maritbet girişmaritbet
“Tataristan Türkiye ile Rusya arasında köprüdür”

“Tataristan Türkiye ile Rusya arasında köprüdür”

Tataristan Cumhuriyeti Temsilcisi Aidar Gashigullin, ATO üyelerini Müteahhitlik ve İnşaat Malzemeleri Fuarı’na davet etti

Tataristan Cumhuriyeti Temsilcisi Aidar Gashigullin, Ankara Ticaret Odası (ATO)  Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci ve ATO üyelerini Nisan ayında Tataristan'ın başkenti Kazan'da yapılacak Müteahhitlik ve İnşaat Malzemeleri Fuarı'na davet etti.

ATO Başkanı Bezci, Tataristan Cumhuriyeti Temsilcisi Aidar Gashigullin'i makamında kabul etti. ATO hakkında bilgi veren Bezci, konuşmasında Tataristan'ın Türkiye ve Türk insanı için önemine dikkat çekti. Bezci, “Tataristan'ın Türkiye'deki gönüllü elçisi olabilirim” dedi.
 
Tataristan Devleti hakkında bilgi veren Gashigullin, iki ülke arasında ticaret hacminin yaklaşık 3 milyar dolar olduğunu belirterek,  iki ülke arasındaki ilişkileri ekonomi, eğitim ve diğer alanlarda da geliştirmek istediklerini söyledi.

280 ŞİRKET TATARİSTAN'DA YATIRIM YAPIYOR

Tataristan'ın yatırım yapmak için çok uygun bir ülke olduğunu anlatan Gashigullin, aralarında Şişecam, Yiğit Akü, Çukurova, Kastamonu Entegre, Anadolu Grubu ve Termikel'in de bulunduğu 280 şirketin Tataristan'da yatırım yaptığını söyledi. Ankara ile Tataristan'ın Başkenti Kazan'ın kardeş şehir olduğunu hatırlatan Gashigullin, Ankaralı işadamlarını daha fazla yatırım yapmaları ve her alanda ilişkileri geliştirmek için ülkesine davet etti.
 
Tataristan'ın coğrafi konumu itibariyle Rusya ile Türkiye arasında bir köprü görevi üstlendiğini kaydeden Gashigullin, “Türkiye'den haftada 10 kez Tataristan'a uçak seferleri yapılıyor. 3 saatte İstanbul'dan Kazan'a gidilebiliyor. Uçan yolcuların çoğu Tataristan'dan Rusya'ya ve diğer ülkelere geçiş yapıyor” dedi.
 
Tataristan'ın uçak, helikopter, gemi ve kamyon üretiminde gelişmiş bir ülke olduğuna dikkat çekenGashigullin, “Bizim ülkemizde büyük fabrikalar var ancak KOBİ'ler yok. Biz küçük üreticilerin de ülkemizde faaliyet göstermesini istiyoruz” dedi.
 
Önemli petrol rezervleri ile birlikte Tataristan'ın gelişmiş bir petrokimya sektörüne sahip olduğunu belirten Gashigullin, Pirelli Fabrikası'nın kullandığı kauçuğun yüzde 70'inin Tataristan tarafından karşılandığını, Tataristan'da yatırımcılar için kolaylıklar sağlanan ekonomi bölgelerinin kurulduğunu kaydetti.
 
İnovasyon konusuna büyük önem verdiklerini ifade eden Gashigullin, Ankara'da üniversiteler bünyesindeki tekno kentleri örnek aldıklarını belirtti.
 
Türk ürünleri ve yatırımcıları için lojistik merkezi kurmak istediklerini belirten Gashigullin,Tataristan'ın Rusya'nın en büyük 8 iline komşu olarak stratejik bir konumda olduğunu ifade etti.  
 
Kış mevsiminin uzun sürdüğü Tataristan'da insanların kapalı alanlarda vakit geçirmeye ihtiyacı olduğunu anlatan Gashigullin, alışveriş merkezi ve büyük sergi ve konser salonları gibi yapılara ihtiyaç duyduklarını, bu konuda Congresium'u örnek aldıklarını ve bu alanda yatırımlar yapılabileceğini söyledi. Kazakistan'ın inşaat sektöründe başarılı bir ülke olduğunun da altını çizen Gashigullin, ATO Başkanı Salih Bezci ve ATO üyelerini 21 Nisan'da Kazan'da yapılacak Müteahhitlik ve İnşaat Malzemeleri Fuarı'na davet etti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ankara, dünyanın ilk "ekonomi ve iklim değişikliği" temalı fuarına hazırlanıyor
  • 12.03.2022 12:04

Ankara, dünyanın ilk "ekonomi ve iklim değişikliği" temalı fuarına hazırlanıyor

ATO Başkanı Gürsel Baran, "Türkiye'nin iklim değişikliği konusundaki düzenlemele ...

ATO'dan konutta tek oranlı KDV uygulaması önerisi!
  • 24.06.2021 16:36

ATO'dan konutta tek oranlı KDV uygulaması önerisi!

ATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Baran, yönetim kurulu üyeleriyle Hazine ...

Rize-Artvin Havalimanı'nın yüzde 80'i tamamlandı
  • 13.10.2020 09:53

Rize-Artvin Havalimanı'nın yüzde 80'i tamamlandı

Tamamlandığında Türkiye’nin deniz dolgusuna inşa edilecek 2’nci havalimanı olaca ...

Levent Barbaros Hayrettin Paşa Camisi'nde son durum!
  • 05.10.2020 15:18

Levent Barbaros Hayrettin Paşa Camisi'nde son durum!

Levent'te yapımına devam edilen Barbaros Hayrettin Paşa Camisi'nin son durumunu ...

Kırıkkale'deki bir alan riskli bölge ilan edildi
  • 11.07.2020 10:06

Kırıkkale'deki bir alan riskli bölge ilan edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete yayınlanan karara göre, Kırıkkal ...

Gayrimenkul sektörü temsilcileri ATO’da buluştu
  • 11.01.2019 14:09

Gayrimenkul sektörü temsilcileri ATO’da buluştu

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, gayrimenkul sektörü temsilcileri ile A ...