maritbet girişmaritbet
Anadolulu inşaat şirketleri İstanbul’da lüks konut projelerine imza atıyor!

Anadolulu inşaat şirketleri İstanbul’da lüks konut projelerine imza atıyor!

Anadolu'nun çeşitli yerlerindeki büyük inşaat şirketleri İstanbul emlak piyasasının çekimine kapıldı. Adana'dan Konya'ya kadar Anadolu'daki inşaat şirketleri artan rekabete rağmen İstanbul'da lüks projelere başlıyor

 

Anadolu'nun çeşitli yerlerindeki büyük inşaat şirketleri İstanbul emlak piyasasının çekimine kapıldı. Adana'dan Konya'ya kadar Anadolu'daki inşaat şirketleri artan rekabete rağmen İstanbul'da lüks projelere başlıyor

İstanbul'da artan rekabet ve yükselen arazi ve konut fiyatları yabancı yatırımcılardan sonra Anadolulu inşaatçıların da gündemine geldi. Daha öhce İstanbul pazarına girmaya çekinen şirketler şimdi gerek çalıştıkları şirketler gerekse müşteri portföyünü arkalarına alarak İstanbul'a geliyor.

Anadolulu yatırımcıyı da getiriyor

Kartal, Maltepe, Kurtköy, Beylikdüzü, Esenyurt gibi İstanbul'un gelişen bölgelerinde lüks konut projelerine başlayan şirketler Anadolu'daki müşteri kitlesini de İstanbul'a taşıyor. Bu şirketlerin hedef kitleleri arasında İstanbullu yatırımcılar kadar kendi bölgelerindeki atırımcılar da yer alıyor. Anadolu'dan pek çok yatırımcı şehirlerinde güvendikleri inşaat şirketlerinden yatırım amacıyla daire satın alıyor. İstanbul'a Kartal'da yaptığı Adanus Park projesiyle giren Adanalı Son Grup, Çukurova bölgesinde 15 yılda 9 bin inşaat yaptıktan sonra Kartal'da 238 rezidanstan oluşan Çukurova Residence projesine start verdi. Şirket, daha önce kendilerinden daire satın alan bir yatırımcının Kartal'da sahip olduğu fabrikayı kaldırarak yerine birlikte proje yapmayı önermesiyle projeye başladı. Konyalı Okkalar İnşaat ise Konya'nın en lüks projelerinden sonra önce İstanbul'da küçük çaplı projelerle adım attı. Şimdi ise Kurtköy'de İstanbul'daki ilk prestij projesi Arma Business & Life adı verilen rezidans ofis projesine soyundu.

Fırsatlara bakıyorlar

Yine Adanalı olan Kulak İnşaat ise Adana'daki geniş ve bahçeli ev konseptini Büyükçekmece'ye taşımak için kolları sıvarken Gaziantepli Hasoğlu İnşaat ise Esenyurt'ta Newista projesini geliştirdi. Anadolulu şirketlerin bu girişimleri diğer şirketleri de harekete geçirdi. Ankaralı Nata İnşaat ve Konyalı Seha Yapı İstanbul'da fırsatlara bakıyor.

Şehirlerinin isimlerini projelerine taşıyorlar

Taşı toprağı altın İstanbul'a geç de olsa girme kararı alan şirketler projelerinde memleketlerine saygıda kusuru da eksik etmiyor. Samsun Towers, Çukurova Towers ve Adanus Park gibi isimlerle şehirlerinin isimlerini projelerine taşıyorlar. Son Grup ortaklarından Tamer Son, Çukurova ve Adanalıların bizim büyümemizde ve bugünlere gelmemizde çok katkıları oldu. Bu nedenle projelerimizi onlara adadık" diyor.

Nata İnşaat - Ankara

500 milyon euroluk yatırım hedefiyle giriyor

Yurtdışında altyapı projeleri ağırlıklı olarak çalışan ve 'Dünyanın en büyük 225 inşaat firması' listesinde de yer alan Ankaralı NATA İnşaat, İstanbul'da yer arıyor. Grubun yaklaşık 500 milyon euroluk yatırım hedefiyle İstanbul'da alışveriş merkezi, konut ve ofisten oluşan projeler için yer aradığı bildirildi. Nata Holding Yönetim Kuruşu Başkanı Namık Tanık, projelere 2013 yılında inşaata başlayıp 2014'te hayata geçirmeyi planladıklarını söylüyor. Tanık, İstanbul piyasasında da ilk 10 firma arasına girmeyi öngördüklerini de belirtiyor. Grubun Ankara'da yaptığı konut projeleri dışında 450 bin metrekarelik alada başkentin en büyük alışveriş vadisi projesi de bulunuyor.

