maritbet girişmaritbet
EN BAŞARILI EMLAK YATIRIMI

EN BAŞARILI EMLAK YATIRIMI

Emlak Sektörünün En Başarılı Yatırımları Ödüllendirildi.

Zorlu Center'ın büyük jüri tarafından, Exen İstanbul'un da internet üzerinden yapılan oylama ile Türkiye'nin En Başarılı Emlak Yatırımı Seçildiği Araştırmada, ayrıca 9 Farklı Kategoride Başarı Ödülleri de Sahiplerini Buldu.

Silverline Ankastre, Ekonomist, Capital, Maison Française ve hurriyetemlak.com'un işbirliği ile bu yıl ilki gerçekleştirilen “Türkiye'nin En Başarılı Emlak Yatırımları Araştırması 2011” in sonuçları, 11 Ocak 2012 Çarşamba Günü, Grand Hyatt İstanbul Otel'de düzenlenen görkemli bir tören ile açıklandı.

Türk Emlak sektöründe yatırımları teşvik etmek ve sektöre katkı sağlamak hedefi ile organize edilen ve bir zirve havasında geçen törende, Türkiye'nin en başarılı üç emlak yatırımı ve 9 farklı kategorideki yatırımlar ödüllendirildi. Yüksek sayıda başvurunun olduğu araştırmada, kazanan firmalar belirlenirken büyük jüri ve halk jürisi tarafından değerlendirildi.

Büyük jüri tarafından Zorlu Center'in, halk jürisi tarafından Exen İstanbul'un Türkiye'nin En Başarılı Emlak Yatırımı seçildiği araştırma sonuçlarına göre Çok Katlı Konut kategorisinde büyük jürinin oyları ile Varyap Meridian, halk jürisinin oyları ile Exen İstanbul, Yüksek Yapı kategorisinde büyük jürinin oyları ile Varyap Meridian ve halk jürisinin oyları ile Trump Towers ödül alan şirketler oldu.

Türkiye'nin En Başarılı Emlak Yatırımları araştırmasında Akıllı Ev kategorisinde büyük jüri ve halk jürisinin oyları ile Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi ödül alırken, İstinyepark her iki jürinin ortak oyu ile En Başarılı Emlak Yatırımı AVM kategorisinde birinciliğe sahip oldu.

Ofis Binası kategorisinde ise büyük jürinin oyları ile Nef Ofices Levent 05 seçilirken aynı kategoride halk jürisinin oyları ile Trump Towers ödül alarak, Ofis Binası kategorisinde ödülün sahibi firmalar oldular.

Mixed-use Yapı kategorisinde büyük jüri ve halk jürisinin oyları ile Zorlu Center, Turizm Kompleksi kategorisinde büyük jürinin oyları ile Maxx Royal Belek Golf&Spa, halk jürisinin oyları ile Novotel ve İbis Otel İstanbul, Sağlık Kompleksi kategorisinde her iki jürinin ortak kararı olan Acıbadem Hastanesi Maslak ve Spor Kompleksi kategorisinde ise yine büyük jüri ve halk jürisinin belirlediği Türk Telekom Arena kendi kategorilerinde Türkiye'nin En Başarılı Emlak Yatırımları olarak açıklandı.

Kurumların kendilerinin aday olabildiği gibi, kamuoyu tarafından da aday gösteriminin yapıldığı araştırmada, firmaların doğru kategorilerde ve en sağlıklı şekilde değerlendirmesini yapmak için oluşturulan büyük jüride, akademisyenler, gayrimenkul uzmanları, yatırım uzmanları, basın mensupları ve iş dünyasının farklı sektörlerinden çok sayıda saygın temsilci yer aldı.  Araştırmanın halk jürisi bölümünde ise, İnternet üzerinden yapılan oylamada 6 bin 896 kişi Türkiye'nin en büyük emlak yatırımlarını seçmek için tercihlerini kullandı.

