maritbet girişmaritbet
Erden Timur, Nef projelerini anlattı!

Erden Timur, Nef projelerini anlattı!

Nefes’ ten ve ‘nefesin, yaşamın en büyük vazgeçilmezi oluşundan’ esinlenerek yaratılan Nef, hayal ederek ve düşünerek yola çıkıyor

Nefes' ten ve ‘nefesin, yaşamın en büyük vazgeçilmezi oluşundan' esinlenerek yaratılan Nef, hayal ederek ve düşünerek yola çıkıyor. Başkalarının kurduğu hayaller ve belirlediği ihtiyaçlarla sınırlı kalmayarak her çözüme yeni bir alternatif üretmeye çalışıyor. Akılcı, mütevazı ama aynı zamanda rafine, özgün ve paylaşımın mümkün kılındığı bir yaşam tarzını temsil ediyor.

Öncelikle Türkiye'de ve dünyadaki 6 ülkede büyük metropolde sektörel ihtiyaçları analiz etmek için uzman kişi ve kurumlarla çeşitli anketler ve araştırmalar yapan Nef, hedef kitlenin beklentilerini anladıktan sonra, tasarımı odak noktası haline getirerek gayrimenkul sektörüne yeni bir soluk kazandırmak için, satıştan pazarlamaya bütün katma değer zincirini yeniden tasarlayarak dünyada farklı bir gayrimenkul geliştirme firması kurdu.

Altında apartments, flats, residences, houses, dorms, suites ve offices olmak üzere 7 farklı seriyi barındıran Nef, tasarıma verdiği önemle diğer tüm projelerden ayrışıyor. Patentli bir Nef keşfi olan “Foldhome” ve “Foldoffice” konsepti ve projelerinde birlikte çalıştığı dünyaca ünlü mimar ve  tasarımcılarla  Nef, tasarımın herkes için bir lüks değil bir yaşam biçimi olmasını hedefliyor.

Dünyanın en önemli mimarlarından biri olarak kabul edilen Lord Norman Foster'ın mimarlık ofisi Foster+Partners, Dubai'de yer alan dünyanin en yüksek binasi Burj Khalifa'yi ve Dünya Ticaret Merkezi yerine yapılan One World Trade Center'in mimarı SOM, projeleri arasında Foster&Partner's ile birlikte yürüttüğü Londra'daki dünyaca ünlü Yeni Wembley Stadı, St. Petersburg'daki Dali Müzesi, Boston'daki Logan ve Hindistan'daki Bengaluru gibi pek çok havalimanı bulunan HOK ve Tago gibi önemli mimarlık firmalarının yanı sıra, global başarılara imza atmış Türk mimarlık firması Autoban ile de çalışan Nef, Foldhome ve Foldoffice ünitelerini de dünyanın önde gelen 20 endüstriyel tasarımcısından  12'si ile beraber tasarlıyor. Nef, Türkiye'de ilk kez uyguladığı Garantili Proje Sistemi ile proje bedelinin inşaatın başlangıcından sonuna dek bankada muhafaza ediyor ve oluşabilecek tüm finansal riskleri sıfıra indiriyor.

Foldhome sistemine göre, bir ev aldığınızda aslında 24 odalı bir eve sahip oluyorsunuz. Yaşadığınız binada yer alan sinema salonundan, terasta jakuziye; mutfağınızı kirletmek istemediğinizde kullanabileceğiniz tam donanımlı bir mutfaktan, piyano veya bateri çalmak istediğinizde kullanabileceğiniz içerisinde küçük bir kayıt stüdyosu da yer alan müzik odasına kadar 24 farklı üniteden rezervasyon sistemiyle yararlanabiliyorsunuz. Bu 24 foldhome ünitesini dilediğiniz zaman evinize ekleyip dilediğinizde çıkarabiliyor, bedelini ise sadece kullandığınızda ödüyorsunuz.

Aralarında Sébastien Agneessens, Dror Benshetrit, Stefan Boublil, LTL Architects, Harry Allen, Alper Böler gibi isimlerin bulunduğu foldhome tasarımcıları, ‘5000 m2 eviniz olsaydı içinde neler olsun isterdiniz' sorusundan yola çıkıyor.

Nef; ABD, Almanya ve İngiltere'de devam eden projelerine ek olarak, önümüzdeki 10 yılda Dünyanın daha farklı yerlerinde özellikle Avrupa'nın ve Amerika'nın merkezi konumdaki metropollerinde,  geliştirdiği konseptler ile yer almayı planlıyor. Nef; sektördeki konumunu pekiştirmek ve gayrimenkul sektörünün iş yapış modelini iyileştirmek için rol model olma vizyonu çerçevesinde önümüzdeki 10 yılda; insanlara ve insanlığa değer katan farklı projelere imza atarak dünyada akla gelen markalardan biri olmayı hedefliyor.

Neden Nef

2011 yılında Türkiye'nin En İyi Konut ve En İyi Ofis; 2012 yılında ise Türkiye'nin En İyi Ofis Projesi kategorisinde birincilik aldığı için.

Dünyanın en iyi 3 mimarlık firması ile aynı anda çalıştığı için.

En kısa satış süreci 18 gün, en uzun satış süreci ise sadece 3 ay 10 gün sürdüğü için.

Dünyanın 5 kıtasında müşterisi olduğu için.

Dünyanın en iyi 20 endüstriyel tasarımcısından 12'si ile çalıştığı için.