Hasoğlu İnşaat - Gaziantep

Toprak, hava ve sudan esinlendi

Gaziantep'te Hasan Sever İnşaat adıyla sektörre giren daha sonra İstanbul pazarına Hasoğlu İnşaat markasıyla giren şirket, son olarak Beylikdüzü'nde Newista Residence projesine devam ediyor. Üç blokta 864 daireden oluşan proje Mart 2014'e teslim edilecek. Projedeki dairelerin metrekaresi 2 bin TL'den başlıyor. Yaşamı temsil eden Aqua (Su), Terra (Toprak), Aria (Hava) isimlerini taşıyan üç bağımsız blokta toplam 864 daire bulunuyor. Projede stüdyo, 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve geniş teraslı daire seçeneklerine yer veriliyor. Projedeki dairelerde katlar arasındaki brüt yükseklik 3.25 metreye ulaşıyor. Projede otoparktan dairelere asansörle ulaşım, merkezi ısıtma, daire içlerinde klima altyapısı bulunuyor. Projedeki sosyal tesisler içinde 11 bin metrekarelik, içinde banka, restoran, süpermarket ve eczane, güzellik merkezi gibi fonksiyonların yer alacağı sosyal alanlar bulunuyor.

Newista Residence

Metrekare fiyatı: 2 bin TL

Teslim: Mart 2014

--

Kulak İnşaat - Adana

Büyükçekmece'de 'malikâne' yapıyor

1943'ten beri Adana'da projeler geliştiren Kulak İnşaat, KLK Gayrimenkul markasıyla İstanbul emlak piyasasına Büyükçekmece'de yapacağı 44 malikaneden oluşan Valle Lacus projesiyle girecek. Grup 2012'de 250 milyon dolar değerinde üç proje gerçekleştirecek KLK İnşaat CEO'su Bahadır Yetki, bu projeye başlayana kadar İstanbul'da çok fazla arsa aradıklarını 200'e yakın araziyi incelediklerini de söyledi. Brüt 873 metrekare, net 717 metrekare büyüklügünde villalardan oluşan proje 79 dönüm arazi üzerinde geliştiriliyor. Yetki, bu projenin yanı sra grup Basın Express Yolu'nda iki ayrı projeye başlayacaklarını aktardı. Basın Ekspress Yolu'nda bir projeye başlamaya hazırlanıyor. 25 bin metrekarelik arazi üzerinde 130 konuttan oluşan bir konut kulesi inşa edeceklerini söyleyen Yetki, bölgedeki ikinci projenin ise Sefaköy'de 700 konuttan oluşacağını söyledi.

--

Seha Yapı - Konya

Konyalı Seha Yapı İstanbul'a gelmek için büyük proje arıyor

Konya merkezli olan ve Anadolu'da çok sayıda yerde TOKİ projelerine imza atan İttifak Holding bünyesindeki Seha Yapı da İstanbul pazarını araştıran şirketler arasında geliyor. Seha Yapı Genel Müdürü Hilmi Dursun, daha önce yaptığı açıklamarda İstanbul pazarına girmek istediklerini, özellikle Kartal-Tuzla-Ümraniye hattında yer baktıklarını söylemişti. Dursun, "İstanbul'da doğru ve büyük bir proje ile işe başlamak istiyoruz" denmişti. Konya'da daha çok ailelere hitap eden büyük metrekareli projeleriyle dikkat çeken grubun İstanbul'da da aynı özelliklere sahip proje geliştirebilmek için hâlâ yer arayışında olduğu biliniyor.

--

Ersa İnşaat- Samsun

Samsunlu Ersa, memleketinin ismini Esenyurt'taki projesine taşıdı

Samsunlu Ersa İnşaat, Esenyurt'ta başladığı Samsun Towers'ta daire fiyatları 56 bin liradan başlayarak 203 bin liraya kadar çıkıyor. Bin 550 dairenin bulunduğu proje 2014'te teslim edilecek. 33'er katlı beş bloktan oluşacak projede toplam bin 550 daire ve 13 bin metrekarelik alışveriş merkezinden oluşan projede daire fiyatları 56 bin liradan başlayarak en büyük dairelerde 203 bine kadar çıkacak. Projenin tanıtımını ise Samsunlu olması nedeniyle projenin yüzü olan sanatçı Orhan Gencebay üstlendi. 20 bin metrekarelik alanda inşa edilecek projenin yüzde 80'i yeşil alana ayrıldı. Proje 5'er kat aralıklarla yer alacak kat bahçeleriyle yeşille iç içe bir yaşam alanı oluşturulacak. Projede açık yüzme havuzu, çocuk havuzu, süs havuzları, basketbol sahası, tenis kortu, mini futbol sahası, çocuk oyun alanları ve kişisel gelişim alanlarının yanı sıra her konut bloğunun altında yer alacak fitness center, sauna, buhar odası, aktif spor alanları ve toplantı salonları yer alacak.

Samsun Towers

Daire fiyat aralığı: 56 bin - 203 bin TL

Teslim: 2014

--

Polimeks- Eskişehir

Polimeks, İstanbul'da önce otel sonra rezidans yapacak

Eskişehir'de çok sayıda proje gerçekleştiren Polimeks İnşaat'ın da İstansul fayrimenkul pazarıyla ilgilendiği biliniyor. Eskişehir'de son olarak 40 milyon dolarlık yatırımla uluslararası alanda da rakipleriyle yarışabilecek Bademlik SPA & Termal Otel'i açan Polimeks İnşaat, öncelikli olarak otel açmak için fayrimenkul bakıyor. İstanbul ve İzmir'de de proje baktığı bilinan şirketin Karaköy'de 25 odalı bir butik otel açmak için kolları sıvamış ve eski bir yapıyı satın almıştı. Şirket, rekabetin arttığı İstanbul pazarında gayrimenkul projelerine de sıcak bakıyor.

