maritbet girişmaritbet
İzocam, 2013’te 11.3 milyon liralık yatırım planlıyor!

İzocam, 2013’te 11.3 milyon liralık yatırım planlıyor!

Türkiye yalıtım sektörünün önde gelen üreticilerinden İzocam, son yıllarda yaptığı yatırımlarla kapasite artırımına odaklandı

Türkiye yalıtım sektörünün önde gelen üreticilerinden İzocam, son yıllarda yaptığı yatırımlarla kapasite artırımına odaklandı. 2010-2013 yılları arasında, yaklaşık bedelleri 81 milyon TL olan yeni yatırımlarla kapasite artırımına yöneleceklerini daha önce açıkladıklarını hatırlatan İzocam Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Fatih Öktem, 2013'te de modernizasyon, çevre düzenleme ve kapasite artırıcı hamlelere devam edeceklerini ve 11.3 milyon TL tutarında yatırım yapmayı planladıklarını açıkladı. 2012'de Dilovası'nda Kurulu taşyünü tesisimizde kapasite artışı çalışmalarını 75 bin ton kurulu kapasiteye ulaşarak tamamladıklarını kaydeden Öktem, “Bu sayede toplam 130 bin tona ulaşan mineral yün kapasitesi ile Türkiye, Ortadoğu ve Balkanlar'da hitap ettiğimiz pazarlarda liderlik konumumuzu perçinlemiş olduk. Artan üretim kapasitesinin sağlamış olduğu esnek üretim ve zamanında teslim imkânları ile her türlü inşaat ve sanayinin yalıtım talebine hızlı yanıt verebileceğiz. Aynı zamanda, mineral yün sandviç panel ve dış cephe mantolamada kullanılan taşyünü manto levhasının, yangın güvenliğinden ötürü yükseldiği bilinen taleplerinde de tüm Türkiye ve ihraç pazarları ihtiyaçları İzocam tarafından etkin bir şekilde karşılanabilecek” diye konuştu.  

Gebze Dilovası'ndaki EPS tesislerine yaptıkları yatırımla üretim kapasitesini 6 bin ton/yıla çıkardıklarını kaydeden Öktem, “Öte yandan Kocaeli Gebze V Kimya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (GEBKİM OSB) tesislerimize taşıyarak en son teknoloji ile donatılan ve yıllık üretim kapasitesi 4 milyon metrekare olan panel üretim hattı kendi alanında dünya lideri olan üretici firmalar tarafından inşa edildi. Bu yatırım ile bayi ve müşterilerimizin talepleri doğrultusunda yeni ve geliştirilmiş İzocam Tekiz panellerimizi yüksek kapasitelerle piyasaya sunma imkânımız var” dedi. 

2013 büyüme hedefi yüzde 5.5

Öktem, 2012 yılı itibarıyla 11.5 milyon metreküp olarak gerçekleştiği tahmin edilen Türkiye yalıtım pazarına İzocam olarak katkılarının 2.7 milyon metreküp olduğunu söyledi. Çevre ülkelerde 20'yi aşkın bayileriyle yürüttükleri ihracat faaliyetlerinde de yalıtım malzemesi satışlarının 700 bin metreküpü aştığını aktaran Fatih Öktem, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir önceki seneye göre 2012 yılında hacimce yüzde 6 büyüdüğünü öngördüğümüz Türkiye yalıtım sektörüne kıyasla, İzocam'ın büyümesi yüzde 11.1 olarak gerçekleşti. 337.5 milyon TL ciro ve 34.5 milyon dolar ihracat değerlerine ulaştık. 2013 için büyüme hedefimiz ise yüzde 5.5 ve şu an için de büyüme rakamlarımız bütçelerimizin üzerinde gerçekleşiyor. Bu da bize senenin geri kalanı için iyi sinyaller veriyor. 2012 yılında son dört çeyrektir azalan inşaat sektörü büyümesinin 2013 yılında kentsel dönüşüm ve kredi notumuzun artışı sonrası sağlanan dış kaynak girişlerinin de olumlu etkisiyle tekrar yükselişe geçmesini bekliyoruz.” 