Silverline CEO'su Mustafa Laçin ve Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü M.Rauf Ateş'in açılış konuşması ile başlayan ödül töreninde, büyük jüri tarafından Türkiye'nin en başarılı yatırımı seçilen Zorlu Center adına ödülü Zorlu Gayrimenkul Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Even halk oylarıyla Türkiye'nin en başarılı yatırımı seçilen Exen İstanbul adına ödülü Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas aldı.

Zorlu Center

Zorlu Gayrimenkul 7 Mart 2007 tarihinde yapılan ihale ile, İstanbul'un en önemli noktası Zincirlikuyu'da 100 dönümlük devlet arazisini satın alarak, Türkiye'nin ilk ve tek, 5 fonksiyonlu "karma kullanım" projesi olan Zorlu Center projesini hayata geçirmek için ilk adımını atmıştır. Bünyesinde performans sanatları merkezi, otel, ofis, alışveriş merkezi ve rezidanslar yer alan Zorlu Center kendi kategorisinde bir ilk olması ile önemli bir noktada bulunmaktadır. Zorlu Gayrimenkul bu projeyle, İstanbul'a "yeni bir kent meydanı" kazandırmayı hedeflemektedir. Geçmişten günümüze, hem İstanbul'un simgesi olan meydanlardan, hem de dünyanın her yerindeki şehirlere ait, ünlü meydanlardan yola çıkılarak yaratılan Zorlu Center, modern mimari anlayışı ile Asya ve Avrupa kıtalarının birleştiği noktada adeta bir köprü görevini üstleniyor.

Exen İstanbul

İnşaat sektöründe konut, ofis, endüstriyel tesisler gibi birçok başarılı projeye imza atan Sur Yapı'nın, farklı yaşam konseptlerini birlikte sunan 500 milyon dolar değerindeki projesi Exen İstanbul, Çamlıca eteklerinde yer alan konumu ile Anadolu Yakası'nın en merkezi noktalarından birinde bulunuyor. Yatay blokların çoğunlukta olduğu ve toplamda 1.038 konuttan oluşan Exen İstanbul'da her aile tipine uygun daireler bulunuyor. Yüzde 75'i yeşil alan ve rekrasyondan oluşan proje, göleti, havuzları, fıskiyeleri, çocuk parkları, 1 kilometrelik bisiklet parkuru, mini futbol sahaları, fun golf sahası, açık fitness alanları, meyve bahçeleri gibi birçok sosyal alanı ile pek çok açıdan konforlu bir yaşam sunuyor.

ARAŞTIRMA SONUÇLARI :

TÜRKİYE'NİN EN BAŞARILI

EMLAK YATIRIMLARI                          BÜYÜK JÜRİ ÖDÜLLERİ                      HALK ÖDÜLLERİ

 

1.  ZORLU CENTER                              1. EXEN İSTANBUL                                                         

2.  VARYAP MERIDIAN                         2. VARYAP MERIDIAN                                                         

3.  WORLD OF VIAPORT                      3. BOSPHORUS CITY

 

                                                               EXEN İSTANBUL

 

 KATEGORİLER                        BÜYÜK JÜRİ ÖDÜLLERİ                      HALK ÖDÜLLERİ

 

ÇOK KATLI KONUT                   VARYAP MERIDIAN                             EXEN İSTANBUL

 

YÜKSEK YAPI                          VARYAP MERIDIAN                             TRUMP TOWERS

 

AKILLI EV                                 AKBATI AVM VE YAŞAM MERKEZİ      AKBATI AVM VE YAŞAM MERKEZİ

 

OFİS BİNASI                             NEF OFICES LEVENT 05                     TRUMP TOWERS

 

AVM                                         İSTİNYEPARK                                      İSTİNYEPARK

MIXED-USE YAPI                      ZORLU CENTER                                  ZORLU CENTER

TURİZM KOMPLEKSİ                MAXX ROYAL BELEK GOLF&SPA        NOVOTEL VE İBİS OTEL İSTANBUL

 