--

Okkalar İnşaat - Konya

İlk prestij projesine başladı

Konya'nın en büyük inşaat şirketlerinden Okkalar İnşaat, Hakim Konakları gibi şehrin ilk akıllı projelerini hayat geçirdikten sonra İstanbul'daki ilk prestij projesine de başlıyor. 10 yıldan beri İstanbul'u farklı yerlerinde daha küçük projelere imza atan şirket, Kurtköy'deki ilk büyük projesine imza attı. Arma Business & Life adını taşıyacak proje 14 bin 500 metrekare arazi üzerinde 264 home ofisten oluşuyor. 1+1, 2+1 ve 3+1 daire tiplerinin yer aldığı projede 48 ile 235 metrekare arasında home ofis çeşitleri yer alıyor. Okkalar İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Şaban Okka, projede yatırımcıları hedeflediklerini kaydetti. 30 milyon TL yatırımla hayata geçirilecek projenin Aralık 2013'te teslim edileceğini açıklayan Okka, "Home ofis sahipleri yatırımı yaptıktan sonra eğer isterlerse dairelerini yönetime devredecek. Yönetim ofisimiz ise tüm kiralamalardan da sorumlu olacak. Hatta kısa dönemli kiralamalar yaparak kira gelirlerini artırma imkânı da bulacaklar" diye konuştu. Projedeki home ofislerin fiyatı 137 bin TL'den başlayarak 505 bin TL'ye kadar çıkıyor.Projede metrekare fiyatları ise 2 bin 200 ile 3 bin 150 TL arasında değişiyor.

Arma Business & Life

Metrekare fiyatı: 2 bin 200 - 3 bin 150 TL

Teslim: Aralık: 2013

--

Babasına kurduğu şirketle Kartal'a kule yapacak

Adanalı Son Yapı da İstanbul'a açılan şirketler arasında geliyor. Grubun ortaklarından Tamer Son, emekli olduktan sonra babasına meşgale olsun diye kurduğu şirketi büyüyerek İstanbul'da inşaat sektörüne de soyundu. 15 yılda Adana ve Mersin ağırlıklı olmak üzere 9 bine yakın konut üreten şirket Kartal'daki AdanusPark projesinden sonra aynı bölgede Çukurova Towers isimli yeni bir projeye daha başladı. 238 konuttan oluşacak projede metrekare fiyatları 3 bin 700 TL'den başlayacak. Projenin ortaklarından Cafer Kara, proje tamamlandığında metrekare fiyatı ortalamasının 4 bin 200 TL'yi bulmasını hedeflediklerini söyledi. 50 milyon TL yatırımla hayata geçirilecek proje Eylül 2014'te teslim edilecek. Projede ev sahipleri Boyner Back-Up'tan rezidans hizmeti alabilecek.

Çukurova Towers

Metrekare fiyatı: 3 bin 700 TL

Teslim: Eylül 2014

Dilek Taş/Sabah

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ersa İnşaat'tan yangın açıklaması geldi!
  • 05.05.2015 10:46

Ersa İnşaat'tan yangın açıklaması geldi!

Ersa İnşaat, sabah saatlerinde meydana gelen otel yangınıyla ilgili bir açıklama ...

My Family Residence’ta 130 bin TL’den başlayan fiyatlarla!
  • 08.09.2013 10:11

My Family Residence’ta 130 bin TL’den başlayan fiyatlarla!

255 konutluk bir proje olan My Family, E-5 ve metrobüse yakınlığıyla ön plana çı ...

Hakim Konakları, 30 Haziran'da teslim! 240 bin TL'ye 3+1!
  • 30.01.2013 12:59

Hakim Konakları, 30 Haziran'da teslim! 240 bin TL'ye 3+1!

Okkalar İnşaat tarafından en ileri akıllı ev teknolojisi ile yapımı devam eden K ...

İşte düşük taksit ödeyerek ev sahibi olunabilecek projeler!
  • 06.11.2012 13:13

İşte düşük taksit ödeyerek ev sahibi olunabilecek projeler!

Ev sahibi olmak herkesin hayali. Uygun taksitlerle ev sahibi olmak istiyorsanız ...

Anadolu’daki inşaat şirketleri İstanbul’un büyüsüne kapıldı!
  • 29.10.2012 13:18

Anadolu’daki inşaat şirketleri İstanbul’un büyüsüne kapıldı!

Anadolu’da yaptığı projelerle ilerleyen firmalar, gayrimenkul ve inşaat sektörün ...

Anadolulu inşaat şirketleri İstanbul’da lüks konut projelerine imza atıyor!
  • 06.09.2012 11:27

Anadolulu inşaat şirketleri İstanbul’da lüks konut projelerine imza atıyor!

Anadolu'nun çeşitli yerlerindeki büyük inşaat şirketleri İstanbul emlak piyasası ...