maritbet girişmaritbet
Ras Al Khamiah Emirliği yatırımcılara fırsatlar sunuyor

Ras Al Khamiah Emirliği yatırımcılara fırsatlar sunuyor

Birleşik Arap Emirliği’nin yedi emirliğinden birisi olan Ras Al Khamiah, vergi avantajlarından bürokrasi azlığına kadar yatırımcılara sunduğu önemli fırsatlarla dikkat çekiyor

Birleşik Arap Emirlikleri'nde Dubai dışındaki emirlikler de yatırımlar açısından önemli avantajlar sunuyor. Bunlardan birisi olan Ras Al Khamiah'ta bulunan RAKIA Serbest Bölgesi'nde vergi muafiyeti, ulaşım avantajı, yabancı çalışanlar sayısında herhangi bir kısıtlama ve bürokratik formalitenin olmaması gibi birçok avantaj bulunuyor. RAK Yatırım Otoritesi İş Geliştirme Yöneticisi Gökmen Üçok, Ras Al Khamiah'ın Ortadoğu, Hindistan ve Afrika pazarına açılmak isteyen Türk yatırımcıları için bir üs olabileceğini söyledi. Ras Al Khaimah yönetimine bağlı RAKIA Serbest Bölgesi'nde teknik müşavirler aracılığıyla Al Hamra Endüstri Parkı ve Al Ghail Endüstri Parkı olmak üzere iki devlet-sanat sanayi parkının yer aldığını anlatan Üçok, her iki endüstriyel parkın modern bir altyapı ile donatıldığını kaydetti. Al Hamra'nın Dubai ve diğer emirlikleri birbirine bağlayan Emirlik

otoyoluna çok yakın olduğunu dile getiren Üçok, Al Ghayl Endüstri Parkı'ndan da deniz limanlarına kolay bağlantı sağlandığını vurguladı.

İhtiyaçlar, tek çatı altında karşılanabiliyor

95 ülkeden 13 binden fazla bölgesel ve uluslararası şirketin Ras Al Khaimah'da ucuz üretim maliyetlerinin yanı sıra Ortadoğu, Afrika ve Avrupa'ya yapılan ticari aktivitelerde geniş imkanlardan faydalandığını belirten Üçok, bölgenin bütün yatırımcının ihtiyaçlarını tek çatı altında sağlayabildiğini söyledi.

Üçok, lisans, şirket kurulum işlemleri, serbest bölgede sanayi ihtiyaçları için arazi, depo, modern ofisler, işçi konaklama alanları, yatırımcı ve çalışanlar için vize gibi her türlü onay ve izinlerin temin edilebildiğini vurguladı.

Gıda sektöründe imkanlar var

RAK Yatırım Otoritesi Genel Müdürü Peter Michael Schuster ise HH Şeyh Suud Bin Saqr Al Qasimi tarafından 2005 yılında Ras Al Khamiah'a (RAK) yatırımları teşvik etmek amacıyla RAK Yatırım Otoritesi'nin kurulduğunu belirtti. Bölgede cazip yatırım alanlarının başında gıda sektörünün geldiğini söyleyen Schuster, diğer cazip yatırım alanlarını ise duvar kaplama maddeleri, alçı ürünleri, piller, sentetik reçineler, deterjanlar, anti-korozyon malzemesi, yapıştırıcılar, yapı kimyasalları, özel kimyasallar, anti oksidanlar olarak sıraladı. Birleşik Arap Emirlikleri merkezli çalışan Tamimi Danışmanlık Yöneticisi Fatma Nilgün Emrem de, bu bölgeye yatırım yapmak isteyenlerin ilk önce ciddi bir planlama yapılması gerektiğini vurguladı.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Afrika ve Uzak Doğu'nun geçiş noktasında yer aldığını ifade eden Emrem, “Coğrafi avantajı oldukça fazla. Doğu ve batı arasındaki geçiş yolu. Hoşgörülü bir toplum. Nitelikli iş gücü ve vergi avantajları bulunuyor. Ülkenin yaklaşık 7 milyon nüfusu bulunuyor ve bunun 3'te 2'si 29-30 yaş grubunda. Dubai'de durgunluk var. Ama Ras Al Khamiah Emirliği gelişiyor. Dubai'deki endüstri bölgeleri Ras Al Khamiah'dekilerden 3 kat fazla maliyete sahip. Ortalama şirket kurma maliyeti 8 bin TL. Rixos, Ras Al Khamiah'a yatırım yapıyor. Real Madrid de RAK'da bir yapay ada aldı. Buraya temalı park ve stat yapılıyor” dedi.

Taylan BÜYÜKŞAHİN/Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Müteahhitler, BAE ziyareti sonrası sektörel açıdan umutlu!
  • 18.02.2022 09:15

Müteahhitler, BAE ziyareti sonrası sektörel açıdan umutlu!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Eren, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ...

Dubai'deki Burj Khalifa'ya Türk bayrağı yansıtıldı
  • 14.02.2022 10:38

Dubai'deki Burj Khalifa'ya Türk bayrağı yansıtıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BAE ziyareti öncesi, Burj Khalifa'ya Türk bayrağı yansı ...

Türk gayrimenkul yatırımcıları Dubai’de yatırım turuna çıktı
  • 18.01.2022 16:37

Türk gayrimenkul yatırımcıları Dubai’de yatırım turuna çıktı

Türkiye’de yabancı yatırımcılara vatandaşlık hakkı tanındığı gibi, yurt dışında ...

Torkam Holding'ten Afrika'ya dev yatırım!
  • 17.12.2020 11:02

Torkam Holding'ten Afrika'ya dev yatırım!

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde 7.8 milyar dolar büyüklüğe sahip projeyi Torkam ...

Mahmut Dereli, Torkam'ın Afrika yatırımını anlattı!
  • 17.12.2020 09:02

Mahmut Dereli, Torkam'ın Afrika yatırımını anlattı!

Torkam Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Dereli, Demokratik Kongo Cumhuriyet ...

Gambiya nasıl bir ülke merak edenler için...
  • 03.12.2014 16:50

Gambiya nasıl bir ülke merak edenler için...

Yüzölçümü açısından Afrika kıtasının en küçük ülkesi olan Gambiya, Türk yatırımc ...