maritbet girişmaritbet
Şangay Home Textiles 2012 fuarına Türkler damga vurdu!

Şangay Home Textiles 2012 fuarına Türkler damga vurdu!

Şanghay’da düzenlenen Intertextile Shanghai Home Textiles 2012 ev tekstili fuarına, katılan Türk firmaları, Çin malı almaya gelen Endonezya, Malezya, Singapur, Kore ve ABD’li firmalara ihracat bağlantısı yaptı

 

Şanghay'da düzenlenen Intertextile Shanghai Home Textiles 2012 ev tekstili fuarına, katılan Türk firmaları, Çin malı almaya gelen Endonezya, Malezya, Singapur, Kore ve ABD'li firmalara ihracat bağlantısı yaptı.

Çin'in Şanghay kentinde 28 Ağustos'ta başlayan ve Asya–Pasifik pazarına giriş kapısı olarak tanımlanan Intertextile Shanghai Home Textiles 2012 ev tekstili fuarı, kendilerine yeni pazar arayan Türk firmalarının yüzünü güldürdü. Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından 5'inci kez düzenlenen milli katılımla fuara gelen 41 Türk firması, ev sahibi Çin'den sonra en kalabalık katılımcı grubu olarak dikkat çekti. Çin pazarını hedefleyen Türk firmaları, fuara ürün almaya gelen diğer ülke vatandaşı alıcılara sundukları ürün çeşitliliği, yeni tasarımlar ve kalite sayesinde yeni ihracat bağlantıları yaptı.

Çinlilere meydan okuduk

Fuara Çin malı almaya gelen Malezya, Endonezya, Singapur, Kore ve ABD'den bazı firmalar, Türk ürünlerini tercih ederken UTİB Başkanı İbrahim Burkay, “Türkiye ve Almanya'da yapılan fuarlara Çinli firmalar bireysel olarak bile zor girebilirken; biz burada büyük bir cesaret örneği göstererek ev sahibi ülkeden sonra en kalabalık ve organize ülke olarak Çinlilere kendi mekânlarında meydan okuyoruz. Hem onlara hem müşterilerine mal satıyoruz” dedi.

Taklit becerisi kafa karıştırdı

Çinli bazı firmaların ürün taklidi konusundaki yetenekleri Türk firmalarında kafa karışıklığı yaşanmasına sebep oldu. Taklit ürün sergileyen Çinli firmaların stantlarında yer alan katalogların marka ismi bile değişmeden Türk firmalarından kopyalandığını söyleyen Başkan Burkay, “Bazı arkadaşlar fuarı gezerken kendilerinin geçen yıl getirdiği katalogların marka ismi bile değişmeden bire bir kopyalandığını ve alıcılara sunulduğunu görmüş. Çoğu kendi katalogu zannetmiş. Geçen yıl verdiğimiz numuneleri, bu yıl karşımızda ürün olarak görüyoruz” dedi.

Çin'e ihracatımız her yıl yüzde 25 artıyor

ÇİN'in 2011 yılında 2.7 milyar dolarlık ev tekstili ihracatı yaptığı söyleyen UTİB Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye'nin bu rakam içindeki payının 60 milyon dolarla sınırlı kaldığını ifade etti. Burkay, “5 yıldır milli katılım organize ediyoruz ve Çin'e ihracatımız düzenli olarak her yıl yüzde 20 ile 25 arası artıyor” diye konuştu.

1 milyon kişilik Echocity kuruluyor

ÇİN devleti, sağlıklı ve ekolojik yaşam kurallarının uygulanacağı yeni bir şehir kuruyor. Şanghay'ın yakınında kurulacak şehirde 1 milyon insanın yaşaması planlanıyor. Üst gelir grubuna hitap edecek kentte kullanılacak ev tekstili malzemeleri fonksiyonel ve ekolojik ürünlerden seçilecek. Çin tekstil sektöründe fonksiyonel tekstil çalışmaları yeterli olmadığı için ürünlerin ithal edilmesi planlanıryor ve Türk firmaları için büyük fırsatlar ortaya çıkması bekleniyor.

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin dünyaca ünlü antik kentleri
  • 29.04.2024 12:02

Türkiye'nin dünyaca ünlü antik kentleri

Türkiye'de birçok antik kent bulunuyor. Bu kentlerden tüm dünyada bilinen kentle ...

Yılın ilk çeyreğinde 27,1 milyon yolcu İstanbul'daki havalimanlarından uçtu
  • 25.04.2024 16:52

Yılın ilk çeyreğinde 27,1 milyon yolcu İstanbul'daki havalimanlarından uçtu

İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanları, ocak-mart döneminde, geçen yılın aynı d ...

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı
  • 27.02.2024 12:20

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı

İstanbul'un en eski demir yolu hatlarından biri olan Sirkeci-Kazlıçeşme arasında ...

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!
  • 22.02.2024 16:55

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!

Türk savunma sanayisi yaklaşık 10 yıllık dönemde 9 milli platformun ilk uçuşları ...

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"
  • 22.02.2024 16:48

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 5.500 ...