maritbet girişmaritbet
Tema İstanbul’da ayrıcalıklı yaşam başlıyor

Tema İstanbul’da ayrıcalıklı yaşam başlıyor

Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük özel sektör gayrimenkul projesi Tema İstanbul’da konut sahipleri, yeni ve ayrıcalıklı yaşam kültürü ile tanışıyor.

Temmuz ayında konut teslimlerinin gerçekleştirildiği Türkiye'nin sembol projesi Tema İstanbul'da yaşam başlıyor. 

Erhan Boysanoğlu: Ortak Girişim Grubu'muzun her bir üyesi ve tüm Türkiye için gurur kaynağı…

Tema İstanbul Site Yönetiminin ilk başkanı Süleyman Çetinsaya: aidatlar 143–183 TL aralığında olacak…

Ali Kantur: Yüzde 84'ü yeşil alana ayrıldı, trafik sitenin dış çevresine ve yeraltına alındı…

Mesut Arslan: Tema Metro Durağı 2018 veya 2019 başında tamamlanacak, Marmaray da gelecek…

HER YÖNÜ İLE ÇOK ÖZEL BİR PROJE OLDU

Mega karma projenin henüz ilk etabı olan konut bölgesinde gerçekleştirilen ‘ilk' ve ‘en'lere, kırılan rekorlara ve imza atılan sıra dışı başarılara dikkat çeken MESA Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu; “Bu projeyi hayata geçiren MESA, ARTAŞ-AVRUPA KONUTLARI, ÖZTAŞ, KANTUR-AKDAŞ Ortak Girişim Grubu'nun her bir üyesi, alanlarında kaliteli, önemli ve başarılı birçok işe imza atmış köklü ve güçlü kuruluşlardır. Ancak bu projenin benzersiz özellikleri, sahnelenen performans ve ortaya çıkan sonuç olarak Tema İSTANBUL, Ortak Girişim Grubu Üyeleri'nin her biri için ayrı ayrı gurur ve onur kaynağı olmuştur” açıklamasında bulundu. Tema İSTANBUL'un tüm Türkiye için gurur duyulacak sembol bir proje olduğunu da söyleyen Erhan Boysanoğlu, “Tema İSTANBUL, gerçekten de her yönü ile olduğu kadar, sunduğu yaşam olanaklarıyla da çok özel bir proje oldu” dedi. 

tema istanbul

3.531 KONUTUN %85'İNDEN FAZLASI SATILDI 

Tema İSTANBUL'da kaydedilen sıra dışı ve istikrarlı satış hızının konut teslimleri ile birlikte daha da artacağını da belirten Erhan Boysanoğlu, “Şu ana kadar projede satışlar %85'in üzerine çıktı. Tema İSTANBUL'da toplam 3.045 adete ulaşan konut satışlarının, yaşamın başlamasıyla birlikte kısa sürede tamamlanacağını tahmin ediyoruz” şeklinde konuştu.

TEMA İSTANBUL'DA İLK BAŞKAN SÜLEYMAN ÇETİNSAYA

Tema İSTANBUL'da vaat edilen yeni ve ayrıcalıklı yaşam kültürüne dair tüm olanakları oluşturduklarını belirten ARTAŞ-AVRUPA KONUTLARI Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya ise “Burada benzersiz bir yaşam ortamı oluşturduk. Vaat ettiğimiz yeni ve ayrıcalıklı yaşam kültürü için, yapısal ve diğer tüm fiziki olanaklar eksiksiz. Tema İSTANBUL'da mükemmel yaşam için kalan tek unsur ise; sistem, yani yönetim. Bu nedenle, daha önce de belirttiğimiz gibi sistemin kurulması ve oturması için ilk başta yönetimi biz üstleneceğiz. Yönetimin ilk Başkanı ben olacağım. 1,5 yıllık sürelik bu görevim sırasında yardımcılığımı da Genel Müdürümüz Mesut Arslan üstlenecek” dedi. 

mesut arslan süleyman çetinsaya ali kantur erhan boysanoğlu
Mesut Arslan - Süleyman Çetinsaya - Erhan Boysanoğlu - Ali Kantur

TEMA İSTANBUL'DA AİDATLAR 143 – 183 TL ARALIĞINDA OLACAK

En baştan bu yana tüm detaylarda olduğu gibi aidat konusuna da özel bir önem ve ayrıcalık getirdiklerine dikkat çeken Süleyman Çetinsaya, “Tema İSTANBUL'da konut sahiplerine aidat konusunda de ayrıcalık tanıyabilmek üzere, bazı kiralanabilir alanların gelirini site yönetimine bıraktık. Sistemi kurgularken aldığımız diğer tedbir ve tasarrufların yanı sıra bu kiralanabilir alanların da katkısıyla Tema İSTANBUL'da aidat bedellerini, konutların tip ve büyüklüklerine değişmek kaydı ile; aylık 143 ile 183 TL aralığında belirledik” açıklamasında bulundu. 

