maritbet girişmaritbet
MultiTurkmall Gürcistan’da Forum Batumi'nin temelini attı

MultiTurkmall Gürcistan’da Forum Batumi'nin temelini attı

Forum Batumi'nin temelini atan Turkmall CEO’su Levent Eyüboğlu, "Gürcistan’da 7 proje yapacağız. Bunların ikisi Tiflis’te olacak. Buraya toplam 500 milyon dolar yatırım yapmayı hedefliyoruz" dedi


 

Gürcistan'ın Batum kentinde 120 milyon dolara mal olacak Forum Batumi Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin temeli önceki gün yapılan bir törenle atıldı. Törene, Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili, Acara Özerk Cumhuriyeti Başkanı Levan Varşalomidze, Turkmall CEO'su Levent Eyüboğlu, projenin Gürcü ortağı Fertuna Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yocha Eligoola ve Turkmall Yönetim Kurulu Başkanı Hans Otto Nagel katıldı.

Forum Batumi Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin Gürcistan'ın ilk büyük alışveriş merkezi olacağını kaydeden Turkmall CEO'su Levent Eyüpoğlu, "Saakaşvili, İstanbul'a gelerek proje hakkında bizden bilgi aldı. Mimari açıdan önerilerini bizimle paylaştı. Sadece alışveriş merkezi yapmamızı değil, oteli, konutlarıyla bir yaşam merkezi inşa etmemizi istedi. Forum Batumi Alışveriş ve Yaşam Merkezi 40 bin metrekare kiralanabilir alan, 40 bin metrekare konut alanı olacak" ifadelerini kullandı.

Mihail Saakaşvili ise törende yaptığı konuşmada, Türk yatırımcıların ülkesinde iş yapmasından mutlu olduğunu belirterek, "Ben de Türkçe öğreniyorum. Forum Batum'un açılışında Türkçe konuşacağım" dedi. Turkmall CEO'su Levent Eyüboğlu ise, 120 milyon dolara mal olacak Forum Batumi Alışveriş ve Yaşam Merkezi projesinin inşaatına yaz aylarında başlanacağını ve Forum Batumi Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin Eylül 2012'de tamamlanacağını bildirdi. Birkaç ay sonra Tiflis'te Forum Delisi projesinin temelini atacaklarını belirten Eyüboğlu, "Gürcistan'da 7 proje yapacağız. Bunların ikisi Tiflis'te olacak. Buraya toplam 500 milyon dolar yatırım yapmayı hedefliyoruz" dedi.
 
Özellikle gelişmekte olan ülkelerde proje ürettiklerini kaydeden Eyüboğlu, Türkiye'de 1.5 milyar dolarlık yatırım, yurtdışındaki 10 ülkede de 1.5 milyar dolar yatırım hedeflediklerini söyledi. Eyüboğlu, Libya'da 2 projenin, Çin'de 1 projenin inşaatının sürdüğünü, yurtdışında 8 proje üzerinde çalışmaların devam ettiğini belirtti. Eyüboğlu, daha önce sadece Türkçe ve İngilizce broşür hazırladıklarını, şu anda bu dillere Rusça, Arapça ve Gürcüce'yi de eklediklerini kaydetti. Zaman zaman komşularla ilişkilerin gerildiği bir bölgede yatırım yapmaktan endişe etmediklerini söyleyen Eyüboğlu, "Ülkeler aralarında sorun yaşansa bile ticaret ile bir araya geliyor. Acara bölgesi, Lozan Anlaşması ile Türkiye'nin garantörlüğü altında. Hiçbir endişemiz yok" dedi.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz