maritbet girişmaritbet
Mimart Yapı İran’da 50 bin konut yapacak

Mimart Yapı İran’da 50 bin konut yapacak

İranlı konut sektörü yetkilileri aynı kalitede konutları kendileri için de yapmaları için Mimart Yapı ile anlaştı

Bahçeşehir'de yaptığı Armina Evleri'yle ismini duyuran ardından da Çorlu'da yaptığı Armada City projesiyle zirve yapan Mimart Yapı, yurt dışına açılıyor. Türkiye'de metrekaresini bin-bin 200  lira seviyesinde sattığı konutlardaki kalitenin lüks konut seviyesinde olduğunu gören İranlı konut sektörü yetkilileri aynı kalitede konutları kendileri için de yapmaları için Mimart Yapı ile anlaştı. Toplam 50 bin konutluk projenin ilk etabı olan 5 bin konut'un temeli önümüzdeki günlerde atılacak. Mimart Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özdemir, hem yeni projeleri hem de İran'la yapılacak olan anlaşmayla ilgili olarak ‘'İranlı'ların Alman, İngiliz ve Fransız gibi Batılı şirketlerin yaptığı ‘kalitesiz' işlerden bıktığını söyleyen Özdemir “İranlı yetkililer, Türkiye'ye gelip yaptığımız işleri görünce davet ettiler. Kum kentini gezdik, Batılı ülkelerin yaptığı özensiz işleri görünce, bu işi bize niye vermek istediklerini anladık” dedi. Sadık Özdemir, ilk etapta 5 bin konutluk anlaşmanın yapılacağını sonrasında ise parça parça 50 bin konuta ulaşılacağını söyledi.

210 milyon dolarlık proje

Sadık Özdemir, İran'da yapılacak projenin 210 milyon dolarlık büyüklüğe sahip olacağını belirterek “Bu miktar 50 bin konut için geçerli. Proje süresince şayet İran'da kalifiye eleman bulabilirsek, çalışanlar İranlı olacak aksi takdirde Türkiye'den  eleman da götüreceğiz. Bu diğer inşaat şirketlerinin önünü açmak için de önemli bir fırsat.” diye konuştu.

Özdemir, Türkiye'deki projeleriyle ilgili ‘'Çorlu'da hayata geçirdiğimiz  1. ve 2. Etap'dan oluşan  1831 dairelik Armada City Projesi  hızla tükeniyor. 995 Dairelik 1.Etabın satışları geçtiğimiz aylarda tamamlanırken, teslimlerin  son günlerinde… Armada City 1.etapta daire sahipleri büyük bir hızla oturuma başladı. Mimart Yapı olarak gelişmelerden ve satış sürecinden duyduğumuz memnuniyeti  haziran ayında reklam mecralarında teşekkür ederek  duyuracaz.

2.Etapta dairelerin yarısından fazlasının satışı tamamlandı. Armada City Projesi ile bölgenin nitelikli konut anlayışını değiştirdik, kalan sınırlı sayıda dairelerden birine sahip olmak isteyenlerin acele etmesi gerekmektedir ayrıca yatay yaşam konseptiyle kurulan Kelebekler Vadisi,tamamı tripleks 82 özel villa ve sadece 4'er katlı bloklardan oluşan 84 dairesiyle,yüksek bina gölgelerinden uzakta huzurlu bir hayat vaat ediyor...

Mimart Yapı olarak, bu yaz teslimleri gerçekleştireceğiz  projedeki sınırlı sayıda ve özel konumdaki villalarda emsallerini kıskandıracak yaşam standartlarına sahip olmak için acele edilmesigerektiğinin özellikle altını çiziyorum'' dedi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz