maritbet girişmaritbet
Ahmet Davutoğlu, Balıkesir'de 114 tesisi, törenle açtı!

Ahmet Davutoğlu, Balıkesir'de 114 tesisi, törenle açtı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Balıkesir'de 114 tesisin açılışını gerçekleştirdi

Davutoğlu, Kuvayı Milliye Meydanı'nda Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yapımı tamamlanan 114 tesisin açılış töreninde yaptığı konuşmaya, kuvayı milliye ruhunun başkenti olarak tanımladığı Balıkesir'i ve Balıkesirlileri selamlayarak başladı. 

Davutoğlu, alanda bulunanlara, "Bizi rahmetle bekleyen, rahmetle karşılayan, bereketle bir araya geldiğimiz Balıkesirli yiğitlere, bacılara, zeybeklere, efelere, yörüklere selam olsun. Yağmur bereketi altında, şemsiyeler sebebiyle göz göze gelemediğimiz ama gönül gönüle konuştuğumuz bütün Balıkesirlilere, Kuvayı Milliye Meydanı'ndan selam olsun ve bu Kuvayı Milliye Meydanı'ndan işte bu meydandan bir milletin ayağa kalktığı Balıkesir'den Türkiye'nin her köşesine Hakkari'ye selam olsun, Rize'ye, Artvin'e, Van'a Diyarbakır'a selam olsun, Samsun'a Edirne'ye yurdun her köşesine selam olsun" sözleriyle seslendi. 

Selamını tam bir inançla, tam bir güvenle millete duyduğu büyük bir aşkla verdiğine işaret eden Davutoğlu, "İşte bu günler, kuvayı milliye ruhunun yeniden canlanması gereken günler. Bizim hiçbir kararımızda tesadüf yoktur. Hesap eder, kitap eder ona göre karar veririz" diye konuştu. 

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yapımı tamamlanan tesislerin 2010'de 110, 2011de 111, 2012'de 112, 2013'de 113'ünün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde açıldığını aktaran Davutoğlu,  Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun, bu yılki 114 tesisin açılışının nerede yapılacağını sorduğunda, hiç tereddüt etmeden Balıkesir Kuvayi Milliye Meydanı dediğini söyledi. Davutoğlu, "Çünkü buradan iki mesajı bütün milletimize iletmek istiyoruz. Bir kardeşlik mesajı. Kardeşlik, kardeşlik, kardeşlik" dedi. 

"Yeni bir kuvayı milliye bilinci uyandırmak için...."

 62. Hükümeti kurduktan, ağır sorumluluğu omuzlarına aldıktan sonra bütün yurdu dolaştığını anlatan Davutoğlu, bir taraftan yoğun hükümet faaliyetleriyle, iç güvenlik reformu, uyuşturucuyla mücadele, iş sağlığı reformu gibi büyük reformlara Ankara'da imza attıklarını, bir taraftan da yurt dışında Avustralya'ya, Filipinler'e, Irak'a gittiklerini, bir taraftan da adım adım vatanın her bir köşesini dolaştıklarını aktardı. Davutoğlu, "Niye biliyor musunuz? Yeni bir kuvayı milliye bilinci uyandırmak için" diye konuştu. 

Davutoğlu, bir hafta boyunca gerçekleştirdiği ziyaretleri aktararak, "Bu haftasonu da özellikle arkadaşlarıma talimat verdim. Haftasonları ülkemizin bir doğusunda olacağız, bir batısında, bir kuzeyinde bir güneyinde, bir merkezinde bir köşesinde ama her yerde. Sadece ve sadece milletimizle buluşacağız" ifadesini kullandı. 
Dün Erzurum ve Kars'ta olduklarını anlatan Davutoğlu, "Şimdi o iradeyi tarihimize bir mühür gibi kuran Balıkesir Kuvayı Milliye Meydanı'ndayız. Biraz sonra da Kırklareli'ne Trakya'daki kardeşlerimle buluşmak üzere gideceğim. Bu takvimin esası şudur; biz nasıl 17 Mayıs 1919'da Alaca Mescit'te 41 yiğit bir araya geldi, bir meşale yaktı. İşte şimdi bir meşale yakıyoruz. Bu meşalenin adı yeni Türkiye meşalesi. Aziz Balıkesirliler, bu meşaleyi tutuşturma şerefi de sizlere ait. Onun için geziyoruz. Tekrar milletimize bir aşk ve şevkle yola, tarihe doğru yürümek üzere çağrıda bulunmaya geliyoruz" şeklinde konuştu. 

