maritbet girişmaritbet
Turizm sektörüne 'buz' gibi yatırım

Turizm sektörüne 'buz' gibi yatırım

Toplam yatırım maliyeti 20 milyon doları bulan dünyanın ılıman iklimde açılan ilk buz müzesi olan Magic Ice, tamamen buzdan inşa ettiği otel odası Magic Ice Igloo’da özellikle konaklamanın en dikkat çekici hallerinden birini sunuyor.

Toplam yatırım maliyeti 20 milyon doları bulan dünyanın ılıman iklimde açılan ilk buz müzesi olan Magic Ice, tamamen buzdan inşa ettiği otel odası Magic Ice Igloo'da özellikle konaklamanın en dikkat çekici hallerinden birini sunuyor.

6.5 ton buzdan oluşturulan Magic Ice Igloo'nun dünyada birkaç örneği olan buz otellerden en büyük farkı 365 gün 365 gece konaklama imkanı sunuyor olması. Kutup doğasına uygun olarak tasarlanan oda, farklı konaklama seçeneği arayanları ve kutup doğasını merak edenleri cezp ediyor.

Bu Oda Bildiğiniz Otel Odalarından Çok Farklı

Bildiğiniz otel odalarından tamamen farklı dekorasyona sahip odanın dört bir yanı buzdan. Lüks otellerin odalarındaki konforu aratmayan Magic Ice Igloo'da buzun üzerinde yer alan sıcacık bir postun üzerindeki uyku tulumunuzu giyerek, dinlendirici bir uykuya dalıyorsunuz.

İstanbul'a Değer Katan En Farklı Mimari

Türkiye gibi ılıman iklimde bir ilke daha imza atan Lofoten Trading A.Ş. Genel Müdürü Odd Roar Olsen “Kutup hayatını ve buz heykellerimizi İstanbul'un merkezinde Buz Müzesi ile geçtiğimiz yıl yaşatmaya başlamıştık. Buz Müzesi'nin içinde konumlandırdığımız Magic Ice Igloo ile de kutupları daha da yakından hissetmeye ve yaşanır hale getirmeye çalışıyoruz” diyor.

Aylarca süren Ar-Ge çalışmalarının ürünü olan Magic Ice Igloo'nun İstanbul`a değer katacak benzersiz bir proje olduğunu belirten Olsen, kültür ve sanatı kucaklayan Magic Ice Buz Müzesi'nde farklı mimarisi ile dikkat çeken Magic Ice Igloo oluşturulurken büyük ilgi ile karşılaştıklarını, açılıştan sonra ilginin artarak devam ettiğini belirtiyor.

Yoğun talep gören Magic Ice Igloo farklı ve sıcacık bir konaklama alanı olarak başta maceraperestler olmak üzere herkesin ilgisini çekiyor.

Farklı Deneyimlerin Zirvesi

Kuzey kutbunu boğaza taşıyan Igloo'da ziyaretçilerin gastronomi zevki de unutulmuyor. Buz odada kalanlar için akşam yemeğinde birbirinden leziz menü seçenekleri,  serin ve deliksiz uykularından ardından da güne muhteşem bir başlangıç için kahvaltı sunuluyor.

Magic Ice sadece bir konaklama alanı değil elbette. Buzdan yapılmış şahane sanat eserlerinin sergilendiği bir müze. Bu heykellerin nasıl yapıldığını merak edenler için, ziyaretçilere heykeltıraşlık kursları sunuluyor.

Ayrıca masmavi bir atmosfere, benzersiz buz tasarımlarının ve daha birçok sürprizin bulunduğu dünyaya adım atan konuklar, dünyanın en büyük buz barında buzdan bardaklarda sunulan ikramlara da büyük ilgi gösteriyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sinop'un turizm hedefi yılda 2 milyon ziyaretçi sayısını aşmak
  • 26.01.2024 14:53

Sinop'un turizm hedefi yılda 2 milyon ziyaretçi sayısını aşmak

2023'te 1,5 milyon ziyaretçi ağırlayan Sinop, 2024 yılında 2 milyon ziyaretçi sa ...

Turizm merkezlerindeki havalimanlarında yolcu sayısı yüzde 22 artış gösterdi
  • 25.08.2023 17:02

Turizm merkezlerindeki havalimanlarında yolcu sayısı yüzde 22 artış gösterdi

Bu yılın ilk 7 ayında turizm merkezlerinde bulunan havalimanlarında ağırlanan yo ...

Turizm merkezlerindeki havalimanlarını 64 milyondan fazla yolcu kullandı
  • 18.07.2023 16:13

Turizm merkezlerindeki havalimanlarını 64 milyondan fazla yolcu kullandı

Türkiye'nin turizm cenneti destinasyonlarına ilgi havalimanı yolcu sayılarına ya ...

"Yüzen Otel"e dönüştürülen feribot, Van Gölü'nde turizmi canlandıracak
  • 01.09.2022 16:05

"Yüzen Otel"e dönüştürülen feribot, Van Gölü'nde turizmi canlandıracak

Van Edremit Belediyesi, yıllarca Van-Tatvan arasında yolcu ve yük taşımacılığı y ...

Atatürk Baraj Gölü kıyısına yapılan bungalov evler turizme kazandırılıyor
  • 29.07.2022 16:11

Atatürk Baraj Gölü kıyısına yapılan bungalov evler turizme kazandırılıyor

Türkiye'nin en büyük barajı olan Atatürk Barajı'nın göl kıyısına yapılan 11 bung ...