maritbet girişmaritbet
Müteahhitlikte Çin’den sonra ikinciyiz!

Müteahhitlikte Çin’den sonra ikinciyiz!

"Müteahhitlik şirketlerimiz çok başarılı işler yapıyorlar. Müteahhitlik alanında Çin’den sonra 2’inci sırada gelmekteyiz"


Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin yatırımcılara çok iyi imkanlar sunduğunu belirterek, Kuveyt sermayesini ülkemize davet etti.
Türkiye ile Kuveyt arasındaki Karma Ekonomik Komisyon Toplantılarının resmi açılışı gerçekleştirildi. Maliye Bakanı Şimşek, açılış konuşmasında Türkiye ile Kuveyt arasındaki ekonomik ilişkilerin son dönemde belirgin şekilde geliştiğini ifade etti. KEK toplantıları çerçevesinde imzalanacak anlaşmaların, bu ilişkilerin çerçevesini daha da güçlendireceğini kaydeden Şimşek, şunları söyledi:
 

“Türk firmaları, bölgede çok etkin. Müteahhitlik şirketlerimiz çok başarılı işler yapıyorlar. Müteahhitlik alanında Çin'den sonra 2'inci sırada gelmekteyiz. Kuveyt'in 5 yıllık Kalkınma Planı çerçevesinde gerçekleştirilecek projelerde Türk müteahhitlerinin de yer almasını istiyoruz. Müteahhitlerimiz, burada da büyük projeler üstlenebilir. Kuveyt ile her alanda işbirliğine hazırız. Türk firmaları ile Kuveytli yatırımcılar birbirlerini tamamlayacaktır.”    

Türkiye'nin Avrupa'nın 6. büyük ekonomisi olduğuna işaret eden ve AB sürecinde güçlü kurumlar oluşturduğunu belirten Şimşek, Türkiye'nin AB yolunda ikinci ve üçüncü nesil reformları yapmaya hazırlandığını anlattı. Şimşek, “Yatırımcıların, Türkiye'de iş yapmalarını kolaylaştırıyoruz. Kuveytli yatırımcıların da, Türkiye'yi hedef ülke olarak belirlemesinden memnuniyet duyarız” dedi.
Maliye Bakanı, Türkiye ile Körfez ülkeleri arasında Serbest Ticaret Anlaşması imzalanmasının gerekliliğini de dile getirdi ve bu konuda Kuveyt'in desteğini beklediklerini bildirdi.

Kuveyt Ticaret ve Sanayi Bakanı Ahmet Rashed El Haroun da, konuşmasında Türkiye'nin sahip olduğu güven ve istikrarın Kuveytli yatırımcıların ülkemize olan ilgisini artırdığını ifade etti.
Türkiye'nin rekabet gücünün de yatırımcılar açısından önemli olduğunu vurgulayan El Haroun, Türk müteahhitlerinin başarısına da dikkat çekti ve “Kuveyt'in 5 yıllık Kalkınma Planı döneminde Türk şirketlerinin katkılarını bekliyoruz” açıklamasında bulundu.
Devlet olarak Kuveyt ve Türkiye'de iş yapanların önünü açmak zorunda olduklarını da kaydeden El Haroun, 2 ülke iş adamlarını bir araya getirmenin en önemli hedefleri arasında bulunduğunu belirtti.
 

YATIRIMLARI TEŞVİK ANLAŞMASI İMZALANDI
Bu arada görüşmelerin ardından Türkiye ile Kuveyt arasında yenilenen Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması Anlaşması imzalandı. Anlaşmaya Maliye Bakanı Şimşek il Kuveyt Ticaret ve Sanayi Bakanı El Harun imza koydu.
Bakan Şimşek, 2 ülke arasındaki yatırımların geliştirilmesi ve yatırımcıların haklarının güvence altına alınmasını öngören anlaşmanın imza töreninin ardından yeni anlaşma ile Türkiye ile Kuveyt arasındaki ekonomik ve ticari ilişkileri çok daha ileri boyutlara taşınacağını söyledi.
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz