maritbet girişmaritbet
Madımak Oteli’nde fiyat anlaşmazlığı

Madımak Oteli’nde fiyat anlaşmazlığı

Kamulaştırılacak Madımak Oteli’ne 3 milyon lira fiyat biçildi, sahipleri 16 milyon lira istedi

 

 
Devlet Bakanı Faruk Çelik'in Sivas'ta yaptığı toplantıda kamulaştırılması kararı alınan Madımak Oteli için belirlenen değer ile sahiplerinin istediği rakam arasında fiyat uçurumu oluştu. Otelin istimlak yoluyla alınacağı öğrenildi.
2 Temmuz 1993 yılında meydana gelen 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan Sivas Olayları'nın yaşandığı Madımak Oteli'nin kamulaştırmasında prüz çıktı. Alevi Çalıştayı'nın devam niteliğinde Devlet Bakanı Faruk Çelik 24 Şubat'ta Sivas'ta sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya gelmiş ve çok tartışılan Madımak Oteli'nin durumu değerlendirilmişti. Toplantı sonrasında kamulaştırma kararı alınan otelin, çocuk kütüphanesi şeklinde düzenlenmesi fikri ağırlık kazanmıştı.
 
Kamulaştırma kararının ardından İl Özel İdaresi, otelin fiyatı için çalışma başlattı. Sivas Belediyesi, Sivas Ticaret Sanayi Odası ve kentteki emlakçılarla görüşülerek hazırlanan fiyat tespit çalışmasında Madımak Oteli'ne 3 milyon lira değer biçildi. Otel sahipleri ise otel için 16 milyon lira istedi. Anlaşma yoluyla alınması düşünülen Madımak Oteli'nde bu nedenle ilk görüşmelerden olumlu sonuç alınamadı.
 
Fiyat farkının çok olması nedeni ile otelin istimlak yolu ile kamulaştırılması planlanıyor. Bu durumda sahiplerinin isterlerse mahkemeye giderek yeniden değer tespiti yaptırma talebinde bulunabilecekleri bildirildi. AK Parti Sivas Milletvekili Selami Uzun da fiyat anlaşmazlığı nedeni ile istimlak yolu ile otele el konulacağını doğruladı. Otel geçen yıl ‘Hurriyetemlak.com' sitesinde 8 milyon Euro bedelle satışa çıkarılmıştı. Otelin kamulaştırma işleminin 2 Temmuz'un yıldönümü öncesi tamamlanması hedefleniyor.
  • Etiketler:

Yorum Yaz