maritbet girişmaritbet
Erdoğan Bayraktar kentsel dönüşüm için Bursa’ya gidecek!

Erdoğan Bayraktar kentsel dönüşüm için Bursa’ya gidecek!

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın kentsel dönüşümü görüşmek üzere bütün yetkililerinin katılacağı bir toplantıya katılmak için Çarşamba günü Bursa'da olacağını açıkladı

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın kentsel dönüşümü görüşmek üzere bütün yetkililerinin katılacağı bir toplantıya katılmak için Çarşamba günü Bursa'da olacağını açıkladı.

Yapılması planlanan kentsel dönüşümün konusunda, Bursa'nın birinci derece deprem kuşağında yer alması sebebiyle daha dikkatli olunması gerektiğini belirten Vali Harput, "Birinci dereceden afet riski altındaki şehrimize, bu riski sıfıra indirecek bir yapılaşmayı kazandırmalı ve mimari estetiğini ve güzelliğini de şehrimize iade etmeliyiz"

Kentsel dönüşümün mutlaka tarihi kimliğini Bursa'ya iade etmesi gerektiğini belirten Harput, "Bursa'mız kentsel dönüşüm konusunda hükümetin öncelik verdiği 5 şehirden birisidir. Ben kanunu, Bursa'nın çehresini değiştirecek önemli bir dönüm noktası olarak görüyorum. Bursa kimliği olan bir şehirdir. Bu kimliğin oluşmasında en önemli şey tarihtir. Tarih, çarpık yapıların arasında gölgede kalıyor. Mutlaka Bursa'ya tarihi kimliği iade edilmelidir. Yeşil Bursa'ya yeşil kimliği geri verilmelidir" diye konuştu.

Bursa'da trafiğin de ciddi bir problem olmaya başladığına dikkati çeken Harput, "Kentsel dönüşüm trafik sıkıntısının rahatlamasına ve insanların sokağa çıkmaktan çekinme duygusunu üzerinden atmasına vesile olması gerekiyor. Saat gibi çalışan bir trafiğin, bu kentsel düzenleme vesilesiyle Bursa'ya kazandırılmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ı Bursa'ya davet ettiklerini belirten Harput, şöyle devam etti: "Sayın Bakanımız kabul ettiler. Önümüzdeki Çarşamba günü Bursa'nın bütün yetkililerinin katılacağı, Büyükşehir ve diğer belediye başkanları, kaymakamlar, sivil toplum kuruluşları ile geniş katılımlı bir toplantı yapacağız. O gün inşallah belki ilk defa bir kentsel düzenlemenin fiili başlangıcı olarak bir binanın da yıkımı ile bu işi harekete geçirmeyi düşünüyoruz."

Vali Harput, binanın yıkılması ile dönüşümün yapılacağı yerin belli olduğunu, ancak şimdilik açıklamayacağını da sözlerine ekledi.

Osman Tüysüz/Star Bursa

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa'da dönüşüm projesiyle tarih gün yüzüne çıkıyor!
  • 16.10.2021 10:44

Bursa'da dönüşüm projesiyle tarih gün yüzüne çıkıyor!

Bursa’nın geleceğine damga vuracak Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kent ...

Bursa Hanlar Bölgesi'nde düzenleme çalışmaları sürüyor
  • 13.10.2021 16:59

Bursa Hanlar Bölgesi'nde düzenleme çalışmaları sürüyor

Bursa'da, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi kapsa ...

"Kentsel dönüşüm bizim için önemli"
  • 10.09.2018 16:01

"Kentsel dönüşüm bizim için önemli"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Kentsel dönüşümde yoğunluk artışıyla de ...

Bakan Özhaseki, Bursa'da kentsel dönüşümü inceledi!
  • 25.08.2017 16:39

Bakan Özhaseki, Bursa'da kentsel dönüşümü inceledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Bursa'da devam eden kentsel dönüşüm ...

Bursa'da kentsel dönüşümde yeni nokta: İstanbul Caddesi!
  • 20.07.2017 10:59

Bursa'da kentsel dönüşümde yeni nokta: İstanbul Caddesi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Caddesi'nde kentsel dönüşüm için çalışmala ...

Bursa Nilüfer Sitesi kentsel dönüşümü!
  • 20.07.2017 10:30

Bursa Nilüfer Sitesi kentsel dönüşümü!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm kapsamında çalışmaları tüm hızıy ...