maritbet girişmaritbet
Avrupa’nın en cazip şehri Berlin seçildi

Avrupa’nın en cazip şehri Berlin seçildi

Dünyadaki en güvenli gayrimenkul yatırım limanlarından Berlin, Türkiye’deki gayrimenkul yatırımcıları için önemli cazibe noktası haline geldi.

Sürekli büyüyen ekonomisi, yüksek kira getirileri ve son derece cazip finansman imkanları ile Avrupa'nın en güçlü ekonomisinin başkenti Berlin, yeni yılda Türk gayrimenkul yatırımcıları için de ilgi çeken bir emlak pazarı konumuna geliyor.

İstanbul ve Berlin'de ofisleri bulunan BP Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı Şirketi (Berlin Property Investment Experts), kentsel rönesans yaşayan bu dev metropolde, 700'den fazla nitelikli konut, ticari işyeri ve otelden oluşan geniş bir gayrimenkul portföyü ile artık Türk yatırımcılara da yüksek getiri sağlayan cazip yatırım olanakları sunuyor.

BP Gayrimenkul'ün Genel Müdürü Ender Onat, Berlin'in dünya gayrimenkul piyasasındaki önemine değinirken; “Berlin, dünyanın önde gelen sektörel kuruluşlarının hazırladığı Real Estate 2014 araştırmasında, Avrupa metropolleri arasında en popüler yatırım şehri seçildi. Berlin nüfusunun yaş ortalaması 42,9. Özellikle, bilgi teknolojileri, medya, moda ve sanat alanlarındaki ekonomik büyüme, Berlin'i, Londra ve Paris gibi metropollerle yarışır konuma getirdi. Konut piyasasında arz-talep dengesi ise son derece sağlıklı. Tüm bu koşullar yatırımcılar için pazar riskini sıfıra indiriyor. Dinamizmi, modern altyapısı, çok yönlü kültür- sanat ve şehir hayatı, kısaca yüksek kaliteli yaşam standartı ile Berlin, şu an Avrupa'nın şüphesiz en heyecan verici metropolü. Berlin'i herkes seviyor. Bir ayağı Avrupa'da olsun isteyen, bireysel ve kurumsal yatırımcıların birikimlerini bu güvenli limanda park etmeye ve Berlin'in kalbinde yerlerini almaya davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Berlin'in turizm sektöründe de diğer hiçbir Avrupa şehrinde olmayan bir yükseliş trendi ve talep patlaması yaşadığına dikkat çeken Onat, son 5 yıl içerisinde rekor üstüne rekor kırarak, tam iki misli büyüme başarısı gösteren metropolün, 28 milyon geceleme ile 2013 yılında Avrupa sıralamasında, Londra ve Paris'in hemen ardından üçüncü konumda bulunduğuna değinirken, son verilere göre ise 2014'ün ilk altı ayında bir kez daha % 8,4 büyüyen geceleme sayısı, bu dinamik metropolün Türk yatırımcılar ve otel işletmecilerinin de ilgi odağı haline geldiğine işaret etti. 

Sözlerine; “Gayrimenkul yatırımı, Almanya'da yatırım araçları arasında halen en ilgi çekici olanıdır. Yaklaşık 9,5 trilyon Euro özel servetin hemen hemen yarısı konut ve bina yatırımı olarak değerlendirilmiş olup, kiralanmış gayrimenkuller, uzun vadeli yatırım aracı olarak gittikçe daha da popüler hale gelmektedir.” şeklinde devam eden Onat, BP Gayrimenkul'un Berlin'de yatırım yapmak isteyen tüm gayrimenkul yatırımcıları için uzman bir ekiple, gayrimenkulün seçiminden, finansman çözümlerine, Almanya'daki ikamet işlemlerinden, emlak yasalarına ilişkin danışmanlığa uzanan, çok geniş bir yelpazede, tam kapsamlı profesyonel bir hizmet sunduğunu belirtti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Berlin'de enerji tasarrufu için 200 yapı gece ışıklandırılmayacak
  • 29.07.2022 09:02

Berlin'de enerji tasarrufu için 200 yapı gece ışıklandırılmayacak

Almanya'nın başkenti Berlin'de gaz ve elektrik fiyatlarının artmasının ardından ...

Son 5 yılda en yüksek getiriyi gayrimenkul yatırımı sağladı
  • 23.06.2022 16:31

Son 5 yılda en yüksek getiriyi gayrimenkul yatırımı sağladı

Eva Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Anıl Ünlü, gayrimenkul yatırımının 2011 – 2015 ...

Berlin'de kira artışlarına dur demek için yapılan referandumdan 'evet' çıktı
  • 28.09.2021 10:06

Berlin'de kira artışlarına dur demek için yapılan referandumdan 'evet' çıktı

Almanya'nın başkenti Berlin'de, binlerce konutun kamulaştırılması için yapılan r ...

Çiğli Tramvay Projesi'nin ihalesi 20 Ekim’de yapılacak
  • 14.09.2020 11:20

Çiğli Tramvay Projesi'nin ihalesi 20 Ekim’de yapılacak

İzmir Büyükşehir Belediyesinin Karşıyaka-Çiğli arasında hizmet verecek 11 kilome ...

Yerli otomobil fabrikasının temeli bu ay içinde atılacak
  • 01.07.2020 10:55

Yerli otomobil fabrikasının temeli bu ay içinde atılacak

TOGG'un Gemlik'teki fabrikasının temeli bu ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ...

Türk inşaatçılar Berlin’e çıkarma yaptı
  • 21.10.2018 11:47

Türk inşaatçılar Berlin’e çıkarma yaptı

Gayrimenkulün önde gelen oyuncuları Almanya’da gurbetçilerle bir araya geldi. Or ...