maritbet girişmaritbet
Paris'in prestijli otelini Suudiler satın aldı

Paris'in prestijli otelini Suudiler satın aldı

Paris’in merkezindeki prestijli Hotel de Crillon, Suudi Arabistan kraliyet ailesinin bir üyesine satıldı. Suudi alıcının 18. yüzyılda saray olarak inşa edilen Place de la Concorde'daki otel için 250 milyon euro ödediği bildiriliyor

Paris'in merkezindeki prestijli Hotel de Crillon, Suudi Arabistan kraliyet ailesinin bir üyesine satıldı. Suudi alıcının 18. yüzyılda saray olarak inşa edilen Place de la Concorde'daki otel için 250 milyon euro ödediği bildiriliyor.

Otelin Suudi sermayeli JJW firmasına satılması yolunda daha önceki bir girişim mahkemeye taşınmıştı. Otelin satışı ile ilgili Nisan ayındaki duruşmada JJW'nin sözleşmenin ihlal edilmesi ile ilgili bir sorunu halletmek için Starwood'a 100 milyon euro ödemesine karar verilmişti.

Kralın giyotine gittiği saray

1758'de inşa edilen Crillon, 20 yıl sonra ABD ile Fransa arasında önemli bir anlaşmaya ev sahipliği yapmıştı. Fransa Kralı 14. Luis de, 1789 yılında otelin önündeki meydanda giyotine gönderilmişti.

Suudi alıcının adı açıklanmazken, Crillon'u işleten Group du Louvre adlı şirket, alan kişinin "Suudi kraliyet ailesinin saygın bir üyesi olduğunu" duyurdu.

147 odası olan ve 360 kişinin çalıştığı otelin yüksek ihtimalle İsviçre otelcilik firması Kempinski tarafından işletileceği tahmin ediliyor.

Paris'teki hemen hemen tüm prestijli oteller yabancı gruplar tarafından satın alınmış durumda.

Suudi Prensi el-Velid bin Talal George V otelin sahibiyken, Ritz otel ise Mısırlı işadamı Muhammed Fayed'e ait.

Kaynak: BBC Türkiye

  • Etiketler:

Yorum Yaz