maritbet girişmaritbet
Türk Serbest Mimarlar Derneği'nden Arkitera'ya Anlamlı Ödül

Türk Serbest Mimarlar Derneği'nden Arkitera'ya Anlamlı Ödül

Geleneksel 9. TSMD Mimarlık Ödülleri ve Yeni Yıl Balosu, 24 Aralık 2010 Cuma akşamı, Ankara Sheraton Hotel'de gerçekleştirildi. Mimarlık ve yapı sektöründen birçok önemli temsilcisinin katıldığı gecede Arkitera Mimarlık Merkezi “Basın Yayın” kategorisinde ödüle layık görüldü

Geleneksel 9. TSMD Mimarlık Ödülleri ve Yeni Yıl Balosu, 24 Aralık 2010 Cuma akşamı, Ankara Sheraton Hotel'de gerçekleştirildi. Mimarlık ve yapı sektöründen birçok önemli temsilcisinin katıldığı gecede Arkitera Mimarlık Merkezi “Basın Yayın” kategorisinde ödüle layık görüldü.

Sunuculuğunu Özlem Gürses'in yaptığı törende Basın Yayın Ödülü'ne layık görülen Arkitera Mimarlık Merkezi ve İz TV'nin yetkilileri ödüllerini Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ın elinden aldılar. Arkitera Mimarlık Merkezi adına ödül alan Yayınlar Koordinatörü Emine Merdim Yılmaz TSMD'ye kendilerini ödüle layık gördüğü için teşekkürlerini sundu ve bu ödülün Arkitera Mimarlık Merkezi'nin 10. yılı olması sebebiyle anlamının büyük olduğunu vurguladı.

Törende; TSMD Basın Yayın Ödülü  İZ TV ve Arkitera Mimarlık Merkezi 'ne Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık tarafından verildi. Gecede Fotoğrafçı Cemal Emdem'e “Mimariye Katkı” ödülü, Türk Noteler Birliği'ne “Proje Yönetim” ödülü verilirken, “Tasarım” ödülü Cer Modern Sanatlar Merkezi projesi ile Semra Uygur ve Özcan Uygur'a , Türkiye Noterler Birliği projesi ile de Selim Velioğlu, Umut İyigün, Orkun Özüer ve Murat Aksu'ya verildi.

Türk Serbest Mimarlar Derneği, İstanbul SMD ve İzmir SMD ile koordineli bir şekilde çalışarak uzunca bir zamandır faaliyetlerini sürdürüyor. Derneğin amacı, Türkiye'de Yapı sektöründeki sistem ve standartları yükseltmek ve mimarlık mesleğinin kalitesinin artırılması. TSMD bu doğrultuda düzenli olarak, kitaplar yayınlıyor, yurtiçi ve yurtdışında sergiler, seminerler, konferans serileri ve benzeri etkinlikler düzenliyor, ödüller veriyor, Serbest Mimar dergisini çıkarıyor, çeşitli projeler kapsamında, mimarlık alanında ve yapı sektöründe yer alan diğer kurum ve kuruluşlarla iş birliği yapıyor. Söz konusu etkinlikler, Türkiye mimarlık ortamının barındırdığı birikimin, ulusal ve uluslararası ortamda, kültürel, sektörel ve profesyonel altyapısı ile zengin bir şekilde temsil edilmesini desteklemesi sebebiyle çok önemseniyor.

Bu etkinliklerin şüphesiz en önemlilerinden birisi dernek tarafından her iki senede bir "Onur, Tasarım, Proje Yönetim, Basın Yayın ve Mimariye Katkı" olmak üzere toplam 5 dalda verilen TSMD Ödülleri. Yine bu paralelde TSMD, 2009 yılında bir "Ankara Mimarlık Merkezi" kurmak üzere çalışmalara başladı. 2011 yılında kurulumu tamamlanacak olan mimarlık merkezinin, mimarlıkla doğrudan ve dolaylı ilişki içinde olan tasarım, üretim ve sanat alanları, mimarlık ve yapı sektörü için bir buluşma ortamı, bu alanlardaki bilgi ve kültür birikiminin temsil edileceği yaşayan bir buluşma noktası olması ve bu paralellikteki bir çok etkinliğe ev sahipliği yapması planlanıyor.

Arkitera Mimarlık Merkezi 2000 faaliyete başladı

Arkitera Mimarlık Merkezi, mimarlığın Türkiye'de nitelikli bir şekilde uygulanabilmesi ve mimari kalitenin çağdaş ülkeler seviyesine gelmesi için çalışmalarını sürdüren bağımsız bir mimarlık merkezidir. Dünyanın pek çok kentinde devletin ve yerel yönetimlerin desteklediği ya da STK olarak çeşitli fonlarla varlıklarını sürdüren mimarlık merkezlerine göre farklı bir yapıya sahip olan Arkitera Mimarlık Merkezi, hiçbir kuruma bağlı olmadan bir STK gibi çalışmalarını sürdürmektedir. Merkezin tüm etkinlikleri, Türkiye mimarlık ortamının ihtiyaçları ve imkanları göz önünde tutularak planlanmaktadır.

Arkitera Mimarlık Merkezi, Haziran - Ekim 2000 arasında sürdürülen hazırlık çalışmalarının ardından, 9 Ekim 2000'de ilk yayını olan Arkitera.com ile faaliyetlerine başlamış, Arkitera.com'u diğer yayınlar ve etkinlikler izlemiştir. Merkez, kurulduğu günden bugüne dek çeşitli çalışmalara destek vermiş, mimarlık dünyası için düzenlenen etkinliklerde sektördeki firma, kurum ve üniversiteler ile işbirliği yapmış, fiziksel çevre ve kent sorunları ile ilgili konularda bir buluşma platformu görevi üstlenmiştir. Bu faaliyetler kapsamında Temmuz 2001'de Arkitera Diyalog, Eylül 2002'de Arkitera Platform, 2003 yılında Arkimeet buluşmaları başlamış ve 6 Ekim 2003'de Arkitera Mimarlık Veritabanı yayına açılmıştır. 4-9 Ekim 2004 tarihleri arasında 1. İstanbul Mimarlık Festivali düzenlenmiş , 15-17 Ekim 2008 tarihleri arasında "Kentsel Kalite için Diyalog" sloganı ile her yıl düzenlenecek ArkiPARC etkinliği başlatılmıştır.  Tasarım, mimarlık, inovasyon ve teknolojinin yeni buluşma noktası sloganıyla hayata geçirilen  BUILdIST Yapı Malzemeleri Fuarı'nın ilki de 30 Eylül – 3 Ekim 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir. 

  • Etiketler:

Yorum Yaz