maritbet girişmaritbet
Suriye'de cami ve kiliseler düzenlenen operasyonlarda zarar görüyor!

Suriye'de cami ve kiliseler düzenlenen operasyonlarda zarar görüyor!

Suriye'de çeşitli kentlerde ağır silahlarla düzenlenen operasyonlarda ve açılan tank ateşinde çok sayıda ibadet yeri yıkıldı ve bazıları büyük hasar gördü

 

Suriye'de çeşitli kentlerde ağır silahlarla düzenlenen operasyonlarda ve açılan tank ateşinde çok sayıda ibadet yeri yıkıldı ve bazıları büyük hasar gördü.
 
Ülkede ilk olarak, güvenlik güçlerinin Deyr Ez Zor'daki Osman bin Afvan camiine ateş açması sonucunda camide büyük hasar meydana gelmiş, caminin minaresinin üst kısmı yıkılmıştı. Operasyonlarda kentteki başka camiler de büyük hasar gördü. Ülkenin iç kesimlerinde yer alan ve yoğun operasyonların devam ettiği Humus'ta camilerin yanı sıra kiliseler de ağır silahlardan açılan ateşten nasibini aldı. Humus'taki en eski kiliselerden Ummu'z Zünnar Kilisesi de operasyonlarda zarar gördü. Kentin en önemli camilerinden biri olan ve içinde türbesi bulunan Halid bin Velid Camii, atılan roketler yüzünden büyük ölçüde hasar gördü ve ibadete kapatıldı. Güvenlik güçleri geçen yıl Şam'ın Kafr Susa bölgesindeki Rıfai Camii'ne saldırmış, saldırıda çok sayıda kişi yaralanmış, camide kurşun izlerine rastlanmıştı. İbadet yerlerinin operasyonlarda hasar görmesi halk tarafından tepkiyle karşılanıyor. 
Zaman

Yorum Yaz