Başbakan Davutoğlu, 12 yılda demokrasinin olgunlaştığını, milli iradenin birçok engeli aşarak bu günlere geldiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:
"12 yılda, borç dilenen, bir IMF memurunun önünde hesap vermek zorunda kalan Başbakanlar gitti, bütün dünyanın önünde ceket iliklemek zorunda olduğu yeni liderler Türkiye'ye damga vurdu. İşte bu sebeple bütün kumpasları, bütün engelleri aşarak 10 Ağustos'ta Başbakanımızı, Kurucu Genel Başkanımızı bu aziz milletin oylarıyla Cumhurbaşkanı seçti ve şu mesajı verdi:'Yeter, söz de karar de sadece ve sadece aziz milletimize aittir'. Birçok oyunlar oynadılar. Gezi provokasyonları, 17-25 Aralık provokasyonları, zannettiler ki bu millet, milli iradeden taviz verir. Tehditlerle, şantajlarla bu milletin yürüyüşünü kesmek istediler, ama durduramadılar. Bütün Türkiye'yi adım adım, karış karış dolaşarak herkese diyeceğiz ki 'artık bu topraklarda kardeşi kardeşe kırdırmaya çalışan bir takım fitne odakları değil, nasıl Balıkesir'de ayağa kalkan kuvayı milliye ruhu, bütün bu yiğitleri Sarıkamış'ta dün huzurunda bulunduğumuz Allahuekber şehitleriyle buluşturmuşsa, biz de 100 yıl sonra bütün bir milleti tek bir safta buluşturmanın yolunu, gayretini göstermeye çalışıyoruz. 

Hiç tereddüt etmeyin Balıkesirliler, artık güneş yükselmeye başlamıştır. Yükselen güneşi durdurmaya, karanlığı, eski Türkiye'yi getirmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Şunu söylüyoruz: Türkiye'nin her bir köşesinde bazıları var biliyorsunuz Doğu'ya gidiyorlar, Batı'ya gidemiyorlar. Bazıları Batı'ya gidiyor, Doğu'ya gidemiyor, bazıları İç Anadolu'ya gidiyor, başka yerlere gidemiyorlar. Ama biz son iki aylık programımızla son bir haftalık programımızla gösterdik ki bu ülkede milleti temsil etmek zorunda olanlar, temsil makamına talip olanlar, milletin huzuruna her yere gidecekler. Doğu'da Erzurum'a Kars'ta dün kardeşlerimizle kucaklaştığımız gibi bugün burada Balıkesir'de, öğleden sonra da Kırklareli'nde kardeşlerimizle kucaklaşacağız." 

Davutoğlu, bu aşkla yola çıktıklarını, bu aşkla dünyanın her yerindeki mazlumlara sahip çıkarken, bu aziz milleti temsil etme onurunu taşıdıklarını kaydetti. Gittikleri her yerde, hem ülkenin her bir köşesinde hem de Orta Asya içlerinden Orhun Anıtları'ndan Afrika'da Somali'ye kadar, Balkanlar'da Saraybosna'dan Myanmar'da Arakan'a kadar bu albayrağı dalgalandırdıklarının ve dalgalandırmaya devam edeceklerinin altını çizen Davutoğlu, "İşte kuvayı milliye ruhu budur. Kuvayı milliyenin ruhunda bu albayrak vardır ve hemen onun arasında dalgalanan Filistin'in bayrağı, Özgür Suriye'nin bayrağı vardır. Çünkü biz bütün bu kardeş halkları buluşturmaya, bu kardeş halkları ezeli ve ebedi kardeş kılmaya yöneldik" dedi. 

