maritbet girişmaritbet
İzmir Bayındır Belediyesi, kentsel dönüşüm için TOKİ’yle anlaşmaya vardı!

İzmir Bayındır Belediyesi, kentsel dönüşüm için TOKİ’yle anlaşmaya vardı!

Bayındır Belediyesi ile TOKİ arasında, Kentsel Dönüşüm projelerini yürütme yönünde protokol imzalandı. Kentsel Yenileme alanları olarak belirlenen Hatay, Yenice ve Necati Uza mahallerinde proje ve etüt çalışmaları yapılmaya başlandı

 

Bayındır Belediyesi ile TOKİ arasında, Kentsel Dönüşüm projelerini yürütme yönünde protokol imzalandı. Kentsel Yenileme alanları olarak belirlenen Hatay, Yenice ve Necati Uza mahallerinde proje ve etüt çalışmaları yapılmaya başlandı.

5 Ağustos 2012 tarihli resmi gazete yayınlanan Bakanlar Kurulu kararında İzmir'de Kentsel Yenileme ve Dönüşüm alanı olarak belirlenen İlçeler içerisinde Bayındır'ın da yer almış olması, Bayındır Belediyesi ve TOKİ ile Bakanlar Kurulu kararı çıkmasının ardından konut ve sosyal tesislerin yapılacağı mahallelerde bulunan hak sahiplerine yönelik bilgilendirme toplantısı yaptı. Toplantıya Bayındır Kaymakamı Mehmet Makas, Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Bayındır İlçe Başkanı Necdet Yılmaz, Yenice ve Hatay Mahalle hak sahipleri, Mahalle Muhtarları ve bilgilenmek isteyen vatandaşlarda katıldı.

'BAYINDIR YENİDEN İNŞA EDİLİYOR'

Kentsel dönüşümün yapılacağı Bayındır'da TOKİ Türkiye'de ilk olacak projelere imza atacak. Yıllardır konut sorunu çeken Bayındır TOKİ'nin 9,8 hektarlık bir alanı kapsayan kentsel yenileme projesinin yapılacağı mahallelerde şehrin tarihi dokusu ve kültürel özelliklere uyumlu konutlar yaparak bu açığı kapatmış olacak. Doğu kökenli vatandaşların yaşadığı Yenice mahallesinde 166 Konut, 7 ticari ünite,1 dini tesis, spor ve rekreasyon alanları yapılırken, Hatay mahallesinde 128 Konut,7 ticari ünite, spor ve rekreasyon alanları TOKİ tarafından yapılacak.

'BELEDİYE'DEN BİLGİLENDİRME MASASI'

Bayındır'ın Hatay ve Yenice Mahallerinde yapılacak kentsel yenileme projesi hakkında bilgilendirmek için Bayındır Belediyesi vatandaşı bilgilendirme masası kurdu. Belediye düğün salonunda yapılan bilgilendirme toplantısında Hatay ve Yenice mahallelerindeki kentsel yenileme projesi hakkında bilgi veren TOKİ iştiraki Gedaş A.Ş gayrimenkul değerleme uzmanı Hande Güdüncü ;'Belediye bünyesinde kurulan bilgilendirme masasında hak sahipleriyle sahip oldukları mülkün proje içerisindeki konumu, tespit edilen mülk tespit değerleri ve yapılacak konutlar olmak üzere hak sahiplerinin talep ettikleri her konuda sorularını cevaplamaya hazır olduklarını söyledi. Toplantıda konuşan Başkan Mehmet Kertiş; 'Belediye olarak düşük gelir düzeyine sahip roman ve doğu kökenli vatandaşlarımızın yaşadığı Necati Uza ve Yenice mahalleri ile Bayındır'da yıllardır yaşanan konut açığını kapatmak adına Hatay mahallesinde yüksek standartlara sahip ve sosyal tesislerin olduğu Kentsel yenileme projesini başlattık."dedi.

Yeni Şafak

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmir Bayındır Belediyesi, kentsel dönüşüm için TOKİ’yle anlaşmaya vardı!
  • 30.08.2012 12:56

İzmir Bayındır Belediyesi, kentsel dönüşüm için TOKİ’yle anlaşmaya vardı!

Bayındır Belediyesi ile TOKİ arasında, Kentsel Dönüşüm projelerini yürütme yönün ...