maritbet girişmaritbet
Değerine değer katacak.!

Değerine değer katacak.!

Yeni projelerin yoğunlukta olduğu bölgenin yakın zamanda daha çok prim yapması bekleniyor

Merkezi konumu ve metro istasyonlarına yakınlığıyla dikkat çeken bölge, özellikle yalnız yaşayanların tercih ettiği bölgeler arasında yerini alıyor. Yeni projelerin yoğunlukta olduğu bölgenin yakın zamanda daha çok prim yapması bekleniyor

Fem Emlak ofisinde gayrimenkul danışmanlığı yapan Adem Demirtaş, Bomonti'deki yeni projeleri, yatırım fırsatlarını ve fiyatları inceleyip, bölgeyi analiz etti

KONJONKTÜR: Bölgede geliştirilen yeni projeler sayesinde piyasanın oldukça hareketli olduğundan söz edilebilir. Bölge İstanbul'un merkezi semtlerine yakın olması sebebiyle de dikkat çeken bölgeler arasında yer alıyor.

YENİ YATIRIMLAR: Bölge merkezi konumu nedeniyle özellikle son yıllarda yatırımcılar tarafından ilgi görüyor. İnşasına daha önce başlanan projelerdeki doluluk oranları bölgeye yeni yatırım yapacak olanları heyecanlandırıyor. Ayrıca bölge iş potansiyelinin yoğun olduğu semtlere yakınlığı ile tercih edilen bölgeler arasında yerini alıyor. Bölgede Ergenekon Caddesi, Sıracevizler Caddesi, Sadık Şendil Sokak, Bilgiç Sokak, İzzet Paşa Sokak gibi yerler öne çıkan caddeler arasında sayılabilir.

KİRALARDA DURUM: Bölgenin bazı kesimlerinde satılıklarda fiyatlar yüksek olduğundan kiralıklar daha çok talep görüyor. Burası, okullara ve şehir merkezine yakınlığı nedeniyle genelde gençlerin tercih ettiği bir bölge haline geldi. Ayrıca bölge, metro istasyonlarına yakınlığı sebebiylede kiralık ev arayanların tercihleri arasında ilk sırada yer alıyor. Bölgede kiraların bina özelliklerine ve kiracıya sunduğu avantajlara göre değişkenlik gösterdiği de söylenebilir.

SATILIKLARDA DURUM: Bölgede satılık fiyatları özellikle bazı projelerde yüksek oranlarda olduğu için satılık piyasasının kiralık piyasasına göre daha durağan olduğu söylenebilir. Burada özellikle aileleri şehir dışında oturan ve üniversiteye yeni girmiş yalnız yaşayan öğrenciler yaşıyorlar. Aileler en az dört yıl bir eve kira vermektense bütçelerine göre ev almayı uygun görüyorlar. Böylelikle hem kiradan kurtuluyorlar hem de uzun vadede yatırım yapmış oluyorlar.

ALICI PROFİLİ: Bölge şehir merkezine yakın olması ve genelde tercih edilen metro ve otobüs duraklarına yakın olması nedeniyle özellikle çalışan kesim tarafında tercih ediliyor. Bu kesim daha çok orta direk ve üstü olarak belirtilebilir. Yeni rezidanslarla birlikte bölgedeki alıcı profilinin biraz daha değişmesi bekleniyor.

TİCARİ GAYRİMENKUL: Ofis yatırımlarının pek olmadığı bölgede, ticari ünitelerde satılık piyasasının durgun olduğu söylenebilir. Kiralıklar içinse daha fazla hareketlilikten söz edilebilir. Bölgede özellikle tekstil firmaları yoğun olarak görülüyor.

PRİM FIRSATLARI: Bölge şehir merkezinde olması ve iş potansiyelinin yoğun olduğu semtlere yakın olması sebebi ile kiralık ve satılıklarda rakamlar sürekli artış gösteriyor. Bu durum yatırım amaçlı düşünenler için bölgeyi cazip hale getiriyor. Dairelerin amorti sürelerinin eskiye nazaran biraz daha kısaldığı söylenebilir.