Şanlıurfa'da yiğit Urfalı kardeşiyle buluştuğunda, Suriyelilere, Halep'ten gelen Türkmenlere, Kobani'den gelen Kürtler'e, Lazkiye'den, Hama'dan gelen Araplar'a nasıl sahip çıktıklarını görmekten büyük onur duyduğunu ifade eden Davutoğlu, "Bu millet öylesine aziz bir millettir ki kendisi nasıl kuvayı milliyeyi başlatacak iradeyi göstermişse, özgürlükleri, onurları için çarpışan kardeşlerine de kapıyı kapatmaz ve kapatmayacaktır. İşte, bir taraftan siyasi anlamda demokrasimizi, milli irademizi güçlendirirken, diğer taraftan da ekonomik inşa faaliyetine devam ediyoruz. Her açıdan, bu faaliyetler, ülkemizin yeniden ayağa kalkmasına öncülük edecek faaliyetlerdir. Artık Türkiye 2001'de olduğu gibi borç isteyen bir Türkiye değildir, aksine borç veren, yardım eden kendi savunma sanayisini kuran bir Türkiye'dir" diye konuştu.

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, açılış töreninde yaptığı konuşmada, yağmur altında kendisini dinleyen vatandaşları, "Cenab-ı Allah'ın rahmetinin yağdığı güzel bir günde" saygı ve sevgiyle selamladığını söyledi.

Açılış törenini, Van, Diyarbakır, Antalya, Konya ve Altınova'da canlı yayında seyreden bütün vatandaşlara selam gönderdiğini ifade eden Eroğlu, toplu açılış geleneğini bu yıl da devam ettirdiklerini, geçmişte büyük tesisleri başbakanların uğurlu elleriyle açtıklarını, bu yıl da Başbakan Davutoğlu'nun uğurlu elleriyle Türkiye'nin her noktasına hizmet veren 114 tesisi hizmete açmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Eroğlu, 114 tesisin maliyetinin 2 milyar 630 milyon TL olduğunu kaydederek, bununla 6 adet dev baraj, 78 adet gölet ve gölet sulamasını, 16 adet dev sulamayı gerçekleştirdiklerini, 250 milyon adet fidanı bu sene toprakla buluşturduklarını, Milli Parkların, Meteoroloji'nin yatırımlarını hayata geçirdiklerini anlattı. 

Bakanlığın projelerinin son derece ekonomik projeler olduğunu, her birisinin 7 yılda kendisini geri ödediğini belirten Eroğlu, bu tesislerle ekonomiye, özellikle de çiftçilere büyük katkılar sağlayacaklarını ifade etti. 
Eroğlu, Devlet Su İşleri'nin (DSİ) 12 yılda tam 2 bin 252 tesisi tamamladığını belirterek, şunları kaydetti: 
"Özellikle mukayese için şunu ifade etmek istiyorum; eski Türkiye'de DSİ  vardı ama bu DSİ eski Türkiye'de koalisyon dönemlerinde yılda sadece 3 tane tesis açabiliyordu ama biz şu anda aynı parayla yılda 250 ila 300 tesisi açıyoruz. Farkımız bu işte. Şevkle, heyecanla çalışmanın, gayretle çalışmanın millete hizmete etmenin neticesi budur. Geçmişte 30 metre yüksekliğindeki bir gölet, 22 yılda bitmiş ve 45 trilyon harcanmış ama biz aynı yükseklikteki göleti 18 ayda, sulaması dahil 4,5 milyon TL'ye bitiriyoruz. Farkımız bu. Geçmişteki hortumları tamamen kestik. Nasıl ki faiz lobisinin hortumları kesilmişse, aynı şekilde bütün kurumlardaki hortumlar kesildi. Artık milletten aldığımızı millete hizmet olarak sunuyoruz."

