maritbet girişmaritbet
Galataport yeniden ihaleye çıkıyor

Galataport yeniden ihaleye çıkıyor

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, iptal edilen Galataport ihalesinin yeniden yapılacağını açıkladı. Türkiye'nin en önemli kruvaziyer limanı olan Salıpazarı için 2011 yılının ilk çeyreğinde işletme hakkı devri modeliyle ihale ilanına çıkılması planlanıyor

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, iptal edilen Galataport ihalesinin yeniden yapılacağını açıkladı.

Şimşek, "Türkiye'nin en önemli kruvaziyer limanı olan Salıpazarı için 2011 yılının ilk çeyreğinde işletme hakkı devri modeliyle ihale ilanına çıkılması planlanmaktadır." dedi.
Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bakanlığının 2011 yılı bütçesinin sunumunda konuşan Şimşek, vergi dairelerine yapılan ilk e-teftişlerin ardından Hazine'ye 180 milyon TL katkı sağlandığını kaydetti. Türkiye'de ilk defa vergi dairelerinin uzaktan ve tek bir merkezden elektronik olarak teftiş edildiğini söyleyen Bakan Şimşek, uygulama sonucunda yaklaşık 36 milyon çapraz sorgu gerçekleştirdiğini ve Hazine hesaplarına 180 milyon TL tutarında katkı sağlandığını ifade etti. Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu'nun e-teftiş uyguladığı vergi dairesi sayısının 2010 yılı ekim ayı sonu itibariyle 130'a yükseldiğini aktaran Şimşek, "Bu çalışmalar sonucunda 2009 yılı sonu itibariyle 154,5 milyon TL matrah farkı, 24,1 milyon TL vergi farkı tespit edilmiş ve Hazine lehine 56,1 milyon TL düzeltme yapılmıştır." bilgisini verdi.
2011'DE 4 BİN 500 YENİ DENETİM ELEMANI
Mehmet Şimşek, 2011 yılında bin 500 vergi denetmen yardımcısı ve 3 bin gelir uzman yardımcısı alınacağını açıklayarak, Gelir İdaresi'nin insan kaynaklarını geliştirmeyi sürdüreceklerini söyledi. Ayrıca 2010 yılında 315 gelir uzman yardımcısının atamasının yapıldığını dile getiren Şimşek, sınavı kazanan 2 bin 60 gelir uzman yardımcısının ise atama işlemlerinin devam ettiğini ifade etti.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz