maritbet girişmaritbet
TAV'ın sinerjisi Makedonya'nın sinerjisi

TAV'ın sinerjisi Makedonya'nın sinerjisi

TAV Grubu, 2010 yılı Mart ayında, Makedonya’ya, gelecek 20 yıla uzanan bir ‘merhaba’ dedi.

TAV Grubu, 2010 yılı Mart ayında, Makedonya'ya, gelecek 20 yıla uzanan bir ‘merhaba' dedi. Üsküp'teki Alexander the Great ve Ohrid'deki St. Paul the Apostle Havalimanları'nın işletmesini devralırken, Üsküp Alexander the Great Havalimanı'nın yenileme çalışmalarını sürdüren TAV Grubu, TAV İnşaat ve TAV Havalimanları'nın yarattığı sinerjiyle Makedonya'yı dünyaya entegre etmek üzere her zamanki proaktif yaklaşımıyla çalışıyor.

TAV Havalimanları, Başkent Üsküp ve dünya kültür mirası içerisinde gösterilen gözde turizm lokasyonlarından Ohrid'deki havalimanlarının işletmesini, uzun yıllardır burada hizmet vermekte olan Makedonyalı işgücü ile birlikte sürdürüyor. Artık her biri büyük TAV Ailesi'nin bir üyesi olan Makedonyalı TAV'lılar, TAV'ın uluslararası platformda sahip olduğu deneyim ve bilgi birikimini kendi deneyimleriyle birleştirerek, yüksek kalite ve müşteri memnuniyeti anlayışıyla hizmet veriyorlar.

BÖLGENİN HUB'I OLMA YOLUNDA
Üsküp ve Ohrid'deki iki havalimanını modernize etmek ve Üsküp'teki yeni terminal binasını inşa etmek için yaklaşık 100 milyon Avro yatırım yapan TAV Grubu, avantajlı coğrafi konumunu kullanarak Üsküp'ü popüler bir bölge merkezi haline getirmeyi hedefliyor. Ulaştırma Bakanı Mile Janakievski, Makedonya basınına yaptığı açıklamalarda, özellikle yeni terminal binası ve kargo havalimanı inşaatının Makedonya için taşımacılıkta önemli bir kilometre taşı olmasını beklediklerini dile getirirken, Savunma Bakanı Zoran Konjanovski de, TAV'ın yeni bir askeri hava komuta merkezi, hava kuvvetleri hangarları ve ülkenin ilk pilot okulunun inşaatını da yapacağına dikkat çekiyor.
Bu yatırım sayesinde, Makedonya'nın en son teknolojiye sahip havalimanı tesislerine kavuşması ve Üsküp'teki Alexander the Great Havalimanı'nın, bölgedeki ekonomik büyümenin ana lokomotiflerinden birisini oluşturması heyecanla bekleniyor.
Ekim 2011'de tamamlanması hedeflenen renovasyonlar sonrasında, Üsküp Alexander the Great Havalimanı, Belgrad ve Sofya'daki havalimanlarının yaklaşık iki katı büyüklüğe sahip olacak. Havalimanının pisti de, uzun mesafeli uçuşlara yönelik geniş gövdeli uçakları kaldıracak şekilde 500 metre uzatılıyor.
 

TÜRK GURBETÇİLER ÖNEMLİ BİR POTANSİYEL OLUŞTURUYOR
Üsküp Alexander the Great Havalimanı için, bölgedeki 10 milyon nüfuslu Türk gurbetçilerinin önemli bir potansiyel oluşturduğu dikkati çekiyor. TAV'ın stratejileri arasında, bu yolcuların bir kısmını Makedonya'daki havalimanlarına yöneltmek de bulunuyor.
Halen, 18 hava yolu şirketi Üsküp'ten 24 noktaya, 15 hava yolu şirketi de Ohrid'den 15 noktaya sefer gerçekleştiriyor.
Üsküp ve Ohrid'deki havalimanlarını kullanan hava yolu şirketleri, TAV Havalimanları'nın yarattığı farkı, geri bildirimlerinde ifade ediyorlar ve hizmetlerde havalimanı konforunda önemli iyileşmeler olduğunu aktarıyorlar.

YEREL İŞ GÜCÜ İLE KARŞILIKLI DENEYİM TRANSFERİ
Makedonya'ya gelen ilk Türk ekibin içerisinde yer alan TAV Macedonia Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Alper Tunga Ersoy, Makedonya projesinin imzalandığı 24 Eylül 2008 yılından bu yana ülkede bulunuyor. Ancak dünyada yaşanan global kriz nedeniyle projenin iki kez ertelendiğini ve havalimanlarının işletmesinin devralınması için 1 Mart 2010 tarihinin beklendiğini belirtiyor.
Üsküp ve Ohrid'deki havalimanlarının operasyonlarını yaklaşık 700 personel ve ekipmanlarıyla birlikte devralan TAV Macedonia, işletim haklarına 20 yıl boyunca sahip oldu.
Yanında Makedonya'ya en önemli değerini, yani know-how'ını getiren TAV, yüksek standartlara sahip eğitim anlayışı ile bu know-how'ı en iyi şekilde Makedonya'daki insan kaynağına aktarıyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TAV'ın 3 havalimanı dünyanın en iyileri arasına girdi
  • 06.03.2023 16:45

TAV'ın 3 havalimanı dünyanın en iyileri arasına girdi

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Serkan Kaptan, "Doğrudan yolcu değerlendir ...

TAV'dan 9 ayda 129 milyon avroluk net kar!
  • 27.10.2022 10:11

TAV'dan 9 ayda 129 milyon avroluk net kar!

Şirketin ocak-eylül döneminde konsolide cirosu yüzde 112'lik artışla 752,5 milyo ...

200 milyon dolarlık Cevahir Sky City projesini SE Club yönetecek!
  • 10.02.2022 08:56

200 milyon dolarlık Cevahir Sky City projesini SE Club yönetecek!

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te hayata geçirilen Cevahir Sky City projesinin ''İ ...

TAV İşletme Hizmetleri yurt dışı yatırımlarına devam ediyor!
  • 06.11.2021 09:45

TAV İşletme Hizmetleri yurt dışı yatırımlarına devam ediyor!

TAV İşletme Hizmetleri, Bermuda’da açtığı Primeclass özel yolcu salonlarıyla dün ...

Makedonya’da Türk yatırımları
  • 17.03.2012 19:25

Makedonya’da Türk yatırımları

Makedonya’da binlerce konutluk projeyi Türk inşaat şirketleri üstlendi. ...

TAV Çukurova ihalesine tek başına katılacak
  • 06.12.2011 16:40

TAV Çukurova ihalesine tek başına katılacak

TAV, Çukurova ihalesine tek başına katılacağını açıkladı. ...