Açılışı yapılan tesislerin Türkiye'nin ekonomisine katkılar sağlayacağını vurgulayan Eroğlu, "Bugün DSİ'nin 109 tesisiyle 34 ile hizmet veriyoruz, sadece bugün açtıklarımızla. Ayrıca Doğa Koruma Milli Parkı var ve Orman Genel Müdürlüğünün yatırımlarıyla bugün tam 81 ile hizmet verdiğimiz, Kars'tan Edirne'ye kadar, Hakkari'den İzmir'e kadar Balıkesir'den Kars'a kadar her yerde hizmetimiz, her yerde mührümüz var" dedi. 

Eroğlu, sulamada yapılan hamlelerle, sulanan alanları 5,9 milyon hektara yükselttiklerine de değinerek, şöyle devam etti: 
"HES'lerle o kadar büyük bir hamle yaptık ki geçmişte 2003 yılında hidroelektrik santrallerinden üretim 26 milyar kilovatsaat iken, bugün bunu üçe katlayarak, 82,5 milyar kilovata çıkardık. Bununla yılda tam 11 milyar TL yurt dışından doğalgaz alımı engelleniyor ve 11 milyar TL'yi vatandaşımıza hizmet, yatırım olarak yönlendiriyoruz. Bunun dışında DSİ 270 tane baraja imzasını attı. Ayrıca pek çok şehrimizde İstanbul'dan tutunuz, İzmir'e, Kars'tan Edirne'ye, Mersin'den Sinop'a kadar 70 şehrimizde içme suyu yoktu. Ama çok büyük düşündük bütün Türkiye'de bir eylem planı, seferberlikle susuz 70 tane şehrimize su verdik. Bu kuraklığa rağmen Türkiye'nin her yerinde sular akmaya devam etti. Çünkü biz büyük düşünüyoruz. Bizim hükümetimiz büyük düşünen, büyük hedeflere yelken açan büyük hedeflere kilitlenen bir hükümettir."

DSİ'nin yanı sıra orman teşkilatının da önemli başarılara imza attığını vurgulayan Eroğlu, şöyle dedi: 
"Orman teşkilatı bugüne kadar 3 milyar 250 milyon adet fidanı toprakla buluşturdu. Yani şimdi '3-5 tane ağaç kesildi' diye kıyametler koparanlar, 3 milyar 250 milyon fidanı görmeyecekler mi? Sadece 250 milyon fidanı bu sene toprakla buluşturduk. Bunun dışında özellikle bin 400'den fazla dereyi ıslah ettik, meteorolojiye çağ atlattık. Meteorolojiye yaptığımız yatırımlarla gerçekten Türkiye'de her yere otomatik meteoroloji ölçüm istasyonları kurduk. Hatta deniz otomatik meteoroloji ölçüm istasyonlarını dahi ilk defa biz kurduk."

Eroğlu, Balıkesir'e ise şu ana kadar bu yıl yıl hariç 11 milyar 200 milyon TL yatırım yaptıklarını, bunun içinde DSİ'nin büyük yatırımlarının bulunduğunu belirterek, Balıkesir'in her şeyin en güzeline layık olduğunu, kendilerinin de bu doğrultuda yollarına devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Balıkesir halkına, yeni Türkiye'nin kudret ve şefkatinden memnun olup olmadıklarını soran Davutoğlu, "Bu kudret ve şefkati dünyanın her yerine yaymak üzere hareket eden sizlerin temsilcilerine destek vermeye hazır mısınız?" dedi. Davutoğlu, Kurtdereli Mehmet Pehlivan'ın her güreşe çıktığında "arkamda aziz Türk milletinin gücünü hissederek çıkıyorum" dediğini anımsatarak, "Biz de her mücadeleye girdiğimizde arkamızda 77 milyon vatandaşımızın gücünü hissederek giriyoruz. Bundan dolayı başımız eğilmiyor, her zaman vakuruz" diye konuştu.

AK Parti'nin arkasından kenetlenmiş, tek vücut olmuş aziz bir millet olduğunu belirten Davutoğlu, "Allah, bu millete ve bu devlete zeval vermesin. Bize öyle bir kudret ve şefkat versin ki gözlerinin içine baktığımız her mazlum biz de merhameti biz de şefkati görsün. Aziz Balıkesirliler, biz bu aşkla yolumuza devam ediyoruz" dedi.

Davutoğlu, 114 tesisin bugün Türkiye'nin her bir köşesinde açıldığını ifade ederek, 29 farklı ilde tesis açılacağını söyledi. 1954'ten 2011 yılına kadar 461 gölet yapıldığı bilgisi veren Davutoğlu, şöyle devam etti:
"Şimdi 3 yılda binbir gölete imza attık Hükümet ve Orman Su işleri Bakanlığımız olarak. Binbirincisi de sembolik. Binbirincisi, KKTC'de açıldı. Anavatandan yavru vatana, denizin altında su götürme projesi gibi tarihi proje yanında bir de bin gölet Türkiye'ye inşa edilirken, binbirincisini de yavru vatanımız, kardeşimiz KKTC'ne inşa ediyoruz. 

Bu gölette, 6 baraj, 13 gölet, 36 gölet ve sulama, çok sayıda sulama projeleri, fidanlar, ormanlıklar, milli parklar projeleri ile 28 vilayetimizde 114 dev esere bugün imza atıyoruz."

"Türkiye'ye kardeşlik mesajı veriyoruz"

Açılışlar için Kuvayı Milliye Meydanı'nı seçtiklerini dile getiren Davutoğlu, "Bir taraftan 62. Hükümet olarak yeni Türkiye'yi inşa etme yolunda Kuvayı Milliye Meydanı'nda kuvayı milliye öncülerine söz verirken, 'bundan sonra bu topraklar hep bağımsız olacak' derken, diğer taraftan da burada açtığımız tesislerle bütün Türkiye'ye kardeşlik mesajı veriyoruz" diye konuştu.

Davutoğlu, artık Türkiye'nin doğusunun batı ile kuzeyinin güneyi ile bu projelerle birleştiğini belirterek, projelerde emeği geçen herkese teşekkür etti. 

"Bizim dönemimizde 3 milyar 250 milyon fidan dikildi"

Yürüttükleri bir başka kampanya hakkında da bilgi veren Davutoğlu, "Bizim dönemimizde 3 milyar 250 milyon fidan dikildi bu topraklara. İnşallah kısa zamanda dünya nüfusu kadar fidan, Anadolu ve Trakya topraklarına dikilmiş olacak" dedi. Davutoğlu, bu topraklarda dünyadaki her bir insan için bir fidan olacağını anlatarak, gelecek nesillere yeşil bir Türkiye bırakmak istediklerini söyledi. 

Balıkesirlilerin, çok şanslı olduğunu, Türkiye'nin en yeşil arazilerinin, en zengin doğal kaynakların burada bulunduğunu vurgulayan Davutoğlu, Marmara ile Ege denizini birleştirdiklerini anlattı. Davutoğlu, "En önemlisi, kuvayı milliye ile bir milletin gönlünü ve ruhunu birleştiriyorsunuz" dedi. 

Balıkesir'in, buraya yapılacak hizmetlerle, doğudan batıya, kuzeyden güneye giden herkesin kesişeceği yer haline geleceğini ifade eden Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İstanbul-İzmir otobanı tamamlandığında Çanakkale geçişiyle Çanakkale köprüsü-Edremit-Balıkesir bağlandığında, hepsi biraraya geldiğinde en hızlı trenlerin ve otobanların kesiştiği merkez şehir Balıkesir olacak.

Herkes Balıkesir'e girerken Kuvayı Milliye şehitlerine Fatiha okuyarak girecek ve selametle yoluna devam edecek."