MARKALAR ŞİMDİDEN YERLERİNİ ALDILAR

Süleyman Çetinsaya, Migros, Dominos, Hacı Sayid, Çıtır Usta, Fırın İstanbul, gibi markaların da Tema İSTANBUL'da daha şimdiden yerlerini aldığını belirterek, “Kuaför, eczane, kuru temizleme de hizmete hazırlanıyorlar. Tema İSTANBUL konutlarının yarattığı yüksek gayrimenkul değeri de emlakçıları cezb etti. Tema İSTANBUL'da iki gayrimenkul danışmanı da projenin içinde ofis açtı” dedi. 

beyaz kahverengi konut bloklarıo

AİLELERİN TÜM İHTİYAÇLARI KARŞILANIYOR

Konut bölgesinin, Tema İSTANBUL'un 1.5 milyon m²'yi aşkın devasa arazisi içinde, çok özel bir konumdaki yaklaşık 330 bin m²'lik bir alan içinde yükseldiğini vurgulayan KANTUR-AKDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kantur, “Konut bölgesi, birbirinden farklı yükseklik ve tipteki 61 bloktan oluşuyor. Tema İSTANBUL'da 1+1'den, 4+1'e kadar farklı farklı tip ve büyüklükte toplam 3.531 konut bulunuyor. Tema İSTANBUL'da 70'in üzerinde farklı tipteki konut alternatifleriyle, ailelerin tüm ihtiyaçları karşılanıyor” dedi. 

285 BİN M² YEŞİL ALANA AYRILDI, SİTE İÇİ TRAFİKTEN ARINDIRILDI

Tema İSTANBUL konut bölgesinin arazisinin %84'ü yeşil alana ayrıldığını belirten Ali Kantur, “285 bin m²'nin üzerinde bir peyzaj ve doğal yeşil alana sahip Tema İSTANBUL konutlarındaki kalite ve benzersiz özelliklerin yanı sıra araç trafiğini de, acil durumlar dışında dış çevreye ve yeraltına aldık. Oyun parkları, yürüyüş ve spor alanları, pergolalar, havuzlar ile aktif kullanıma açarak, doğayı da Tema İSTANBUL'daki sosyal yaşamın içine soktuk. Her bir bölüm bloklar, sosyal açıdan kendine yeterli donatılara sahip. Bununla birlikte 3 bin metrekarelik bölümü kapalı olmak üzere geniş bir alana yayılan Sosyal Tesisimiz de geniş kapasiteli ve tam donanımlı. Tema İSTANBUL'da; beş açık ve bir kapalı yüzme havuzu, fitness center, kay-kay pisti de olmak üzere kapalı ve açık çeşitli spor ve aktivite alanları, çok amaçlı spor sahası ve tenis kortları ile sosyal olanaklar da en üst seviyede yer alıyor. Tema İSTANBUL'da yaklaşık 6.400 araçlık kapalı, 800 araçlık açık otopark da bulunuyor” şeklinde konuştu. 

Ali Kantur, uluslararası nitelikte çağdaş eğitim kampüsü ile ev sahipliği yaptıkları TED Atakent Koleji'nin ve Bilfen Anaokulu'nun, önümüzdeki eğitim-öğretim yılında hizmet vermeye başlayacaklarını belirterek, kayıtlara başlandığını da açıkladı. 

YENİ VE AYRICALIKLI YAŞAM KÜLTÜRÜ İLE DE SEKTÖRÜNE REFERANS OLMAYA ADAY

Tema İSTANBUL'un Türkiye'nin ilk master planlı ve en büyük özel sektör gayrimenkul projesi olduğunun altını çizen Tema İSTANBUL Genel Müdürü Mesut Arslan ise “Mega karma yapısı ile böylesine büyük ve komplike bir yapıya sahip bir proje, gerçekten de akademilerde ders olarak okutulacak nitelikte örnek süreçler içeriyor. Bünyesinde birçok ‘ilk'leri ve ‘en'leri barındırıyor. Bununla birlikte birçok rekora, benzersiz başarıya da imza attık. Tema İSTANBUL'da 3.531 konutu, Türkiye'nin en büyük konut şantiyesini kurarak, 