Avantajları ve dezavantajlarıyla eski, sıfır ve markalı konut

Bölgede üç alternatifi değerlendirdik. Eski bir konut almak mı ya da sıfır bir daireye sahip olmak mı daha avantajlı? Veya markalı konuta yatırım yapmak mı daha kârlı? Adem Demirtaş değerlendirdi.

ESKİ KONUT

Eski binadan daire almanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Eski binalardan daire almanın avantajı yeni projelere ve yeni binalara göre alış rakamları daha uygun olması, dezavantajları ise daire içi tesisatlarının eski olabiliyor olmasıdır. Bunların tadilatı biraz zahmetli olabiliyor.

Alıcı ne kadara alabilir?

3+1 daireyi ortalama 350 bin liradan alabilir.

Kira getirisi ne olur?

Aynı daire için 1.200 ile 1.500 lira arasında.

Sıfır normal bir daire almanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Sıfır daire almanın avantajları deprem yönetmenliğine uygun olarak yapılması, daire içindeki malzemelerin tadilat gerektirmemesi ve asansörlü olması gibi durumlar cazip hale getiriyor.

Alıcı ne kadara alabilir?

3+1 daireler 400 bin ile 650 bin lira arasında.

Kira getirisi ne olur?

Aynı daire için 2 bin lira civarında.

Markalı konut almanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Avantajı her zaman prim yapması satarken zarar ettirmemesi, dezavantajı ise ilk alımlarda diğer projelere göre daha yüksek fiyatlardan alınıyor olması.

Alıcı ne kadara alabilir?

1+1 daireler 300 bin dolardan başlıyor.

Kira getirisi ne olur?

Aynı daire için 1.700 lira civarında.

ANTHILL RESİDENCE

Boğaz, Haliç ve Marmara Denizi manzaralı proje, 60 katlı iki kuleden oluşuyor.  Projede, 1+1 ve 2+1 dairelerden oluşan standart yapısının yanı sıra esnek ve modüler planlama prensibine sahip yapısıyla daireleri birleştirerek 5+1'e kadar farklı daire tipleri elde etmek mümkün.Projede 15.kattan itibaren Marmara denizi, Adalar, Haliç manzarası, ortalama 30.kat ve üstünde ise Boğaz görüntüsü başlıyor. Doluluk oranı yüzde 90 olan projenin sosyal tesisleri arasında açık kapalı spor alanları, kapalı kayak pisti ve yüzme havuzları yer alıyor.

Adı: Anthill Residence

Yeri: Bomonti

Yapımcı firma: Ant Yapı

Teslim tarihi: Hemen teslim

Toplam konut sayısı: 804

Konut tipleri: 1+1, 2+1, 3+1, 4+1

Konut fiyatları: 450.000-1.500.000 Dolar

RIXOS RESIDENCE BOMONTY

42 katlı proje, 6 penthouse ve 344 modüler suitten oluşuyor.  Bu sistem sayesinde projedeki daireler birleştirilerek büyütülebiliyor. Bazı katlarda yer verilen kat bahçeleri de projeye olan ilgiyi arttırıyor. Koşu parkuru, havuz ve spa gibi sosyal donatıların yer aldığı projede, kafe, restoran ve toplantı salonları da bulunuyor.

Adı: Rixos Residence Bomonty

Yeri: Bomonti

Yapımcı firma: İpek İnşaat ve Çakır Yapı Ortaklığı

Teslim tarihi: Nisan 2012

Toplam konut sayısı: 344

Konut tipleri: Modüler sistem

Konut fiyatları: 427.000 dolar

ELYSIUM FANTASTIC

1.500 metrekarelik yeşil alana sahip projede konutların dışında 9 adet ticari üniteye de yer veriliyor. Ticari ünitelerin satışlarının tamamlandığı projede 42 metrekareden 305 metrekareye uzanan dairelerin satışları ise devam ediyor. Dubleks ve penthouse daire seçeneklerinin de olduğu projede fitness merkezi, sauna ve buhar odasına yer veriliyor.

Adı: Elysium Fantastic

Yeri: Bomonti

Yapımcı firma: Ofton İnşaat

Teslim tarihi: Hemen teslim

Toplam konut sayısı: 346

Konut tipleri: 1+1, 2+1, 3+1

Konut fiyatları: 471.000 TL- 1.300.000 Dolar

TERRACE FERİ

2 bloktan oluşan projede 43 farklı tipte daire seçeneği bulunuyor. Daire büyüklüklerinin 49 ile 200 metrekare arasında olduğu projede daireler stüdyo ile 4+1 arasında değişiyor.  Feriköy Stadyumu'na 20 metre uzaklıkta olan projede yüzme havuzu ve fitness salonuna yer veriliyor.

Adı: Terrace Feri

Yeri: Bomonti

Yapımcı firma: İnanlar İnşaat

Teslim tarihi: Haziran 2012

Toplam konut sayısı:85

Satıştaki konut sayısı: 22

Konut tipleri:1+0, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1

Konut fiyatları: 295.000–980.000 TL

EXTENSA BOMONTİ MODERN PALAS

15 kat olarak planlanan proje, 66 ile 210 metrekare arasında değişen farklı tipte 1+1 ve 2+1 dairelerden oluşuyor. Butik konsepte sahip projede resepsiyon/concierge hizmeti, daire dışında konumlandırılan ayrı depolama alanları, bina altında 4 kat otopark alanı gibi hizmetler sunuluyor.

Adı: Extensa Bomonti Modern Palas

Yeri: Bomonti

Yapımcı firma: Extensa Group

Teslim tarihi: Aralık 2012

Toplam konut sayısı: 98

Konut tipleri: 1+1, 2+1

Konut fiyatları: 309.000-919.000 dolar

 Milliyet-Yavuz Karaman

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Queen Bomonti'de Öğretmenler Günü fırsatı!
  • 23.11.2018 16:50

Queen Bomonti'de Öğretmenler Günü fırsatı!

Queen Bomonti Öğretmenler Günü'ne özel indirimlerle alıcılarına fırsatlar sunuyo ...

Bomonti, konut sektörünün gözdesi haline geldi
  • 10.02.2016 16:27

Bomonti, konut sektörünün gözdesi haline geldi

İstanbul’un yükselen değeri Bomonti, lokasyonu ve lüks konut projeleri ile konut ...

Bomonti'de metrekaresi 38 bin liraya ulaştı!
  • 01.02.2016 10:22

Bomonti'de metrekaresi 38 bin liraya ulaştı!

Son dönemde konut yatırımlarının gözdesi haline gelen Bomonti'de konut metrekare ...

Tahincioğlu, 2016 yol haritasını çizdi
  • 20.12.2015 11:00

Tahincioğlu, 2016 yol haritasını çizdi

Tahincioğlu, Kayabaşı, İstinye ve Bomonti’de satış değeri 6 milyar lira olan 3 p ...

Bomonti'nin en Fantastic projesinde 1+1'ler...
  • 01.11.2014 13:55

Bomonti'nin en Fantastic projesinde 1+1'ler...

Akıllı ev sistemiyle donatılan Elysium Fantastic Bomonti'de konutların alanları ...

Yenigün İnşaat Bomonti projesi 13 Mayıs'ta görücüye çıkacak
  • 15.04.2014 13:53

Yenigün İnşaat Bomonti projesi 13 Mayıs'ta görücüye çıkacak

Türkiye dahil 11 ülkede gerçekleştirdiği projeler ile dikkat çeken Yenigün İnşaa ...