maritbet girişmaritbet
Ekmeğe hayvan yemi karıştırmışlar!

Ekmeğe hayvan yemi karıştırmışlar!

Manisa Yunusemre'de zabıta ekiplerinin düzenlediği operasyonda, ahırda üretilen ekmeklere hayvan yemi kullanıldığını tespit edildi.

Yunusemre ilçesinde, zabıta ekiplerinin düzenlediği operasyonda, ahırda kaçak olarak faaliyet gösteren bir fırında üretilen ekmeklerin rengini koyulaştırmak için hayvan yemi kullanıldığını ortaya çıkardı.

Yunusemre Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kaçak ekmek üretimi ihbarı üzerine, İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleriyle birlikte,  Barbaros Mahallesi Dolgun Küme Evleri karşısındaki ahıra sabaha karşı baskın düzenledi. 
Etrafı tel örgülerle çevrili ağıla giren ekipler, kayıtlarda ahır olarak yer alan yapıda kaçak ekmek üretildiğini tespit etti.

Yapılan incelemede, kaçak olarak üretilen ekmeklerin renginin koyulaşması için hayvan yemi kullanıldığı belirlendi. 

Sağlıksız koşullarda üretilen ekmeklerin depolandığı alanın da işçiler tarafından soyunma kabini olarak kullanıldığı ortaya çıktı.

Bu arada, ahırın mahallede bakkal dükkanı bulanan Yücel A'ya ait olduğu ve üretilen ekmekleri bakkalında halka sattığı öğrenildi.

İnsan sağlığı için tehlikeli 

Yunusemre Belediyesi Zabıta Müdürü Cengiz Şişmanlar, önce işletmeyi takibe aldıklarını ve baskınla tamamen sağlıksız bir ortamda üretim yapıldığı ortaya çıkardıklarını kaydetti.

Halk sağlığı ile oynayan işletmeleri sonuna kadar takip edeceklerini ifade eden Şişmanlar, "Birçok hastalık bu gıda maddelerinden bulaşıyor. Bunların önüne geçebilmek için denetimlerimizi sıklıkla yapacağız. Sağlıksız ortamla ilgili işletmeye gerekli işlemleri yaptık" dedi.

Operasyonda 182 adet 6'lı ekmek ve imalata hazır hamurlara el koyduklarını bildiren Şişmanlar, fırını, ocağı ve binanın tamamını mühürlediklerini açıkladı. 

Kaçak fırında üretilen 12 bin ekmeğin market ve bakkallara satıldığını tespit ettiklerini ifade eden Şişmanlar, "Bu ekmekler sağlıksız bir ortamda burada depolanıyor. Ekmeklerin üzerine geçirilen poşet tamamen sağlıksız. Üretim yeri belli olmayan ekmekleri halkımızın almasını istemiyoruz. Yunusemre Belediyesi olarak halkımızı uyarıyoruz" dedi.

Mühür işleminin ardından kaçak fırının açılamayacağını söyleyen Şişmanlar, gerekirse savcılığa da başvuracaklarını bildirdi. 

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ekmeğe hayvan yemi karıştırmışlar!
  • 09.04.2015 12:35

Ekmeğe hayvan yemi karıştırmışlar!

Manisa Yunusemre'de zabıta ekiplerinin düzenlediği operasyonda, ahırda üretilen ...