maritbet girişmaritbet
Türk yatırımcıları bekliyorlar..!

Türk yatırımcıları bekliyorlar..!

KOSOVA, Türk yatırımcıları milyarlarca Euro değerindeki telekom, tütün fabrikaları, elektrik dağıtımı ve maden özelleştirmelerine davet ediyor.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun (DEİK) Kosova-Türkiye İş Forumu'na katılan Kosova Başbakan Yardımcısı, Sanayi ve Ticaret Bakanı Mimoza Kusari Lila, Kosova'nın en büyük doğrudan yatırımcı ülkeleri içinde Türkiye'nin ilk beşte yer aldığını belirtti.  Türk işadamlarının Kosova'daki yatırımlara ilgisinin fazla olduğuna dikkat çeken Lila, geçen yıl Türk işadamlarının Kosova'ya 350 milyon Euro yatırım yaptığını kaydetti.?Lila, Türk yatırımcıların Balkanlar'daki etkinliğinin, Avrupalı yatırımcılar arasında ‘kıskançlığa' neden olduğuna işaret etti.

Büyük projelerde şirketleriniz var

Lila, Kosova'nın en büyük inşaat, altyapı ve enerji ihalelerinde Türk şirketlerin yer aldığını, yapılacak yeni özelleştirmelerde de Türk şirketlerinin ilgisini beklediklerini vurguladı. Kosova'daki belli başlı projelerin hemen hepsinde Türk işadamlarının yer aldığını anımsatan Lila “Şimdi ülkenin en önemli elektrik dağıtım ihalesinde Türk şirketleri var” dedi. Özellikle ülkedeki enerji özelleştirmelerinin son derece önemli olduğunu ve bu ihaleleri yıl sonuna kadar tamamlamak istediklerini belirten Lila, enerji üretimi için yeni bir ihalenin de gündemde olduğunu belirtti. Lila, ülkenin en büyük telekomünikasyon şirketi ve mobil operatörü Post&Telecommunication of Kosovo, bazı madenler, tütün fabrikaları, termal bölgeler ve tekstil şirketleri için yakın zamanda ihaleler açılacağını bildirdi.

AA

 

Yorum Yaz