maritbet girişmaritbet
Böyle bir kız yurdu daha görülmedi

Böyle bir kız yurdu daha görülmedi

Sakarya'nın Serdivan ilçesinde 5,5 milyon dolara çok lüks bir kız öğrenci yurdu inşa edildi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Esentepe Kampüsü mevkisinde inşa edilen 300 öğrenci kapasiteli yurtta yüzme havuzu, fitness salonu, sauna ve buhar odası, şömine, botanik kış bahçesi, sinema salonu ve spor salonu yer alıyor. Engelli öğrencilerin de düşünülerek tasarlandığı yurtta barınma ücretleri aylık 325 ile 605 lira arasında değişiyor.

Kampüssaray Öğrenci Yurtları Genel Müdürü Özdemir İçin, yurtta düzenlediği basın toplantısında, 20 yıl boyunca yurt dışında eğitim danışmanlığı yaptığını belirterek, yabancı ülkelerde gördüğü barınma modellerini Türkiye'de uygulamak istediğini anlattı.

Türkiye'deki öğrenci yurtlarının eksiklerini giderecek bir konseptte çalışma yürüttüklerini belirten İçin, “Türkiye'de bulunan yurtlardan daha mükemmel ve aile sıcaklığını yaşatacak bir yurt nasıl yapabiliriz düşüncesiyle işe koyulduk. Bu kapsamda ilk yatırımımızı 2008 yılında yine bu alanda bulunan erkek öğrenci yurdu modelinde ortaya koyduk. Uyguladığımız bu model öğrencilerin büyük beğenisini topladı. Erkek öğrenci yurdu olarak yaptığımız bu ilk yatırım bizleri heyecanlandırdı ve bunun devamını getirmeye karar verdik” dedi.

Kız öğrenci yurdunun maliyetinin 5,5 milyon dolar olduğuna dikkati çeken İçin, kız öğrenci yurdunu otel inşa eder gibi özenle yaptıklarını söyledi.

Yurtların öğrencilerin ihtiyaçlarını gözetecek şekilde projelendirildiğini belirten İçin, “Yurdumuz, Türkiye'nin ilk özürlü dostu yurdu olma özelliğini de taşıyor. Özürlü öğrencilerimizi düşünerek mimari yapıda bazı düzenlemelere gittik. Bu bağlamda yurtta çift asansör ve özel banyolar yer alıyor. Bunun dışında kız öğrenci yurdumuzun arka tarafında değişik projelere imza atmak istiyoruz. Bunun maliyeti de yaklaşık 20 milyon dolar civarında” şeklinde konuştu.

İçin, İngiltere ve Ortadoğu'da yurt yatırımı yapacaklarını sözlerine ekledi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz