maritbet girişmaritbet
Musul Türk yatırımcıyı bekliyor!

Musul Türk yatırımcıyı bekliyor!

Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Kanbolat, Musul (Ninowa) Valiliği ve DEİK’in, Türkiye’nin Musul Başkonsolosluğu’nun desteği ile 2-3 Mayıs’ta İstanbul’da "Ninowa Yatırım Konferansı" düzenlediğini hatırlatarak, Musul’un Türk yatırımcıları bekliyor

Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Kanbolat, Musul (Ninowa) Valiliği ve DEİK'in, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'nun desteği ile 2-3 Mayıs'ta İstanbul'da "Ninowa Yatırım Konferansı" düzenlediğini hatırlatarak, Musul'un Türk yatırımcıları bekliyor.

Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi (ORSAM) Başkanı Hasan Kanbolat, Musul'un Türk yatırımcıları beklediğini söyledi. Kanbolat, yaptığı yazılı açıklamada, Musul (Ninowa) Valiliği ve DEİK'in, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'nun desteği ile 2-3 Mayıs'ta İstanbul'da "Ninowa Yatırım Konferansı" düzenlediğini hatırlattı. Kanbolat, "Musul vilayetinin adı Saddam döneminde "Ninowa" olarak değiştirilmiş. Musul, günümüzde görkemli tarihinden oldukça uzak durumda. Fakirlikten kurtulamıyor. Yabancı sermayeyi çekemiyor. Uzun süredir yatırım alamadığı için her açıdan yatırım ihtiyacı duyuyor. Ortadoğu'nun en önemli kentlerinden birisi olan Musul, dış dünyaya yeni yeni açılıyor. Bu nedenle, Musul'a yatırım, geleceğe yatırımdır" dedi.

Kanbolat, açıklamasında şunları söyledi: "Musul, konut, hastane, sağlık merkezleri, okul, elektrik santralleri gibi inşaatlara ve içme suyu arıtma, katı atık yönetimi, kent temizliği, gıda gibi alanlarda yatırıma gereksinim duyuyor. Türk yatırımcılarla buluşmayı bekliyor. Türk firma sayısı sadece 11. Bağdat'tan sonra Irak'ın en büyük şehri. Vilayetin nüfusu 3.5 milyon. 2005-2009 yılları arasında güvenlik sorunu yaşanması nedeniyle uluslararası basında hakkında olumsuz bir tablo çizilen Musul'da son üç yılda güvenlik alanında büyük bir iyileşme yaşanıyor. Musul'da binlerce yıllık tecrübenin ve alışkanlıkların etkisiyle güçlü bir ticaret kültürü bulunuyor. Dicle nehri kenarındaki Musul şehri Irak'ta tarımsal faaliyetlerin en önemli merkezlerinden biridir. Tarım alanlarına ek olarak hayvancılık potansiyeli süt ve süt ürünleri, dericilik, yün vb. gibi sektörler açısından verimli sahalar yaratmaktadır. Musul, bir sanayi kentidir. Her türlü nitelikli elemanı bulundurmaktadır. 1500'den fazla irili ufaklı fabrikasıyla Musul Irak'ın en büyük ikinci sanayi kentidir. Musul, çimento, tuğla, tekstil başta olmak üzere birçok alanda yatırıma açıktır. Petrol, doğal gaz, sülfür, kükürt gibi önemli doğal kaynaklara sahip olan Musul, Ortadoğu'nun en önemli kentlerinden birisi haline gelecektir."

Musul'un Türkiye ve Suriye'nin kesişme noktasında bulunduğunu belirten Kanbolat, "Bölgesel Kürt Yönetimi'nin merkezi Erbil ile Musul arasındaki uzaklık karayoluyla sadece bir saat. THY, İstanbul-Musul arasında haftada dört sefer uçuyor. İstanbul'dan Musul sadece iki saat. Ayrıca, Musul-İstanbul arasında demiryolu ulaşımı ve otobüs seferleri de bulunuyor. Ayrıca, Musul ile Bağdat arasında haftanın iki günü uçak bulunmaktadır. Musul'da Türkiye ve Türkler çok seviliyor" dedi.

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

'Bu ülkede yatırım olması lazım, başka çaremiz yok'
  • 24.12.2016 14:23

'Bu ülkede yatırım olması lazım, başka çaremiz yok'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Genel K ...

İbrahim Ekşi Kuveyt Gayrimenkul Fuarı'nı değerlendiriyor
  • 18.12.2013 16:49

İbrahim Ekşi Kuveyt Gayrimenkul Fuarı'nı değerlendiriyor

DEİK Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Başkanı İbrahim Ekşi, emlaktasondakika.com Ha ...

Türk şirketler en çok bu sektörlere yatırım yaptı!
  • 18.12.2018 09:19

Türk şirketler en çok bu sektörlere yatırım yaptı!

DEİK/Yurt Dışı Yatırımlar İş Konseyi ve Bain & Company tarafından Türk şirketler ...

Burundi iş heyeti Karmod’u ziyaret etti
  • 04.07.2018 17:25

Burundi iş heyeti Karmod’u ziyaret etti

DEİK ve MÜSİAD organizasyonuyla Türkiye'ye gelen Burundi iş heyeti firma geziler ...

'Yeni ekonomi paketi kangren olmuş konulara katkı sağlayacak'
  • 01.05.2018 10:57

'Yeni ekonomi paketi kangren olmuş konulara katkı sağlayacak'

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, Başbakan Binali Yıldırı ...

Cezayir sanayiye yönelik yatırımlar bekliyor
  • 01.03.2018 10:04

Cezayir sanayiye yönelik yatırımlar bekliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cezayir'de müjdesini verdiği 1 milyar dola ...