kaliteden asla taviz vermeden 24 ay gibi rekor bir sürede tamamladık. Aynı şekilde sıra dışı bir başka başarıyı da satış hızımız ve istikrarımız ile yakaladık. Bu her iki alanda da sektörümüze referans olduk, moral verdik. Şimdi de rekor geleneğimizi konut teslimlerine taşıdık. 6 Temmuz'dan bu yana günde ortalama 100 konutu sahiplerine teslim ettik. Belirli bir plan ve takvim dahilinde bugüne kadar toplam 2.400 aileye konutlarını teslim ettik” dedi. Tema İSTANBUL'un benzersiz özelliklerinin yanı sıra inşaat, satış performansı ile elde ettikleri ve konut teslimlerinde de sürdürdükleri rekor ve başarı geleneğini projenin yaşam evresinde de sürdüreceklerini belirten Mesut Arslan, “Tema İSTANBUL'un, yapım hızı ve kalitesi, konut satışlarındaki istikrarlı ve sıra dışı başarısı, konut tesliminde ortaya koyduğu performans ile olduğu kadar; sunduğu yeni ve ayrıcalıklı yaşam kültürü ile de sektörüne referans olacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

TEMA METRO DURAĞI 2018'DE TAMAMLANACAK MARMARAY AVANTAJI DA YAŞANACAK

Tema İSTANBUL'un mevcut ve gelecekteki ulaşım arterleri açısından merkezi ve avantajlı konumuna da dikkat çeken Mesut Arslan, “Tema İSTANBUL, TEM, E-5, Sahilyolu ve 3. Köprü bağlantı yolları gibi ana arterlerin kesişme noktasında. Atatürk Havalimanı ve yapımı sürdürülen 3. Havalimanı'na en kolay ulaşım noktasında. Bununla birlikte Tema İSTANBUL, ulaşım açısından da bölgesine, çevresine değer katıyor. Mecidiyeköy'den ilk etapta 2017 yılında Mahmut Bey'e gelecek ve sonrasında da Bahçeşehir'e gidecek olan M7 metro hattı üzerinde, proje sınırlarımız içinde yer alan Tema Metro Durağı bulunuyor. Yaklaşık 3.000 m²'lik bir büyüklükte olması planlanan Tema Metro Durağı'nın ve yakın çevre ulaşım alt yapısının 2018 yılında tamamlanması hedefleniyor. Projemizin hemen diğer yanında yine yakın bir zamanda tamamlanması beklenen Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi Durağı ile Marmaray avantajımız da bulunuyor. Ayrıca gerçekleştirilecek olan kavşak ve yan yolların geliştirilmesine yönelik çalışma da bölgede araç trafiğine çok önemli katkıda bulunacak” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Süleyman Çetinsaya ''Tema İstanbul yüzde 592 prim yaptı''
  • 16.12.2021 11:59

Süleyman Çetinsaya ''Tema İstanbul yüzde 592 prim yaptı''

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Tema İstanbul 2 ve Tema ...

Aydın Ayçenk, Enerji Kimlik Belgesi'ni anlattı
  • 05.05.2017 11:20

Aydın Ayçenk, Enerji Kimlik Belgesi'ni anlattı

Tema İstanbul Genel Müdürü Aydın Ayçenk, "Türkiye Geleceğini Yeniden Tasarlıyor" ...

Aydın Ayçenk, Expo Turkey by Qatar'da ESD'ye konuştu
  • 19.04.2017 18:33

Aydın Ayçenk, Expo Turkey by Qatar'da ESD'ye konuştu

Tema İstanbul Genel Müdürü Aydın Ayçenk, Expo Turkey by Qatar'da Emlaktasondakik ...

Tema İstanbul'dan TEM trafiğini rahatlatacak proje!
  • 08.10.2016 15:35

Tema İstanbul'dan TEM trafiğini rahatlatacak proje!

Tema İstanbul Genel Müdürü Aydın Ayçenk, bölgede yaptıkları yol yatırımlarının 1 ...

Aydın Ayçenk, Dubai’de Tema İstanbul’u anlattı
  • 06.09.2016 15:40

Aydın Ayçenk, Dubai’de Tema İstanbul’u anlattı

Tema İstanbul Genel Müdürü Aydın Ayçenk, Dubai Cityscape Global 2016’da Emlaktas ...

Toprak Sergen, Tema İstanbul'u gezdi!
  • 17.05.2016 14:21

Toprak Sergen, Tema İstanbul'u gezdi!

Dizi, tiyarto ve seslendirme sanatçısı Toprak Sergen, yaşamın başladığı Tema İst ...