maritbet girişmaritbet
Türk şirketi Zorlu Cannes'a damgayı vurdu

Türk şirketi Zorlu Cannes'a damgayı vurdu

Dünyanın en itibarlı gayrimenkul fuarı kabul edilen ve her yıl Cannes'de düzenlenen fuarın yıldızı Zorlu Grubu oldu

Kaynak: Selma ŞENOL/ Bugün

89 ülkeden 180 şirketin katıldığı Cannes'taki dünyanın en itibarlı gayrimenkul fuarı MIPIM'ya ilk kez bir Türk şirketi sponsor oldu. Zorlu Grubu, 2'si ikişer binlik çadır olmak üzere 4 salonda 6 bin kişiyi ağırladı.

Dünyanın en itibarlı gayrimenkul fuarı  kabul edilen ve her yıl Cannes'de düzenlenen MIPIM Fuarı'na bu yıl Türk inşaat ve yatırım şirketi Zorlu Grubu damgasını vurdu. 5 fonksiyonu bir arada bulunduran Zorlu Center projesiyle fuara katılan şirket, 8-11 Mart tarihlerinde düzenlenen ve 89 ülkeden 180 şirketin katıldığı fuarın gala gecesinin sponsorluğunu da üstlendi. İlk defa bir Türk şirketin sponsorluğunda düzenlenen gala gecesinde Zorlu Grubu, 2'si 2'şer binlik çadırlar olmak üzere 4 salonda 6 bin kişiyi ağırladı. Türk yemekleri, tatlıları, kahve ve lokumları ile Türk lezzetlerini bu gecede aktaran Zorlu Grubu, ayrıca yine görsel şovlarda da Burhan Öcal ve Ziya Azazi gibi dünyanın sayılı Türk sanatçılarını sahneye çıkardı.

Yüz bin euroluk maliyet

Zorlu Holding Başkanı Ahmet Zorlu, bu gala gecesinden amaçlarının projeyi satmak değil, Türkiye ve İstanbul'u tanıtmak, Türk inşaat sektöründe de dünyayla yarışabilecek işler çıkarıldığını göstermek olduğunu anlattı. Zorlu "Biz burada yaptığımız tanıtımı, bunun 3 katı para harcasak yapamazdık.  Bu iş için yatırdığımız 100 bin euro böyle bir tanıtım için aslında hiç bir şey değil" dedi.

En prestijli salondayız

Zorlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu üyesi Emre Zorlu da, şirket olarak fuarın en prestijli yeri olan Riviera salonunda yer almalarının gayrimenkul sektörünün geldiği noktanın da göstergesi olduğunu vurguladı. Zorlu, "Bu yıl fuara 18 bin kişinin ziyaret ettiği biliniyor. Avrupa'nın en büyük katılımının gerçekleştiği bir fuar. Burada Paris, Londra gibi sayılı şehirlerin 10 yıldır kendi caddeleri var. İstanbul'un niye olmasın? Biz bir adım attık, gerisinin geleceğine inanıyoruz" dedi.Fuara Türkiye'den 5 firma stand açarak katılırken, yüzlerce Türk profesyonelin ziyaretçi olarak fuar alanında yer aldığı dikkat çekti. Zorlu Gayrimenkul de 63 metrekarelik standa ziyaretçilerini ağırladı. 

Ödülle geri dönüyor

Ayrıca Zorlu Gayrimenkul MIPIM 2011'den ödülle geri dönüyor. Mimari tasarımı Emre Arolat ve Tabanlıoğlu Mimarlık ortak girişimince gerçekleştirilen Zorlu Center projesi, yaratıcılığı ve iyi mimarlık örnekleri ile yatırımcı beklentilerini karşılayan en iyi proje seçildi.

Zorlu Center'da fiyatlar arttı

Zorlu Gayrimenkul Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Even, fuarda kendi projelerine finansman ortaklığı başta olmak üzere pek çok teklif geldiğini ama kendilerinin finansman aramadığını söyledi. Even, "Özellikle ofis ve etol alanlarına ilgi büyük. Otel işletmecisi konusunda son noktaya geldik bir markayla anlaşmak üzereyiz. Nisan gibi açıklayabiliriz. 180 odalı, 60 metrekare büyüklüğünde odaların olacağı bir otel olacak ve Türkiye'nin en iyi oteli olmasını hedefliyoruz. 300 milyon dolar bütçe ile 2 salonlu, 3 bin kişi kapasiteli ve dev organizasyonların gerçekleştirilebileceği bir sanat merkezi olacak" dedi . Zorlu Center'de elektrikli araçların park edebilmesine imkan tanıyan şarj ünitelerinin de olacağını anlatan Even, projede rezidansların yüzde 30'unun satıldığını, fiyatların da 9-18 bin dolar aralığından 11-20 bin dolar aralığına çıktığını açıkladı.

  • Etiketler:

Yorum Yaz