SAĞLIK KOMPLEKSİ                ACIBADEM HASTANESİ MASLAK        ACIBADEM HASTANESİ MASLAK

 

SPOR KOMPLEKSİ                  TÜRK TELEKOM ARENA                      TÜRK TELEKOM ARENA

 

 En Başarılı Emlak Yatırımı Ödülü,

 

Zorlu Center ve Exen İstanbul'a …

 

Türkiye'nin En Başarılı Emlak Yatırımları 2011 Araştırması ödül töreninde “Büyük Emlak Yatırımları” kategorisinde birincilik ödülünü büyük jürinin oyları ile Zorlu Center halk jürisinin oyları ile Exen İstanbul paylaştı. Aynı kategoride ikinciliğe her iki jürinin de oyları ile Varyap Meridian, üçüncülüğe ise halk jürisinin oyları ile Bosphorus City, büyük jürinin oyları ile World of Viaport ve Exen İstanbul layık görüldü.

 

Zorlu Center adına ödülü, firmanın Gayrimenkul Genel Müdür Yardımcısı alırken; Exen İstanbul adına firmanın Yönetim Kurulu Başkanı ödülü aldı.

 

Çok Katlı Konut Kategorisi Birincisi

 

Varyap Meridian ve Exen İstanbul oldu …

 

Türkiye'nin En Başarılı Emlak Yatırımları 2011 Araştırmasında, büyük jürinin belirlediği Varyap Meridian ve halk jürinsin belirlediği Exen İstanbul, “Çok Katlı Konut” kategorisinde birinci oldu. Türk emlak sektörüne yaptığı katkılar ile adından söz ettiren Varyap Meridian adına ödülü, Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş aldı.

 

Yüksek Yapı Kategorisi Birincisi

Varyap Meridian ve Trump Towers …

“Yüksek Yapı” kategorisinde birinciliği büyük jürinin oyları ile Varyap Meridian ve halk jürisinin oyları Trump Towers paylaştı. Trump Towers adına ödülü Brigitte Weber Mimarlık'tan Brigitte Weber aldı.

Akıllı Ev Kategorisinde Birinci

Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi …

Gelecek vaat eden yatırımlardan biri olan akıllı ev kategorisinde ödül, her iki jürinin de oyları ile Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin oldu. Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi adına ödülü Akiş Gayrimenkul Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Alize Dinçkök Eyüboğlu Aldı.

Trump Towers ve Nef Ofices Levent 05'e

En İyi Ofis Binası Ödülü …

Türkiye'nin En Başarılı Emlak Yatırımları 2011 Araştırması'nın “Ofis Binası” kategorisinde ödüle layık görülen ve halk jürisinin seçtiği Trump Towers adına ödülü Brigitte Weber Mimarlık'tan Brigitte Weber aldı. Aynı kategorideki diğer birincilik ödülü ise büyük jürinin belirlediği Nef Ofices Levent 05'in oldu. Ödülü Nef Ofices Levent 05 adına ise ödülü Timur Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur aldı.

İstinyePark'a

En İyi AVM Ödülü…

Araştırma kapsamında “AVM” kategorisinde Türkiye'nin en başarılı emlak yatırımı ödülüne her iki jürinin de ortak tercihi olan İstinyePark layık görüldü.

Mixed-Use Yapı Kategorisinde Birinci

Zorlu Center …

“Mixed-use Yapı” kategorisinde her iki jürinin de oyları ile birincilikle ödüllendirilen Zorlu Yapı adına ise ödülü Zorlu Gayrimenkul Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Even aldı.

