maritbet girişmaritbet
Suudiler, Trabzon’a turizm yatırımı yapmak istiyor

Suudiler, Trabzon’a turizm yatırımı yapmak istiyor

Suudi yatırımcılar, her yıl binlerce Arap turistin ziyaret ettiği Trabzon’a 5 yıldızlı otel, Uzungöl’e turizm tesisi inşa etmeyi, mevcut yayla kentlerden de birini satın almayı planladığı bildirildi


 

Yeşil ile mavinin buluştuğu, birçok endemik türü barındıran, zengin flora ve faunaya sahip Doğu Karadeniz, ılıman iklimi, eşsiz doğal güzellikleri ve tarihi eserleriyle son yıllarda turizmde cazibe merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. Bu özellikleri sayesinde yöreyi her yıl yerli ve yabancı milyonlarca turist ziyaret ediyor. Yöre turizmdeki bu hareketlilik, yatırımcıların iştahını kabartıyor.
 
Bu hareketliliğe paralel olarak, birbirinden güzel doğal ve tarihi mekanlara sahip yörenin merkezi konumundaki Trabzon'da da her geçen gün turizm alanında önemli adımlar atılıyor, aralarında yabancıların da bulunduğu çok sayıda yatırımcı yeni turizm yatırımları yapıyor.

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, her yıl yüzbinlerce turistin ziyaret ettiği Trabzon'un turizm alanında çok önemli altyapıya sahip olduğunu vurguladı.
Ziyaretçiler arasında Arap turistlerin çok önemli paya sahip olduğunu, daha çok dağ ve yaylalarda tatillerini geçiren Arap turistlerin Trabzon'a ilgisini, Arap yatırımcıların fark ettiğini belirten Kızılcık, “Suudi Arabistanlı yatırımcalar Trabzon'a gelerek bizimle görüşmelerde bulunuyorlar.  Bizden yer talepleri oluyor. İlimizde şehir merkezinde bir beş yıldızlı otel, Uzungöl'de bir turizm tesisi yapmayı planlıyorlar. Ayrıca mevcut yayla kentlerimizden birini de satın almak istiyorlar. Suudi yatırımcılarla görüşmelerimiz devam ediyor” diye konuştu.
 
“TURİZM YATIRIMLARI ARTARAK DEVAM EDECEK”
Trabzon'da sadece Arap iş adamlarının değil, bir çok ülkeden yatırımcıların turizm yatırımı yapmak istediğini belirten Kızılcık, şunları kaydetti:
“Bu konuda çalışmalara başlayan çok sayıda firma, inşaatları devam eden çok sayıda turizm yatırımı var. Önemli olan Trabzon'a yatırımın gelmesidir.  Trabzon artık turizm merkezi olma yolunda önemli adımlar atıyor. Dünyanın bir çok yöresinden ülkemizi ve ilimizi ziyarete gelen yabancı turistler var. Artık bu turistlere, ilimize gelen misafirlerimize konaklayabilecekleri farklı alternatifler sunabiliyoruz. Trabzon'da özellikle turizm yatırımlarının önümüzdeki günlerde artarak devam edeceğine inanıyorum.” Yıllık 2 milyonu aşkın yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Trabzon'da, turizm işletme belgelisine sahip 1 adet 5 yıldızlı, 5 adet 4 yıldızlı, 26 adet 3 ve 2 yıldızlı turistik tesis ile 3 bin 20 yatak bulunuyor.
Kaynak: Milliyet
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz