maritbet girişmaritbet
Sofa Bahçeşehir'de tüm daire sahiplerine tablet bilgisayar dağıtılacak!

Sofa Bahçeşehir'de tüm daire sahiplerine tablet bilgisayar dağıtılacak!

Hasılat paylaşımı modeliyle hayata geçirilen Sofa projesinde ev sahipleri kendilerine verilecek tablet bilgisayarlarla kamu hizmetinden yararlanabilecek, belediye başkanıyla bile görüşme yapabilecek

 

Bahçeşehir'de Gül İnşaat ve Başakşehir Belediyesi'nin hasılat paylaşımı modeli ile inşa ettiği Sofa Bahçeşehir projesinde Türkiye'de ilk defa Başakşehir Belediyesi tarafından uygulanacak “Living Lab ICT” sistemi kullanılacak. Bu sistem ile özel yazılıma sahip android tabletler tüm daire sahiplerine dağıtılacak.
 
Belediyeye ait internet ağına bağlı olacak olan tabletler ile daire sahipleri tüm kamu hizmetlerinden yararlanabilecek. Belediyenin İnovasyon merkezine bağlı olacak sistem ile site sakinleri aile hekimine görüntülü olarak muayene olabilecek, Belediye Başkanı ile görüşebilecek, marketten sipariş verebilecek ya da Belediye meclis toplantısına katılabilecek.
 
Satış başarısı
Projeden 50 milyon lira gelir gelmesini beklediklerini söyleyen Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, hasılat paylaşımı modelini Emlak Konut projelerinde başarıları görerek benimsediklerini ifade etti.
 
Uysal, “Projenin arsasını, arazi bedeli ile satsaydık 10-15 milyon liraya satacaktık. Bu modelle ise 32 milyon 500 bin lira kesin gelir elde edeceğiz. Projenin satış başarısı ile bu rakamın 50 milyon lirayı bulmasını bekliyoruz” dedi.
 
Daha öncede Mavera projesini aynı yöntemle satışa çıkardıklarını belirten Uysal, “O projede 247 daire, satışa çıktığı gün bitmişti. Bu projede de aynı başarıyı bekliyorum” diye konuştu.
 
Yüzde 1 KDV geçerli
Gül İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gül de Sofa'nın daha önce kendilerinin yaptığı Loca İstanbul projesinin hemen yanında bulunduğunu belirterek, Bahçeşehir'deki gölete hakim bir konumda bulunan projede konutların satışının tamamlanmasının ardından mağazaların ihaleyle satışa çıkarılacağını söyledi.
 
Ali Gül, projedeki KDV oranlarının da yüzde 1 olduğunun altını çizerek, “Bu projede tam bir konfor alanı yaratmak için her ayrıntıyı düşündük. Sofa Bahçeşehir, modern mimari yapısı, özel peyzajıyla günün her saatinde avlusu ve teraslarıyla ev sahiplerine tam bir konfor alanı yaratacak” dedi.
 
‘PLANLI İLK YERLEŞİM YERİ'
Başakşehir'in Türkiye'nin ilk planlı projesi olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, şunları dile getirdi: “Başakşehir'de mevcut konut stoku ve altyapının yarısından fazlası planlı olarak tasarlandı. Planlamaya göre Başakşehir'de toplam nüfus 800 bin olmalı. Şu anda ise 340-350 bin civarında. Gelecekte Başakşehir dendiğinde Yeni İstanbul akla gelecek.”
 
Belediyeyle hasılat paylaşımı yapacak
Türkiye'de ilk defa Başakşehir Belediyesi'nin öncülük ettiği hasılat paylaşımı modeli ile üretilen ikinci konut projesi olarak dikkat çeken Sofa Bahçeşehir projesinde 120 teraslı daire bulunuyor.
 
1+1'den 4+1'e kadar farklı büyüklüklerde daire tiplerinin bulunduğu projede ayrıca 28 adet mağazaya yer veriliyor. Sadece 6 kattan oluşan proje, butik bir proje olarak yükseliyor. 2014 Aralık ayında teslim edilmesi planlanan dairelerin fiyatları ise 120 bin liradan başlıyor, 780 bin liraya kadar çıkıyor. Göl manzarasının sunulduğu projede KDV oranı ise yüzde 1 olacak.
 
Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Başakşehir'de riskli bina stoku yüzde 50'den yüzde 15'e düştü!
  • 17.08.2022 16:24

Başakşehir'de riskli bina stoku yüzde 50'den yüzde 15'e düştü!

Başakşehir Belediyesi, kentsel yenileme çalışmalarıyla göz kamaştırıyor. Tamamla ...

Kayapark Sakura Evleri'nde kura çekilişi 1 Şubat'ta!
  • 31.01.2022 10:31

Kayapark Sakura Evleri'nde kura çekilişi 1 Şubat'ta!

Kayapark Sakura Evleri’nde, ön talep fırsatı ve maliyetine yakın fiyatlarla satı ...

Başakşehir Belediyesi, Kayapark Sakura Evleri projesine başlıyor!
  • 14.01.2022 09:21

Başakşehir Belediyesi, Kayapark Sakura Evleri projesine başlıyor!

Başakşehir Belediyesi güvencesiyle inşa edilecek Kayapark Sakura Evleri, kentsel ...

“Avrupa Yakasında ilk sürücüsüz hat olma özelliği taşıyor”
  • 20.03.2019 17:02

“Avrupa Yakasında ilk sürücüsüz hat olma özelliği taşıyor”

Tekstilkent Metro İstasyonu'nda açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başk ...

Baruthane Millet Bahçesi 8 Kasım'da açılıyor
  • 22.10.2018 17:56

Baruthane Millet Bahçesi 8 Kasım'da açılıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal "Millet bahçesi olarak millet ...

Başkan Uysal otomatik geri dönüşüm makinasını tanıttı
  • 08.09.2018 13:26

Başkan Uysal otomatik geri dönüşüm makinasını tanıttı

İBB Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul'da yoğun bölgelere yerleştirilecek olan otoma ...