Turizm Kompleksi Kategorisinde Birinci

Maxx Royal Belek Golf & Spa ile Novotel ve İbis Otel İstanbul …

“Turizm Kompleksi” kategorisinde ödüle büyük jürinin oyları ile Maxx Royal Belek Golf & Spa, halk jürisinin oyları ile de Novotel ve İbis Otel İstanbul layık görüldü. Maxx Royal Belek Golf&Spa adına ödül, ETS Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy'a verildi.Sağlık Kompleksi Kategorisinde

Acıbadem Hastanesi Maslak ipi göğüsledi …

“Sağlık Kompleksi” kategorisinde ise birinciliğe büyük jüri ve halk jürisinin oyları ile layık görülen Acıbadem Hastanesi Maslak oldu. Hastane adına ödülü Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar aldı.

Türk Telekom Arena'ya

En İyi Spor Kompleksi Ödülü …

“Spor Kompleksi” kategorisinde ise birincilik ödülüne her iki jürinin de oyları ile Türk Telekom Arena layık görüldü. Firma adına ödülü,Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Doğan teslim aldı.

JÜRİ ÜYELERİ :

Prof. Dr. M. Talat Birgönül                 ODTÜ İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi

Seda Tabak                                       Hürriyet Emlak Yaşam Editörü

Ahmet Kurşunlu                                 hurriyetemlak.com Reklam Bölüm Başkanı

Melda Narmanlı Çimen                      Maison Française Genel Yayın Direktörü

M. Rauf Ateş                                      Capital ve Ekonomist Genel Yayın Direktörü

Mustafa Laçin                                    Silverline CEO

Kerem Bilge                                       Uluslar arası Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği Başkanı

Barış Onay                                         Yapı Endüstri Merkezi Genel Müdürü

Işıl Dinçer                                           Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Genel Müdürü

Turgay Tanes                                    İş GYO Genel Müdürü

Prof. Dr. Oral Erdoğan                      Bilgi Üniversitesi Konut Finansmanı Programı Koordinatörü

Prof. Dr. Ali Alp                                  TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi

Avi Aklaş                                            Jones Lang La Salle Türkiye Ofis Genel Müdürü

Neşe Can Cekici                                LİDEBİR Başkanı

Prof. Dr. Gülsün Sağlamer                İTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi

Işık Gökkaya                                       GYODER Yönetim Kurulu Başkanı

Hakan Kodal                                      AYD Başkanı

Murat Yalçıntaş                                  İTO Başkanı

Vahap Munyar                                    Hürriyet Gazetesi Ekonomi Servisi Müdürü

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Exen İstanbul inşaatında son durum!
  • 14.11.2012 15:04

Exen İstanbul inşaatında son durum!

Sur Yapı Exen İstanbul, 1.038 konuttan meydana geliyor. Projede yaşam Aralık 201 ...

Libya’da Türkler 5 bin prefabrik konut yapacak
  • 03.07.2020 09:36

Libya’da Türkler 5 bin prefabrik konut yapacak

Türk firmalar, Libya’nın başkenti Trablus’ta 5 bin prefabrik konut inşa edecek. ...

Samsun'daki Ambarhan'da restorasyon çalışmaları devam ediyor
  • 02.07.2020 16:29

Samsun'daki Ambarhan'da restorasyon çalışmaları devam ediyor

Samsun Ladik ilçesindeki Ambarköy içerisinde yer alan tarihi 'Ambarhan'da restor ...

Exen İstanbul'da kiralamalar başladı
  • 01.01.2015 16:44

Exen İstanbul'da kiralamalar başladı

Arsa alanı 155 bin metrekare olarak belirlenen Exen İstanbul, Ümraniye, Çamlıca ...

Sur Yapı Exen'nin güncel fiyatları
  • 05.04.2014 11:12

Sur Yapı Exen'nin güncel fiyatları

Ümraniye'de konumlandırılan Exen İstanbul'da "az az ödeyin üstü kalsın" kampanya ...

Exen İstanbul Çamlıca'da 2013 fiyatları devam ediyor
  • 15.01.2014 14:34

Exen İstanbul Çamlıca'da 2013 fiyatları devam ediyor

Exen İstanbul Çamlıca'da fiyatlar 707 bin TL'den başlangıç gösteriyor ...