk defa gelecek."dedi. 

Projenin bitmesi ile hedefledikleri ziyaretçi sayısı ve bölgeye sağlanacak katkıya da değinen Çetinsaya şu açıklamalarda bulundu: "Yılda şuan 3 milyon ziyaretçi hedefliyoruz. En büyük oyuncağımız TEM'e cepheli tarafta duruyor. Diğerleri de bölge bölge ayrıldığı için ona benzer büyük oyuncaklar var. Bu büyük oyuncaklar tren, fırlatma kulesi, su üniteleri gibi gruplara ayrılıyor. Hedefimiz sadece İstanbul halkı değil, bu parkın turistlere de adres olabilmesini istiyoruz. Bu proje İstanbul'a turist katkısı yapacaktır. Bu projenin gerçekleşmesi bölgeye bir destinasyon sağlayacak, bölgede metrekare satış fiyatlarını arttıracaktır. Kanal İstanbul projesine de komşu olduğu için yararlı olacaktır.” 

Arda Akçalı ise park alanında yer alacak oyuncaklar hakkında detaylı bilgi verdi. Akçalı alandaki bazı oyuncakların özel üretim olduğunu eğlence parkı anlayışına yenilik getireceklerini söyledi. Akçalı “Bu oyuncaklar hem ilk defa geliyor hem de bazı oyuncaklar fabrikaları tarafından yalnızca bizim için üretiliyor. Bunlar parkımızın sol ön kısmında bulunuyor. Çok büyük bir hız treni var. Oyuncaklar bu konuda lider Hollandalı bir firma tarafından sadece bizim için üretiliyor. Çok özel bir park olacak. Burası en ince detaylarına kadar, eğlence parkı dünyasının uzmanı firmalar tarafından projelendirildi, master planı yapıldı. Şimdi ise detay çalışmaları yapılıyor.” dedi. Projenin rakamsal bilgilerine de değinen Akçalı “Proje 1.5 milyon metrekare alan üzerine kurulu, çok büyük bir kısmı da yeşil alana ayrılmış. Projede 3 bin 600 konutumuz var. 2015 Temmuz'da konutları teslim edeceğiz. Karma alanımız, eğlence parkımız, yeşil alanlarımız ve ticari bölgemiz var.” açıklamasında bulundu. 

Projenin ulaşım avantajları hakkında da açıklama yapan Akçalı “Önümüzden geçen anayol ve bizim projemizin de içinde bulunduğu alt aksa ulaşan bir kavşak sistemi var. Toplu taşıma projeleri de tüm hızıyla devam ediyor.” dedi.

Hüseyin Belibağlı

Yorum Yaz

Benzer Haberler

'Türkiye bundan sonra hak ettiği yere gelecek'
  • 05.05.2017 10:12

'Türkiye bundan sonra hak ettiği yere gelecek'

Artaş Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Çetinsaya, Forum İstanbul 20 ...

Artaş Grubu, Konutder organizasyonunu değerlendiriyor!
  • 13.10.2015 00:09

Artaş Grubu, Konutder organizasyonunu değerlendiriyor!

Artaş Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Çetinsaya, Artaş Grubu Genel ...

Münih, 24 şirketle MIPIM 2014'te yer aldı
  • 24.03.2014 15:55

Münih, 24 şirketle MIPIM 2014'te yer aldı

19 yıldan bu yana MIPIM Fuarı'na katılan Münih, 28 katılımcı şirketi ile yatırım ...

Moskova'nın MIPIM'deki tanıtım stratejisi ve şehir maketi
  • 24.03.2014 15:49

Moskova'nın MIPIM'deki tanıtım stratejisi ve şehir maketi

Rusya, MIPIM 2014'te en büyük şehir maketi ile boy gösterdi. Moskova Şehir Yönet ...

Londra'nın 20 yılı aşan MIPIM yolculuğu
  • 24.03.2014 15:17

Londra'nın 20 yılı aşan MIPIM yolculuğu

MIPIM 2014'te Londra standının hazırlıklarını ve özelliklerini standı kuran ve y ...