Evinizin kapı kolundan asansör düğmelerine kadar herşeyi size özel tasarlattığı için.

Dünyanın en önemli tasarım fuarlarından %100 Design London'a dünyada ilk davet edilen ve katılan gayrimenkul firması olduğu için.

Patentini aldığı veya almayı beklediği 16 ayrı innovasyona sahip olduğu için.

Patentli buluşu Foldhome konsepti için 12 ayrı ülkeden proje geliştirme teklifi aldığı için.

Projenin teslimini ilk günden garantileyen ilk ve tek Türk firması olduğu için.

36 yıllık sektör tecrübesini 29 yaş ortalamasına sığdırdığı için.

Firmanın bugüne kadar kaç konut-kaç metrekare-kaç proje inşa ettiği

Toplam İnşaat m2 : 350.000m2 (2009-2012)

Toplam Ünite Sayısı : Ofis, Konut ve Mağazalardan oluşan 1500 ünite

Toplam İnşaatı devam eden ve teslim edilen proje sayısı      : 10 proje

Nef Apartments Kemerburgaz 04

Nef Flats Levent 163

Nef Offices Dörtlevent 09

Nef Offices Levent 03

Nef Flats Kağıthane 11

Nef Offices Kağıthane 11

Nef Flats Kağıthane 10

Nef Suites Haliç 47

Nef Flats Haliç 02

Nef Bebeköy

ERDEN TİMUR
Timur Holding ve Timur Gayrimenkul Geliştirme Yapı ve Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi & NEF marka kurucusu

1982'de Mersin'de doğdu. İlkokulu Toros Koleji'nde okuduktan sonra, ortaokul ve liseyi Tarsus Amerikan Koleji'nde tamamladı. Marmara Üniversitesi'nde aldığı hukuk eğitimi sonrasında kısa bir süre London School of Economics'de ekonomi eğitimi almış ve Timur Gayrimenkul Geliştirme Yapı ve Yatırım A.Ş. bünyesinde kariyerine başlamıştır. 

Türkiye'de ve dünyada bir ilk olan, gayrimenkul sektöründe devrim yaratacak FOLDHOME konseptinin yaratıcısıdır. Erden Timur'un yarattığı ve yönettiği yeni projelerin çatı markası olan NEF, Foldhome ve Foldoffice‘i de içinde barındıran projeler bütününü oluşturmaktadır.

2010 yılında MESİAD (Mersin Sanayicileri ve İşadamları Derneği) tarafından “Yılın Girişimcisi” ödülüne layık görülmüştür. 2011 yılında Fortune Dergisi tarafından “Türkiye İş Dünyasının Yıldızları: 40 Yaş Altı 40″ araştırmasında Erden Timur 6. sırada yer almıştır. 2011 yılı içerisinde 17-18 Mayıs 2011 tarihlerinde düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi'ne, 13 Haziran 2011 tarihinde Gülümse İstanbul Platformu tarafından Boğaziçi Üniversitesi'nde düzenlenen “Girişimcilikte Fark Yaratanlar Konferansı'na, Tarsus Amerikan Koleji Kariyer Günleri'ne ve Okan Üniversitesi “İnşaat  sektörü ve yeni iş alanlarını tanıma” derslerine, konuşmacı olarak davet edilmiştir. 

Markalaştırdığı Nef, 2011 yılında dünyanın en önemli tasarım fuarlarından %100 Design London'a katılan dünyadaki ilk gayrimenkul firması olmuştur. Yurtiçi ve dışından birçok katılımcı ve basının yoğun ilgisini çeken Nef, aralarında Wired'ın da bulunduğu dünyaca ünlü birçok dergi ve gazetelerde haber olarak yerini almıştır.

Erden Timur, NEF ve yönettiği diğer markalarıyla kendi içinde birçok farklı konseptte, Türkiye'nin dört farklı köşesinde ve diğer ülkelerde farklı hedef kitlelere hitap eden projelerini sürdürmektedir.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

 Nef'ten 2022'nin ilk markalı arsa fırsatı! 2 bin TL taksitle arsa!
  • 30.12.2021 11:43

Nef'ten 2022'nin ilk markalı arsa fırsatı! 2 bin TL taksitle arsa!

Sektöre “markalı arsa’ ile yeni bir nefes getiren Nef, 2022’nin ilk fırsatı için ...

Nef, Sıtkı Kösemen ‘Dönüşümler’ sergisini 16. Contemporary İstanbul’da sunuyor
  • 30.09.2021 16:51

Nef, Sıtkı Kösemen ‘Dönüşümler’ sergisini 16. Contemporary İstanbul’da sunuyor

Nef, sanatın farkındalık gücünü, sanatçı Sıtkı Kösemen’in sergisinde bir kez dah ...

Nef Garantili Kira Desteği nedir?
  • 13.12.2017 16:40

Nef Garantili Kira Desteği nedir?

Nef tarafından açık artırmayla satılacak olan dükkanlar için Garantili Kira Dest ...

Murat Özyeğin, RE360'a katıldı!
  • 06.12.2017 11:58

Murat Özyeğin, RE360'a katıldı!

Fiba Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin, Gayrimenkulün Büyük Buluşması R ...

FC Barcelona’nın yeni sponsoru Nef!
  • 18.05.2017 10:26

FC Barcelona’nın yeni sponsoru Nef!

Türkiye’nin lider gayrimenkul firması Nef, FC Barcelona ile 3 yıllık sponsorluk ...