maritbet girişmaritbet
Türkmenistan'a yeni hava limanı yaptırılacak!

Türkmenistan'a yeni hava limanı yaptırılacak!

Türk şirketlerinin en çok iş aldıkları ülke olan Türkmenistan'da yeni projelerin ihalesi ilan edildi.Türkmen Hava Yolları Kurumu ülkenin doğusundaki Türkmenabat kentinde yeni bir havaalanı inşaatı için uluslararası ihale açtı

Türk şirketlerinin en çok iş aldıkları ülke olan Türkmenistan'da yeni projelerin ihalesi ilan edildi.Türkmen Hava Yolları Kurumu ülkenin doğusundaki Türkmenabat kentinde yeni bir havaalanı inşaatı için uluslararası ihale açtı. Anahtar teslimi havaalanı kompleksinin saatte 500 yolcu kapasiteli olacağı açıklandı.

Yine aynı kurum tarafından ülkenin kuzeyindeki Daşoğuz eyaletinin havaalanının yenilenmesi için de ihale ilan edildi. Proje kapsamında 3800 metre uzunluğunda iniş ve kalkış pistlerinin inşaatı, mevcut pistlerin ve yakıt ikmali tesislerinin yenilenmesi planlanıyor.
 
İhaleye katılacak yerli ve yabancı şirketlerin bir ay içerisinde Türkmen Hava Yolları'na başvurması gerektiği açıklandı.
Demiryolları Bakanlığı tarafından açılan ihaleye göre ise, Hazar denizi kıyısındaki Avaza Turizm Bölgesinde otomobil yarışları pisti ve go-kart pisti inşa edilecek.
 
İhaleye katılacak yerli ve yabancı şirketlerin 1 Temmuz'a kadar Demiryolları Bakanlığına müracaat etmesi gerektiği bildirildi.
 
Zaman

Yorum Yaz