maritbet girişmaritbet
İdris Güllüce davullu zurnalı yıkım törenine katıldı

İdris Güllüce davullu zurnalı yıkım törenine katıldı

Ambalaj Atığı Toplama ve Ayırma Tesisi ile Zemin ve Beton Laboratuarı, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce tarafından hizmete açıldı.

Bağcılar İSTOÇ'ta inşaatı tamamlanan Ambalaj Atığı Toplama ve Ayırma Tesisi ile Zemin ve Beton Laboratuarı'nı hizmet açan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, yine Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında gerçekleştirilen Bağcılar Güneşli Mahallesi'ndeki 85 daireli 3 bloğun davullu zurnalı yıkım törenine katıldı. 

Programın açılışında bir konuşma yapan Bakan Güllüce, ülkemizde İnsanlık değerlerinin tüketilmediğini ve dünyaya zarar verici faaliyetlerde bulunulmadığını belirtti. 

Hızla kalkınmanın yollarını aradıkların ifade eden Güllüce 230 katrilyon liralık ÇED raporu hazırladıklarını da vurgulayarak, bunun da 230 katrilyon liralık yatırım ve milyonlarca insanın istihdamı anlamına geldiğini anlattı. Ülkemizde çevreyi koruyarak kalkınmanın örneklerinin sergilendiğini de vurgulayan Güllüce, inşa edilen Boğaz Köprüsü'nde ülkemizin mimar, mühendis ve müteahhitlerinin katkısının olduğunu ifade etti.

Yeni tesisin önemine de dikkat çeken Güllüce, inşaat sektöründe ülkemizin dünya ikincisi olduğunu kaydetti. Güllüce, “Şimdi artık en modern piyade tüfeğini yapan ve yerli harp sanayisini oluşturmuş hızla kalkınan bir Türkiye var.” diye konuştu.  Hizmete açılan tesisi öven Güllüce, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu tesis çok bilgi ve gayret isteyen aynı frekansta olması gereken kabiliyet istiyor.” 

"ATIKLAR GERİ DÖNÜŞÜMLE EKONOMİYE KAZANDIRILACAK" 

Bağcılar'ın 755 bin nüfusuyla İstanbul'un en kalabalık ilçesi olduğunu hatırlatan Başkan Çağırıcı da çevre bilincini geliştirmek için çalıştıklarını anlattı. Çağırıcı, “Tesisimiz, çevremizi koruma fonksiyonunun yanı sıra nitelikli atıkların tekrar ekonomiye kazandırılmasına da katkı sağlayacak.1.400 metrekarelik toplam kullanım alanına sahip tesisimizde; 60 çalışan, 13 ambalaj atığı toplama aracıyla  aylık; 2.000 ton kağıt, 400 ton pet, 200 ton naylon, 100 ton metal, 300 ton cam ayıklanacak. Yani aylık toplam 3.000 ton ambalaj atığının ayrıştırılarak geri dönüşüme kazandırılması hedeflenmektedir.” diye konuştu. 

“34 BİN AĞAÇ KESİLMEKTEN KURTARILACAK”

Atıkların, artık çöp dağları oluşturmayacağını da kaydeden Çağırıcı, şöyle konuştu: “Çöp depo sahalarının yükü hafifleyecek, ömrü uzayacak, günlük çöp miktarı azalacak. İlçemizde yaklaşık olarak günlük 700 ton civarında çöp toplanmaktadır. Atıklar cam, plastik, metal, kağıt gibi geri dönüşümde kullanılabilecek şekilde ayrıştırılıyor. Evsel atıkları da ayrı olarak topluyoruz.   Bu konuda broşürlerle hemşehrilerimizi bilinçlendirdik.”   
Bu sayede kağıt geri dönüşümü ile 34 bin ağacın kesilmekten kurtarılacağını da anlatan Çağırıcı, plastik atıkların geri dönüşümü ile 8400 megawatt enerji kazanılacağını ve metal atıkların geri dönüşümü ile 390 ton hammadde tasarrufu sağlanacağını sözlerine ekledi. 

3 BLOĞUN YIKIM TÖRENİNE KATILDI

Bakan Güllüce, tesis açılışının ardından Bağcılar Güneşli Mahallesi'ndeki 3 bloğun yıkım törenine katıldı. 

Törende konuşan Bakan Güllüce, Bağcılar'ın 1992'den önce yürünebilecek yola dahi sahip olmadığını belirterek, İstanbul'un çöpten geçilmediğini kaydetti. AK Partili belediyelerin sunduğu hizmetlerle kentin yaşanılabilir hale geldiğini de vurgulayan Güllüce, çok hızlı inşaat yapabilen ülke durumuna gelinmesinin önemine vurgu yaptı. Ülkemizin başarılı inşaatçılarının Afrika, Asya ve Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde tesisler inşa ettiklerini da anlatan Güllüce, günümüzde artık dünyada inşaat sektörünün büyüdüğünü de anlattı. Güllüce ayrıca projeyi başarıyla devam ettiren Başkan Çağırıcı'yı da tebrik etti.

“16 AYDA TAMAMLANACAK”

Firmanın inşaatı 18 ayda teslim edeceğini öğrendiğini hatırlatan Güllüce, “Gelin ortayı bulalım Başkanımız Çağırıcı da 17 ay diyor. O zaman inşaat 16 ayda tamamlansın” diye konuşunca davetliler alkışladı.

“ÇALIŞKAN  SİTESİ'NİN YERİNE TURKUAZ GÜNEŞLİ SĞİTESİ YAPILACAK”

Konuşmasında projenin önemine dikkat çeken Başkan Çağırıcı da 6306 Sayılı Kanun'un da çıkmasıyla projenin daha da hız kazandığını anlattı. Çağırıcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 5 Ekim 2012'de Başbakan olarak 35 ilde aynı anda başlattığı ve yaklaşık 7 milyon binanın elden geçeceği Kentsel Dönüşüm hamlesi çerçevesinde ilçeye asansörlü, depreme dayanıklı ve otoparklı yaşam alanları inşa ettiklerini anlattı.  İlçede, şu ana kadar 300'ü aşkın binanın (binin üzerinde bağımsız birimin) yıkımını gerçekleştirdiklerini de ifade eden Çağırıcı, projenin halkın yüzde 100 mutabakatıyla devam ettiğini söyledi. Çağırıcı, “Yıkımları imar için yapıyoruz. 3 Bloktan oluşan ve 85 dairenin yer aldığı Çalışkan Sitesi'nin yerine yeni adıyla Turkuaz Güneşli Sitesi yapılacak.  Toplam 4 bin metrekarelik alanın 2.400 m2'si yeşil alan olarak ayrılmış bulunuyor. 1.600 metrekarelik alana yapılacak 3 blokta toplam 152 daire yer alacak. 163 araçlık kapalı otopark olacak.” dedi.  

Konuşmaların ardından Çalışkan Sitesi'nin yıkımı davul zurna eşliğinde gerçekleştirildi. 1988'de inşa edilen 85 konut ve 2 işyerinin bulunduğu 3 bloğun yerine 156 konut, 7 işyeri, 2600 metrekarelik yeşil alan ve 163 araçlık kapalı otopark inşa edilecek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İdris Güllüce davullu zurnalı yıkım törenine katıldı
  • 13.05.2015 16:46

İdris Güllüce davullu zurnalı yıkım törenine katıldı

Ambalaj Atığı Toplama ve Ayırma Tesisi ile Zemin ve Beton Laboratuarı, Çevre ve ...