maritbet girişmaritbet
Yunan adasına Türk müşteri aranıyor!

Yunan adasına Türk müşteri aranıyor!

Ekonomik kriz nedeniyle zor günler geçiren Yunanlı firmalar, elindeki yük taşıma gemileri, otel ve adalara Türkiye’de takas yöntemiyle müşteri arıyor.

Yunanistan'da armatörlük yapan işadamı Damyen Milonays, Türkiye'deki temsilcisi Soterios Rouvas aracılığıyla Türk firmaların kapısını çalıyor.

Sistem Barter tarafından kurulan www.takasdepo.com adlı takas borsasında gemi, ada ve oteline müşteri arayan iş adamı, karşılığında ise takasa uygun mallar arıyor.

Türkiye'nin para geçmeyen ilk takas mağazasını açan Sistem Barter tarafından kurulan internet sitesinde konuttan, otomotive, beyaz eşyadan gıdaya kadar 7 bin kalem ürün takas ediyor. Bu ürünlerden en çok ilgi görenler ise Yunan işadamı Milonays tarafından takasa sunulan lüks otel, gemi ve ada.

4 milyon euro'luk ada takasta

Sistem Barter Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Besle, “İlk defa uluslararası bir takasa imza atacağız. Yunanlı firmalardan çok talep alıyoruz fakat henüz mevzuat doğrudan alım satım yapmaya uygun değil. Mutlaka Türkiye'de temsilcilere ihtiyaç var. Şu an Yunanistan'ın önde gelen firmalarından biri elindeki 1.4 milyon dolarlık yük gemisinin, 3.2 milyon euro değerindeki lüks bir oteli, 3.9 milyon 900 bin euro'luk ada ve gene 400 bin dolarlık başka bir yük gemisini takasa çıkardı” dedi.

Bu ürünlere büyük ilgi oluştuğunu söyleyen Besle, “Temsilciler aracılığıyla Türk işadamlarıyla görüşmeler sürüyor. Zorda olan Yunan şirketleri için Türkiye'de büyük fırsatlar var” diye konuştu.

ANKA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Şubat'ta 124 bin 549 adet konut satıldı
  • 13.03.2026 11:54

Şubat'ta 124 bin 549 adet konut satıldı

Türkiye'de Şubat ayı içerisinde ilk el konut satışları 37 bin 785, ikinci el kon ...

SKDM varsayılan değerleri çimento ihracatı için risk oluşturuyor
  • 25.02.2026 12:39

SKDM varsayılan değerleri çimento ihracatı için risk oluşturuyor

TÜRKÇİMENTO, Avrupa Birliği’nin Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması (SKDM) mevc ...

Ocak ayında toplam 111 bin 480 konut satıldı
  • 19.02.2026 14:18

Ocak ayında toplam 111 bin 480 konut satıldı

Türkiye genelinde 2026'nın ilk ayında ilk el konut satışları 34 bin 69, ikinci e ...

Türkiye nüfusu 86 milyon 92 bin 168 kişi oldu
  • 09.02.2026 13:31

Türkiye nüfusu 86 milyon 92 bin 168 kişi oldu

2025 yılında Türkiye nüfusu, 2024 yılına göre 427 bin 224 kişi arttı. ...

Türkiye enerji depolama haritası geliyor
  • 05.02.2026 15:25

Türkiye enerji depolama haritası geliyor

EDSİS, 2026 yılının ilk yarısına yönelik projelerini açıkladı. Ocak ayı itibarıy ...

IIFF 2026 ile mobilya sektörünün yeni pazar hedefleri güçleniyor
  • 02.02.2026 13:40

IIFF 2026 ile mobilya sektörünün yeni pazar hedefleri güçleniyor

Türk mobilya sektörü, 4,7 milyar dolarlık ihracat hacmini katma değer, tasarım v ...