43 ülkeye ihracat yapıyor

Balkanlar, Birleşik Devletler Topluluğu, Ortadoğu, Afrika ülkeleri başta olmak üzere 43 ülkeye ihracat yaptıklarını kaydeden Öktem, Mısır'da, 2011 Şubat'ındaki devrimden sonra satışların yüzde 40 düştüğünü bildirdi. 2012 yılında tekrar bir toparlanma olduğunu söyleyen Öktem, “Bununla birlikte şu andaki siyasi belirsizlik yatırımları erteliyor. Bu da pazarın daralmasına ve tüketimin düşmesine neden oluyor. Ayrıca yakın zamandaki ihtilal sonrası siyasi olumsuz ilişkiler, Türk ürünlerine bakışı da ne yazık ki olumsuz yönde değiştirdi” değerlendirmesini yaptı. 

Etkin bir yalıtım için özellikle yalıtım malzemesinin yüksek kalınlıkta kullanımının önem taşıdığına işaret eden Fatih Öktem, sektörün şu anda Türkiye'deki en büyük sıkıntısının yalıtım kalınlığı olduğunu savundu. Türkiye'nin yalıtım ürünlerinin çeşitliliği ve kullanım detayları konusunda son derece ileri olduğunu vurgulayan Öktem, “Buna rağmen yalıtım kalınlıklarının yetersiz olması nedeniyle yapılan yatırımlar yeterli etkiyi yaratmıyor. Daha kalın yalıtım malzemeleri kullanarak bu yaptığımız yatırımdan azami fayda ve verim elde etme şansımız varken, maalesef eksik bilgi nedeniyle bu şansı kaçırıyoruz” diye konuştu. “İdeal yalıtım kalınlığı ülkemizde 4-5 santimetre olarak öngörülürken, Avrupa ülkelerinde bu değerin 20-30 santimetre aralığında değiştiğini görüyoruz” diyen Öktem, doğru kalınlıkta uygulanan yalıtımın ısı kayıp ve kazançlarını engelleyerek enerji tüketimini ve salımları azalttığının altını çizde. İnce ve kalitesiz yalıtım malzemesi kullanımının yalıtım konusunda yapılan en büyük hata olduğunu iddia eden Öktem, “İzocam uzun bir süredir kampanyalarında yalıtım kalınlığının önemini vurgulamaktadır. Yalıtımın kalınlığı Türkiye gibi farklı iklimlerin hüküm sürdüğü ülkelerde bölgelere göre değişkenlik göstermelidir” görüşünü dile getirdi. 

Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzocam, afet bölgelerindeki çadırkentlere yalıtım malzemesi desteğine başladı
  • 15.02.2023 10:02

İzocam, afet bölgelerindeki çadırkentlere yalıtım malzemesi desteğine başladı

Ülkemizin yaşadığı büyük deprem felaketine yönelik bir baş sağlığı mesajı yayınl ...

Soğuk kış aylarında su sayaçları ve borular İzocam'a emanet!
  • 04.02.2023 10:13

Soğuk kış aylarında su sayaçları ve borular İzocam'a emanet!

Kara kış kapıya dayandı, İzocam su sayaçları ve borular için uyardı.  Hem s ...

İzocam'dan mineral yün üretiminde yüzde 80'e varan geri dönüşüm!
  • 31.12.2022 09:50

İzocam'dan mineral yün üretiminde yüzde 80'e varan geri dönüşüm!

Mineral yünlerin üretiminde yüzde 80’e kadar geri dönüştürülmüş malzeme kullanan ...

İzocam karbon ayak izini azaltmak için neler yaptı?
  • 20.12.2022 09:59

İzocam karbon ayak izini azaltmak için neler yaptı?

Türkiye’nin dünyaca ünlü yalıtım markası İzocam, yapımında geri dönüşümlü malzem ...

İzocam’a bir ödül de Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’ndan!
  • 22.10.2022 13:03

İzocam’a bir ödül de Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’ndan!

İhracattaki ve iş güvenliğindeki başarılarını ödüllerle taçlandıran İzocam'a bir ...

Bina yalıtımında sık sorulan 9 soru ve yanıtları!
  • 18.05.2022 11:08

Bina yalıtımında sık sorulan 9 soru ve yanıtları!

Lider marka İzocam, tüketicilerin doğru bilgiye ulaşmaları amacıyla, bina yalıtı ...