maritbet girişmaritbet
Enerjik ofisler için 5 dekorasyon fikri

Enerjik ofisler için 5 dekorasyon fikri

Bir çoğumuzun gününün büyük kısmını geçirdiği ofisleri daha enerjik daha verimli hale getirmek için 5 dekorasyon fikri…

Sabahın erken saatlerinde başlayan ofis hayatı akşam geç saatlere kadar devam ediyor. Hal böyle olunca ofis dekorasyonlarına olan ilgi artıyor. Her bir birey çalıştığı ofiste kendini mutlu ve huzurlu hissetmek istiyor. Ofislerin sıkıcı havasından kurtulup motivasyonun sürekli üst düzeyde tutulduğu, yaşayan ve nefes alan yerler olmasını istiyor. Bunun için ofisler dekore edilirken dikkat edilmesi ve bilinmesi gereken bazı detayları sizler için derledik.

1-    Ofisler şirketlerin görünen yüzü ve imajıdır. Bu nedenle şirketten izler taşımalıdır. Ofis dekorasyonunda şirket logosu veya şirketi anlatan detaylara mutlaka yer verilmelidir. Ofise ilk defa gelen bir müşteri veya ziyaretçi ofis sayesinde şirket hakkında bazı fikirler yürütebilmelidir.

2-    Ofis dekorasyonlarında şirketin faaliyet amacı unutulmamalıdır. Satış odaklı bir şirketse ona göre dizayn edilmeli, çok insanın girip çıktığı bir ofis ise ona göre detaylar düşünülmeli veya az insanın uğrak yeri ise detaylar buna göre değerlendirilmelidir.

3-    Ofisler dekora edilirken olaya iki yönlü bakılmalıdır. Hem ofise gelip giden müşteri ve misafirleri düşünmeli, hem de çalışan personel göz önünde tutulmalıdır. Ofisi ziyaret eden müşterilerin şirket hakkındaki düşünceleri ilk etapta ofislere ve ofislerde yer alan havaya bağlıdır. Güzel ve yerinde dekore edilen her ofis çalışan personelin ciddiyeti ile birleştiğinde insan zihninde olumlu düşünceler oluşturur. Ve ofisinde mutlu ve huzurlu olan personel dışarıya karşı güzel bir görüntü verir.

4-    Faaliyet alanı her ne olursa olsun, kaç kişi çalışırsa çalışsın ofis dekorasyonlarında gözetilmesi gereken ilk şartlar basit, ergonomik ve işlevsel olmalarıdır. Karmaşık ofisler insanları yorar ve motivasyonu etkiler. Her şeyin yerli yerinde olduğu sakin ortamlar ise huzur ve güven verir.

5-    Ofislerde çalışanların kullandığı mobilyalar birçok açıdan önemlidir. Mobilyaların renkleri ve kullanım kolaylıkları personeli direkt olarak etkilemektedir. Ofislerin hem fiziksel hem de ruhsal sağlık açısından özenle dizayn edilmesi gerekir. Hızlı bir akışı sağlamak açısından belirli bir düzenin takip edilmesi ve yerleştirmelerin bu iş akışına göre yapılması zaman kazandıracaktır.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Enerjik ofisler için 5 dekorasyon fikri
  • 21.10.2016 13:37

Enerjik ofisler için 5 dekorasyon fikri

Bir çoğumuzun gününün büyük kısmını geçirdiği ofisleri daha enerjik daha verimli ...