maritbet girişmaritbet
İzmir'deki Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı açıldı

İzmir'deki Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapımını tamamladığı Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı ve bağlantı yolları törenle hizmete açıldı.

Bornova ile Bayraklı ilçelerini birbirine bağlayan Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı düzenlenen törenle hizmete alındı. Açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova ile Bayraklı ilçelerini birbirine bağlayan kavşağın planlanan süreden 3 ay erken bitirildiğini söyledi.

Yoldaki çevre düzenlemesinin devam edeceğini belirten Kocaoğlu, kent trafiğini rahatlatmak için bir çok projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti.

STADYUMLAR KONUSU

Konuşmasında Karşıyaka ve Göztepe stadyumlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kocaoğlu, stadyumların yapılmasına karşı olmadıklarını belirterek "Kentin geleceğini düşünerek doğru projeler üretmek zorundayız. 15-20 sene sonra hepimizin başına problem olacak kentin geleceğini tıkayacak projelere prim vermiyoruz" dedi.

Stadyumlar için belirlenen yer seçiminin yanlış olduğunu savunan Kocaoğlu, şunları söyledi:

"Biz alternatif yerlerde bu stadyumların daha büyüklerinin, spor komplekslerinin yapılması gerektiğini çok defa söyledik. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar Karşıyaka stadı için arazi tahsis etti. Biz Göztepe'deki arazimizi tahsis ettik. Pazartesi günü de Alsancak stadındaki 4 bin metrekare arazimizi hiçbir maddi talep yapmadan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne tahsis ediyoruz. Bunlar, hazinenin değil, belediyelerin tapulu malıdır."

"İzmir Büyükşehir Belediyesi, spora ne yatırım yaptı" diye soranların olduğunu dile getiren Kocaoğlu, Universiade İzmir 2005 oyunları için bir çok tesisin yanı sıra Bornova ve Tire ilçelerinde belediyenin imkanlarıyla stadyum yaptıklarını kaydetti.

31,5 MİLYON LİRAYA MAL OLDU

Nisan 2015'te temeli atılan ve kent içi ulaşımın önemli arterlerinden biri olarak gösterilen Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı 31,5 milyon liraya mal oldu.

Altınyol'dan Bornova ile Bayraklı ilçelerini birbirine bağlayacak köprülü kavşak, proje kapsamında, Smyrna Meydanı'ndan Anadolu Caddesi'ne kadar bağlantıyı sağlayan mevcut Bayraklı Adnan Kahveci Kavşağı'nın demiryolu geçişinden sonraki bölümü yenilenerek köprülerle Altınyol'a kadar uzatıldı. Altınyol bağlantısıyla Konak ve Karşıyaka yönünden gelen araçlar Nur Sultan Nazarbayev Bulvarı, Smyrna Meydanı, Manas Bulvarı ve Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesini aşıp Bornova ve Manisa yoluna kadar ulaşabilecek. Kavşakta bisiklet kullanıcıları için de özel bir yol oluşturuldu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmir'deki Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı açıldı
  • 10.01.2016 11:18

İzmir'deki Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapımını tamamladığı Adnan Kahveci Köprülü Kavşa ...