maritbet girişmaritbet
Şişman ve Mutlu'nun heykelleri Ortaköy'de!

Şişman ve Mutlu'nun heykelleri Ortaköy'de!

Ortaköy meydanında 29 Temmuz tarihine kadar sergilenecek olan "Şişman ve Mutlu" heykelleri, büyük ilgi görüyor.

Tarihi Ortaköy Meydanı, heykeller sayesinde, İstanbul'un en çok selfie çekilen lokasyonu haline dönüştü. Heykellerin "neşeli" pozlarına öykünen İstanbul'lular, Ortaköy'de yeni bir eğlence unsuru buluyor ve heykellerle birlikte poz veriyor. 

Uluslararası sanat çevrelerinde büyük saygı gören Çinli heykel sanatçısı Xu Hongfei'nin “Şişman ve Mutlu” isimli İstanbul sergisinin lansmanı, 23 Temmuz Perşembe günü Ortaköy ve Nişantaşı Sanat Parkı'nda yapıldı. Lansman süresince, 23 - 29 Temmuz 2015 tarihleri arasında 6 heykel Ortaköy'de halkın ilgi ve beğenisine sunuldu. Son dönemde yaşanan selfie çılgınlığına da yeni bir boyut getiren sergi, rutin sanat faaliyetlerinin ötesinde 7'den 70'e herkesin ilgi odağı oldu. 

Şişman ve Mutlu heykelleri

Daha önce Londra, Paris, Toskana, Sidney, Milano, Sicilya, Kuala Lumpur gibi dünya şehirlerinde sokak sergileri açan Hongfei, ülkesinde "anıt heykelciliğinin büyük ustası" olarak tanınıyor. Şişman ve Mutlu konulu heykeller ise onun 1990'lardan beri üzerinde çalıştığı özel koleksiyonu. 100'den fazla "tombul" heykel çalışmasının 21'i, 5 - 12 Ağustos 2015 tarihleri arasında, Şişli Belediyesi'nin destek ve organizasyonu ile, İstanbul'un en ünlü alışveriş caddelerinden biri olan Abdi İpekçi, Sanat Parkı ve Cevahir AVM önünde de sergilenecek.

Şişman ve Mutlu

Xu Hongfei'nin ilham kaynağı: Şişman kadınlar

Xu Hongfei, şişman kadınlar üzerine kurguladığı sergisinin çıkış noktasını şöyle anlatıyor:

“1999 yılında Guangzhou'da bir cafede otururken içeri şişman bir kadın girdi. 100 kilo civarında olan kadın, tam karşıma oturdu. Kadının neşeli ve samimi halleri beni inanılmaz derecede etkiledi. Aynı zamanda bir o kadar da çekici ve etkileyici olduğunu düşündüm. Bir bahane ile bu şişman kadınla tanışıp sohbet etme fırsatı buldum. Bana ilham veren bu kadının heykelini yaptım ve daha sonra bunu bir sergi haline getirme kararı aldım.”

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Şişman ve Mutlu'nun heykelleri Ortaköy'de!
  • 27.07.2015 15:30

Şişman ve Mutlu'nun heykelleri Ortaköy'de!

Ortaköy meydanında 29 Temmuz tarihine kadar sergilenecek olan "Şişman ve Mutlu" ...