maritbet girişmaritbet
Üsküdar Belediyesi'nden metro çalışması hakkında açıklama!

Üsküdar Belediyesi'nden metro çalışması hakkında açıklama!

Üsküdar Belediyesi Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metro inşaatı çalışmaları sırasında binalarda meydana gelen hasarla ilgili açıklama yaptı.

Üsküdar Belediyesi, Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metro hattı inşaatı sırasında bazı binalarda meydana gelen hasar sonrası açıklama yaptı. Belediyeden gelen basın açıklaması şu yönde: 

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metro hattı inşaatı çalışmaları; İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Doğuş Grubu'nun ortaklaşa yürüttüğü bir proje olup Üsküdar Belediyesi'nin konuyla ilgili bir görev, yetki ve sorumluluğu bulunmamaktadır.

Metro çalışmaları sırasında Mimar Sinan Mahallesi, Sabahattin İskele Sokak'ta binalarda ve zeminde meydana gelen çatlaklar sonrası; Üsküdar Zabıta Müdürlüğü, can ve mal emniyeti için çevre güvenliği tertibatı alarak İBB tarafından mühürlenen binalara kontrolsüz giriş-çıkışların önünü almak için ekiplerini görevlendirmiştir.

BİNALAR TEDBİR AMAÇLI BOŞALTILDI

26 Temmuz 2015 tarihinde zeminde ve binalarda oluşan çatlaklar sonrası İTÜ'den iki profesörden oluşan kontrol ekibi incelemelere başlamıştır. 

Üsküdar'da yapımı süren metro hattı çalışmalarının yakınında bulunan 3 binanın zemininde ve duvarlarında çatlaklar oluştuğu tespit edilmiştir. Toplamda 7 bina tedbir amaçlı olarak boşaltılarak can güvenliği açısında mühürlenmiştir. Denetim ekibinin çalışmalarını yapacağı süre zarfında binaları mühürlenen vatandaşlar mağdur edilmeyerek otellere yerleştirilmişlerdir.

Metro inşaatının çalışmalarını yürüten İBB Anadolu Yakası Raylı Sistemler Daire Başkanlığı ve Doğuş Grubu yetkilileri zemindeki kaymanın nedeni olarak jeolojik hareketlerin olduklarını belirtmişlerdir.

Bölge yoğun olarak bulunan yer altı sularının seviyesindeki düşüşün zemindeki kaymayı tetiklediği vurgulanmıştır. Yapılan kontrollerde su seviyesinin eski noktaya geldiği belirtilerek denetim ekibinin konuyla ilgili vereceği raporun beklendiği ifade edilmiştir.

Binalarda oluşan hasarların risk taşımadığı ve zemindeki hareketlenmenin  normale dönmesinden sonra vatandaşların evlerine girişine izin verileceği söylenmiştir.  

DOĞUŞ GRUBU ‘EN KÖTÜ İHTİMALE GÖRE TEDBİR ALINDI'

Metro inşasını üstlenen Doğuş İnşaat yetkilileri, ciddi bir sorun olmadığını tedbir amaçlı binaların tahliye edildiğini söyleyerek, “Yeraltı suyu kaynaklı binaların cephelerinde çatlaklar oluştu. İnsanların tedbir amaçlı tahliye ettik ve otellere yerleştirdik. Hiçbir bölge halkı mağdur olmadı. Belediye yetkilileri ve alanında uzman hocalar şuan bölgede, incelemeler başladı. Yapılan incelemeler sonrası nihai karar verilecek ancak büyük bir sorun olmadığını öngörüyoruz. Bizler en kötü ihtimali düşünerek tedbirimizi aldık” diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Üsküdar Belediyesi'nden metro çalışması hakkında açıklama!
  • 28.07.2015 15:26

Üsküdar Belediyesi'nden metro çalışması hakkında açıklama!

Üsküdar Belediyesi Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metro inşaatı çalışmalar ...