maritbet girişmaritbet
Vialand Londra’dan özel ödülle döndü!

Vialand Londra’dan özel ödülle döndü!

Bayraktar G0roup’un geliştirdiği Vialand, Avrupa'nın En Özellikli Perakende Projesi’nde jüri özel ödülü aldı.

Alışveriş Merkezleri Kategorisi'nde yarışan Vialand, "Avrupa'nın En Özellikli Perakende Projesi" kategorisinde jüri özel ödülünün sahibi oldu. Dünyanın önemli perakende merkezleri projelerinin yarıştığı ve Uluslararası Alışveriş Merkezleri Konseyi (International Council of Shopping CentersICSC) tarafından düzenlenen ödül töreni Londra'da Park Plaza Westminster Bridge Otel'de yapıldı.

Ödül töreninin ISCS'in Londra'da düzenlediği 2 günlük bir konferans kapsamında gerçekleştiğini ve Vialand'in bu konferansta temsil edildiğini dile getiren Vialand Genel MüdürüTolga Alişoğlu, "Avrupa çapında, bütün alışveriş merkezlerinin katıldığı bir konferans yapıldı. Buradaki görüşmelerde de artık alışveriş merkezlerinin eğlence ile birleşmesi gerektiğinin, alışverişin de bir eğlence olduğunun ve ülke ekonomilerine çok büyük katkı sağladıklarının tekrar üzerinde duruldu. Biz zaten alışveriş ile eğlencenin birleşmesini birkaç yıl önce projemizle gerçekleştirdiğimiz için, Vialand şuanda Avrupa'daki trendin öncüsü haline geldi" diye konuştu.

Yatırım değeri 650 milyon dolar

Vialand'in Avrupa'nın en büyük kentsel dönüşüm alanı üzerinde 650 milyon dolarlık bir yatırımla kurularak, bundan yaklaşık 2 yıl önce hayata geçmiş olduğunu belirten Alişoğlu, "Vialand, içinde Türkiye'nin ilk ve tek tema parkı olan, alışveriş merkezi, oteli ve rekreasyon alanı bulunduran, Türkiye'nin en büyük eğlence ve perakendecilik konsepti" dedi.

Toplam 600 bin metrekarelik bir alanda konumlanan ve kapılarını ziyaretçilerine 2013 yılında açan Vialand'i geçen yıl 22 milyon kişi ziyaret etti. Merkez, bu yıl ise 30 milyon ziyaretçi hedefliyor. ICSC Avrupa Alışveriş Merkezi Ödülleri, daha önceden kurulmuş, yeni, yenilenmiş ve genişletilmiş alışveriş merkezi projelerine veriliyor. Ödüller kapsamında ICSC jürileri, finale kalan merkezleri tek tek gezerek bireysel değerlendirmelerde bulunuyor.

Kar amacı gütmeden 1957 yılında kurulan ICSC, perakende emlak sektöründe hizmet veren mal sahipleri, geliştiriciler, kiracılar, yatırımcılar, perakendeciler ve sağlayıcılardan oluşan küresel bir ticaret derneği. Dünya genelinde 100 ülkeden 68 binden fazla, Avrupa'da da 45 ülkeden 7 binin üzerinde üyesi bulunuyor.

 

Yorum Yaz