maritbet girişmaritbet
Monaco'ya Rus turistler sayesinde kriz uğramıyor!

Monaco'ya Rus turistler sayesinde kriz uğramıyor!

Fransa'nın güney sahillerini paylaştığı Monaco, Avrupa'da ekonomik krizin uğramadığı neredeyse tek ülke

 

Bu yıl ağırlıklı olarak Ruslar' ın ziyaret ettiği prensliğin milli geliri kumardan
 
Avrupa, ekonomik krizle boğuşurken Fransa'nın güney sahillerini paylaştığı Monaco Prensliği'nin keyfi yerinde. Dışişlerinde Fransa'ya bağlı, iç işlerinde özerk olan Monaco, bu yıl yeniden Rus turistlere ev sahipliği yapıyor. Ülke milli gelirinin yüzde 8-10 kadarını kumardan elde ediyor. Plajları, lüks yatların demirlediği limanları ve dünyanın en pahalı otomobillerinin günlük yaşamın bir parçasını oluşturduğu Monaco, turistlerin en sevdiği ülkelerden biri. 
 
20 MİLYON TURİST 
 
Turistleri memnun edebilmek için, limana kurulan yeni bar ve lokantalar "happy hours" uygulaması ile gelip geçen turistlerin ucuza eğlenmelerini sağlıyor. Yılda yaklaşık 20 milyon turisti ağırlamakta olan Monaco ayrıca Formula 1 yarışları ve Monte-Carlo Kumarhanesi'yle de ünlü. Son 15 yıldır Rus mafyasının Güney Fransa'daki etkisi ile baş etmeye çalışan ülke, milli gelirini kumarın yanı sıra bankacılık ve kozmetik sektörü ile oluşturuyor. 
 
DENİZİ DOLDURACAK
 
Ülke Alp Dağları'nın eteğine kurulduğu için toplu taşımacılık otobüs ve asansörlerle sağlanıyor. Özellikle bir sokaktan diğerine geçişte asansör en uygun "ulaşım" aracı. Monaco'nun genç Prensi Albert ülkesindeki gayrimenkul büyümesini ise denizi doldurarak arttırmayı planlıyor. 
 
Cünayt Ayral / Yurt Gazetesi

Yorum Yaz