maritbet girişmaritbet
Çatının rengini söyle sana statünü söyleyeyim

Çatının rengini söyle sana statünü söyleyeyim

Kişinin sosyal statüsünü artık yaşadığı evin çatı renkleri belirliyor. İşadamları yeşil çatıyı tercih ederken futbol fanatikleri tuttuğu takımın renklerine yakın kiremitleri tercih ediyor


Kaynak: Sabah Emlak


İnsanların giyim zevklerinden başlayıp otomobillerine hatta evlerinin iç dekorasyonuna kadar uzanan renk seçimi ve kişilik özellikleri arasındaki bağ, şimdi de evlerin dış görünümlerine yansıdı. İnsanların meslekleri ve beğenileri artık binalarının dış görünümünde de hissediliyor. Başak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Füruz Karık, yaptırdıkları bir araştırmanın sonuçlarını bizimle paylaştı. Araştırmaya göre dışarıdan bakıldığında evin içerisinde kimlerin yaşadığını tahmin etmek hiç de zor değil.

Füruz Karık, "Evli çiftler genellikle eşlerine danışıyor ve zaman seçimler evin dekorasyonuna paralel ilerliyor. Yüksek gelir grupları dış görünüşü ne kadar etkileyici olduğunu biliyor ve estetik kaygılar ön plana çıkıyor. Bu grup dekorasyonun artık sadece evin içinde yapılmadığının evin dışının da öncelikle dekore edilmesi gereken ihtiyaçlardan olduğunun farkında" diyor.

Ne de olsa gelen konuklar ilk önce evi dışını görüyor, kış bahçeleri ile evlerin bahçesinde daha çok vakit geçiriliyor. Karık'a göre bu gidişle yakında silahların bolca kullanıldığı dizilerde siyah kiremitle kaplanmış evler ya da romantik aşk dizilerinde pembe çatılar da görmek de mümkün olacak... Çünkü isteğe göre her renk üretilebiliyor...

İşadamlarının tercihi yeşil
İşadamları ve genellikle triplex luks villalarda oturanların tercihi yeşil çatı. Çünkü bu grubun tercih ettiği evler genellikle orman, koru ya da yeşillendirilmiş alanlar içinde yer alıyor. Yaprak yeşili kiremitler yeşiller içinde villası olanların doğayla uyum için tercih ettikleri ilk renk. Beyaz yakalılar, üst düzey yöneticiler ise Bulut grisi, kestane veya krem gibi düz renklerinden hoşlanıyorlar.

Tarih sevenler oksitlenmiş rengi seviyor
Antik eserlere meraklı, tarihi dokuyu hissetmek isteyenler ise daha çok Asos, Aspenpos, Bergama, Perge gibi eskitilmiş, oksitlenmiş çift renklerdeki antik serileri tercih ediyorlar. Bu grup tarihi değeri olan bina ya da şehirlerde yaşıyorlar. Antik doku bu binalar ile oldukça uyumlu ve binaların değerine değer katıyor.

Deniz tutkunlarının rengi mavi
Deniz tutkunları, genellikle kotra ve yatları olan kişiler sonsuzluk ve huzur hissini çatılarındaki mavi renkte buluyorlar. Akdeniz tarzı dekorasyon tercih edenler, Bodrum ya da Ege mimarisine aşık olanlar da mavi kiremitçilerden.

Fanatikler takımının rengine hayran
Futbol fanatikleri ve tuttukları takım için yaşayanların tercihi ise taraftar kiremitleri. Bu grup için ekonomik şartlar çok da önemli değil. Çünkü tek bır sıra ile sadece çatıların kenarı bile kaplatılsa renklerin fark edilmemsi mümkün değil.

  • Etiketler:

Yorum Yaz