maritbet girişmaritbet
İMKB’nin İstinye arsası şimdiden iştah kabarttı

İMKB’nin İstinye arsası şimdiden iştah kabarttı

Başbakan Erdoğan’ın İMKB’nin İstinye’den, Ataşehir’deki Finans Merkezi’ne taşınacağını belirtmesi konut sektörünü harekete geçirdi. Yaşar Aşçıoğlu “Bu araziyi herkes ister, biz de ilgileniriz ” dedi

Kaynak: İBRAHİM ACAR  / Star

Başbakan Erdoğan, Ataşehir finans merkezinin yeni sakininin İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) olacağını açıklayınca, inşaat sektörünün önde gelen isimleri boş kalacak arsayla ilgili şimdiden proje üretmeye başladı. Ali Sami Yen Stadı ve yanındaki Likör fabrikası arazisini satın alan Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, İMKB'nin İstinye'deki binasının bulunduğu araziyi yakından tanıdığını ve borsanın Ataşehir'e taşınma işlemi sonucunda arazi, Toplu Konut İdaresi'ne verilirse ilgileneceklerini söyledi. Yaşar Aşçığoğlu, Star'ın “İMKB arazisi TOKİ'ye geçer ve ihaleye çıkarılırsa ilgilenir misiniz?” sorusuna şu cevabı verdi:
 
TİLKİYE TAVŞAN SORULMAZ
“Tilkiye sormuşlar, tavşanla ilgilenir misin diye, gülmekten cevap veremem” demiş. O araziyle herkes ilgilenir. Türkiye'nin en büyük inşaat grupları bu araziyle ilgili harekete geçmiştir bile.” İstinye'deki araziye rezidans yapılabileceğini ancak çok katlı binaya izin verilmediğini belirten Aşçıoğlu, 5-6 katlı rezidansların inşa edilebileceğini söyledi. 
 
İMKB ya takas yapacak ya da para verip alacak
Ataşehir'deki finans merkezi arazilerinin sahibi TOKİ'nin şirketi Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, İMKB'nin taşınmasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “İMKB'den bu konuda bir teklif gelirse, bunu İMKB'ye bildiririz” dedi. Hisseleri borsada işlem gören Emlak Konut GYO'nun Genel Müdürü Kurum “Bu tip taşınmalarda iki yol var. Birincisi kurum, araziye karşılık kendi yerini verebilir ya da parasını öder. Bunların hangisinin olacağı ya da taşınıp taşınmayacaklarına dair bir bilgi gelmedi. Ama böyle bir talep gelirse, ilk açıklayacağımız yer yine İMKB olacak” dedi.
  • Etiketler:

Yorum Yaz