"Bu topraklarda yepyeni fidanlar yetiştiriyoruz"

"Bugün yapılacak açılışla 250 milyon fidan, bu aziz topraklar üzerinde yükselmeye başlayacak" diyen Davutoğlu, şunları kaydetti:
"Geçen sene Gezi provokasyonunda, bazı ağaçlarımızın ki -her ağaç bizim için kutsaldır- sadece yayalaştırma işlemi dolayısıyla bir yerden bir yere taşınması -bakın kesilmesi, yok edilmesi değil, taşınması için- kıyameti koparanlar, Türkiye sokaklarını, İstanbul, İzmir, Ankara sokaklarını vandalizme boğanlar, şimdi ders almalılar. 
Biz, bu topraklarda yepyeni fidanlar yetiştiriyoruz. Binlerce değil, onbinlerce, yüzbinlerce, yüzmilyonlarca değil milyarlarca fidanı bu toprağa ektik ve onun gölgesinde gelecek nesiller inşallah şen ve özgür yaşayacaklar."
"Şimdi halkı tahrik eden Sayın Kılıçdaroğlu'na sorma vakti değil mi?" diyen Davutoğlu, "Şu toprağa diktiğin tek bir fidan var mı? Tek bir taşı, bir taşın üstüne koydun mu?" diye sordu. Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Biz devleti biliriz" dediğini aktararak, "Biz, devleti nasıl bildiğini iyi biliriz. SSK'da neler yaptığını; O'nun döneminde SSK'nın ne hallere düştüğünü bu millet çok iyi biliyor. Bir televizyon muhabiri karşısında mahcup mahcup mahcup başını önüne eğerek konuşmasını çok iyi biliyor" diye konuştu. 

Davutoğlu, şöyle devam etti:
"SSK Genel Müdürü olduğun dönemde ne yaptın ki şimdi Başbakanlığa talipsin. 'Bana dört yıl verin' diyor. Bu millet CHP'ye on yıllar verdi ama seçme şansı olmadığı için. Bilerek vermedi; tek parti döneminde baskıyla aldınız bu milletten yılları. Biz, o yılları telafi etmeye çalışıyoruz. 

Bu milletin bırakın 4 yıl, 4 dakika bile sana bu ülkeyi teslim etmez bu millet Kılıçdaroğlu. Teslim etmez, dört dakikada batırırsın sen, dört dakikada milleti millete düşman edersiniz siz."

Davutoğlu, "Şimdi Kılıçdaroğlu'na sorma vakti değil mi Balıkesirliler? Soralım mı? Yalova'da ne oldu? Yalova'da o asırlık çınarları kim kesti? CHP kesti. Yalova Belediye Başkanı kesti. Yalova milletvekili de çıktı özür diledi" diye konuşmasını sürdürdü.

Başbakan Davutoğlu, "Şimdi Taksim'de, Gezi Parkı'nda taşınan, kesilmeyen 10 ağacı, buradan hareketle milletin gecesini gündüzünü zindan edip Türkiye'yi dünyaya en kötü şekilde tanıtmaya çalışan CHP'lilere söylüyorum. Bir şekilde bir muhasebe yapın. Yalova'daki o asırlık çınarlara, Atatürk'ün emaneti olan o çınarlara, o yeşillere ne oldu? Kim kıydı onları? Aziz Balıkesirliler, CHP'liler sadece yıkmayı bilirler, tahrip etmeyi bilirler" ifadesini kullandı.

Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Aynen şimdi Diyarbakır'da bir de yeni koalisyonun haberciliğini veriyor. Diyor ki birisi soruyor. 'HDP ile koalisyona girecek misiniz?" diye. 'Siyasette 24 saat bile uzun ne olacağı belli olmaz' diyor. Yani Kobani'den hareketle Diyarbakır, Van, Bingöl, Bitlis sokaklarını vandalizme boğanlarla, Gezi olaylarını bahane ederek oradaki İstanbul'u, Ankara'yı, İzmir'i vandalizme boğanlar koalisyon yapmak istiyorlar. Bunun adı yıkım koalisyonu. Ama millet, bütün bu koalisyonlar karşısında 30 Mart'ta ne dediyse, 10 Ağustos'ta ne dediyse, 2015 Haziranında da aynı sözü söyleyecek ve diyecek ki 'Kim ne yaparsa yapsın, biz sadece kuvayı milliye gönüllülerine destek veririz. Milleti birleştirenlere destek veririz. Ülkeyi inşa edenlere destek veririz'. İşte onun için aziz Balıkesirliler, sizden bir söz duymaya geldim. Kuvayı milliye ruhunu ayağa kaldırmaya hazır mısınız? Kuvayı milliye ruhuyla Türkiye'nin her bir köşesini kardeş kılmaya hazır mısınız? Balıkesir kongrelerine 1919'da gelen Ege'nin yiğitlerine, zeybekleriyle efeleriyle aynı günlerde Erzurum Kongresi'nde bir araya gelen dadaşları, doğulu yiğitleri hep beraber birlikte olmaya, çağırmaya hazır mısınız?"

