maritbet girişmaritbet
Edirneliler selden nasıl kurtulacak?

Edirneliler selden nasıl kurtulacak?

Meriç, Tunca ve Arda nehirlerinin birleştiği bölgede 7 kilometrelik tahliye kanalı açılacak. Nehir suları pompalarla Çölekköy Barajı'na aktarılacak.

Bulgaristan'ın baraj kapaklarını açmasıyla Edirne sular altında kalırken, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Tunca, Arda ve Meriç nehirlerinin birleştiği bölgede dev, “bypas” kanalı açılacağını kaydetti.

Meriç'e bypas kanalı

“Artık bizim sabrımız kalmadı” diyen Eroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla B ve C planlarını devreye sokacaklarını açıkladı. B planının Meriç'e bypas yaparak Edirne'yi taşkınlardan kurtarmak olduğunu vurgulayan Eroğlu, “B planımız, Meriç Nehri'ni Edirne'nin dışında bir noktaya bağlamak için muazzam bir kanal inşa edilecek. Meriç'le, Tunca birleşmeden Meriç'i bypas ederek Edirne'den dışarı taşıyacağız, 7 km'lik dev kanal açacağız, kanal projesi olacak” diye konuştu. Projeyi not defterine çizerek anlatan Eroğlu, C planlarının ise Çömlekköy Barajı olduğunu belirtti. Tunca Nehri'den alınacak suların pompalarla Çömlekköy Barajı'na basılacağını dile getiren Eroğlu, barajda toplanan suların yaz aylarında tarım arazilerinin sulanmasında kullanılacağını belirtti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Edirneliler selden nasıl kurtulacak?
  • 05.02.2015 09:31

Edirneliler selden nasıl kurtulacak?

Meriç, Tunca ve Arda nehirlerinin birleştiği bölgede 7 kilometrelik tahliye kana ...

Edirne'de sel felaketi hayatı felç etti
  • 03.02.2015 13:35

Edirne'de sel felaketi hayatı felç etti

Meriç ve Tunca nehrinin taşmasıyla Edirne'de sel felaketi yaşandı. Bölgede hayat ...