Başbakan Davutoğlu, "Allah bu milletin birliğini, beraberliğini daim etsin. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Allah bugün hizmete açtığımız, Türkiye'nin her bir köşesindeki 114 tesisi bereketli kılsın, barajlarını rahmetle doldursun, göletlerini, sulama tesislerini bereketle, toprakla buluştursun. Oralarda yetişecek olan fidanları, genç nesil fidanlarımız gibi büyüyen bir çınar haline getirsin" diye konuştu.

Davutoğlu, konuşmasını "İşte bizim yolumuz budur, sizin duanız budur. Allah yolumuzu hayır eylesin, menzilimizi hayır eylesin, vaktimizi hayır eylesin. Yeni Türkiye hayırlı, mübarek olsun. Allah'a emanet olun. Allah yar ve yardımcımız olsun" diyerek tamamladı.

"İşte güller yetişmeye başlıyor"

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasının ardından Van, Diyarbakır, Konya, Antalya ve Balıkesir Altınova'ya video konferansla yapılan bağlantılarla açılışlar gerçekleştirildi. 

Van Valisi Aydın Nezih Doğan'ın, "Bazı kişilere yıkmak, yakmak yakışır, bazılarına da imar, inşa etmek yakışır. 7 Ekim 2014'te Erciş ilçesinde esnaflarımız büyük zarar gördüler, 7 Kasım'da siz onları tamir ettiniz, bugün esnafımız çalışıyor" sözleri üzerine Başbakan Davutoğlu, "6-7 Ekim olayları olduğunda 'Yıkılan her yerde gül yetiştireceğiz' demiştik. İşte güller yetişmeye başlıyor" diye konuştu.

Bakanlar ve protokol üyeleriyle temsili açılış kurdelesini kesen Davutoğlu, sahne önünde bekleyen vatandaşları, yanlarına giderek selamladı. Yağmur altında gerçekleşen tören sırasında çocuklara oyuncak dağıtıldı.  

AA

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Silopi'de imar faaliyeti için düğmeye basıldı!
  • 04.03.2016 17:55

Silopi'de imar faaliyeti için düğmeye basıldı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu Silopi'de Cuma namazı sonrası, kaymakamlıkta aldığı bri ...

'Teşvik sistemini yeniden değerlendireceğiz'
  • 08.04.2015 22:07

'Teşvik sistemini yeniden değerlendireceğiz'

Başbakan Davutoğlu, sadece il bazında değil, ilçe bazında teşvik sistemini yenid ...

Ahmet Davutoğlu, imar konusu için ne dedi?
  • 17.01.2015 17:13

Ahmet Davutoğlu, imar konusu için ne dedi?

Başbakan Davutoğlu, canlı yayında NTV-Star TV ortak yayınında Oğuz Haksever'in g ...

“En büyük hocalarımın arasında İstanbul var”
  • 25.12.2014 15:04

“En büyük hocalarımın arasında İstanbul var”

Geleceğin Şehri Sempozyumu’na katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul şehrini ...

Ahmet Davutoğlu, Balıkesir'de 114 tesisi, törenle açtı!
  • 01.12.2014 11:43

Ahmet Davutoğlu, Balıkesir'de 114 tesisi, törenle açtı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Balıkesir'de 114 tesisin açılışını gerçekleştirdi ...

İş Güvenliği Eylem Paketi’nde neler olacak? İşte detaylar…
  • 12.11.2014 14:26

İş Güvenliği Eylem Paketi’nde neler olacak? İşte detaylar…

Başbakan Ahmet Davutoğlu, iş güvenliği alanında yapılacak yeni düzenlemeleri açı ...